Mal varme poteter med salt.
Bland poteter, mjøl og lettrømme og elt det i 2 minutt på miksar.
Ta deigen ut på bakebordet og del i 10–12 emne.
Bak ut tynne leivar, bruk rikeleg semper til «brøymjøl».
Steik på varm takke. Legg leivane på kvarandre i eit klede. Når dei er kalde, pakkar ein dei godt inn og legg dei i frysen.
Desse lefsene er gode til rakfisk, gamalost og rømme eller med smør og sukker. Ein kan òg smørje dei som vanlege lefser. Om ein ikkje ønskjer å bake store leivar, kan ein lage litt store tynne potetkaker. Det er lettare å bake mindre leivar, og til rakfisk passar det godt
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34824)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse Diett/allergi:
Glutenfri Land:
Norge Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-24
Oppdatert dato:2019-11-24