Sunnmørslefse



Sunnmørslefse oppskrift.
Fotograf: Kaisa Tiivel
Søte lefser fra sunnmøre

Oppskriften inneholder 251 Kalorier, 47 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sunnmørslefse er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4872 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgrå poteter
1dlhvetemel
100grsmør eller margarin
100grsukker
100grsemulegryn
2kghvetemel




Kalorier og næringsinnhold i Sunnmørslefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier250.8810 022.66334.09Kcal
Protein7.20287.649.59gram
Karbohydrat47.351 891.6363.05gram
Kostfiber3.47138.634.62gram
Fett2.86114.263.81gram
Mettet fett1.4156.331.88gram
Salt0.031.140.04gram
Pris på oppskriftenKr 1.45Kr 57.93Kr 1.93.-
Hele oppskriften veier3 995 totalt3 995 pr porsj133 pr stk gram
Energiprosent fra karbo75,49 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 lefser

DAG 1:
Skrell potetene, og kok dem til de er møre. De kokte potetene moses til en veldig fin mos. Kna inn et par never hvetemel (ca 1 dl) i potetmassen, og sett den kaldt over natten.
Kok en tykk grøt av smør, sukker, semulegryn og helmelk. Sett også grøten kaldt over natten.

DAG 2:
Bland potetmos og grøt, og kna inn hvetemel. Bruk omtrent 2 kg mel til sammen.
Det kan lønne seg å dele potetmosen og grøten i to deler, og la den ene delen stå kaldt mens du baker ut de første lefsene.
Deigen skal være nokså fast, men husk at det tilføres en god del mel mens du baker. Lag 15 «emner» ca 8 cm diameter og 1 cm tykke.

Utbaking:
Til utbakinga trenger du følgende utstyr:

Ri?et kjevle
Grovt gråpapir klippet i sirkel ca 50 cm diameter (til å bake på)
Stekepinne/bakstefløy
Takke (varmet opp til ca trinn 8)
Pensel til å børste bort over?ødig mel fra leiven når den ligger på takka.

Ta mel på midten av gråpapiret, legg et emne i melet og klapp det rundt. Mel også på toppen. Bak utover mens du samtidig snurrer papiret på bakebordet, slik at du baker jevnt rundt hele leiven. Strø stadig mel både over og under leiven, slik at den ikke setter seg fast i underlaget, og bak etter hvert bare ytterst på leiven, slik at det ikke blir hull på midten. Den skal bli veldig tynn.

Stikk stekepinnen, som er ?at i ene enden og rund ved håndtaket, forsiktig inn under midten av leiven og helt ut på andre siden. Løft leiven forsiktig opp, rist av litt mel og ?ytt den over på takka, hvor den rulles ut. Stekes kun på én side til det blir lysebrune ?ekker på undersiden. Børst gjerne av over?ødig mel mens den stekes.

Ferdige lefser kan oppbevares kjølig og tørt i press mellom to ?aker og smøres etter hvert som de skal brukes. Selv bruker jeg å smøre alle samme dag og fryse dem ned.

SMØRING:
Mykt meierismør, sukker og kanel. Lefsene må dynkes godt før smøring. Bre smør utover hele lefsa og dryss på sukker og kanel. Brett inn kantene fra begge sider så de møtes på midten. Bre smør på ene kanten, strø på sukker og kanel og legg så den usmurte delen over den smurte, slik at det blir et rektangel som kan klippes opp i passe biter for servering.
Denne type lefse serveres tradisjonelt med søst.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34811)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Potetlefser.Potetlefser.
Denne retten har 150,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser fra Vest Agder.Lefser fra Vest Agder.
Denne retten har 102,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde lomper.Hjemmelagde lomper.
Denne retten har 110,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Hedmark.Potetlefser fra Hedmark.
Denne retten har 138,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Magnus bygglefser.Magnus bygglefser.
Denne retten har 150,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser til lutefisk.Potetlefser til lutefisk.
Denne retten har 136,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tinn-lefser.Tinn-lefser.
Denne retten har 239,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie potetlefser.Glutenfrie potetlefser.
Denne retten har 104,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Folldal.Potetlefser fra Folldal.
Denne retten har 99,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Sørlandet.Potetlefser fra Sørlandet.
Denne retten har 150,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Oppdal.Potetlefser fra Oppdal.
Denne retten har 133,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sunnmørslefse.Sunnmørslefse.
Denne retten har 250,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød fra Hadeland.Flatbrød fra Hadeland.
Denne retten har 117,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskelefse fra buskerud.Fiskelefse fra buskerud.
Denne retten har 166,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefse fra Hadeland.Potetlefse fra Hadeland.
Denne retten har 121,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.