Glutenfrie kaker til jul er det mange av og jeg viser til tidligere artikkel om dette. Men noen kaker får bedre karakterer enn andre, og her er de 12 beste og ganske enkle glutenfrie julekakene vi har. Jeg la til kokosmakroner her siden de er veldig populære og naturlig glutenfri. Jeg legger stadig inn flere glutenfrie kaker fremover.
Og vi har i det siste begynt med julebaksten og favoritten min er jo kokosmakroner, men og havreflarn er populært. Havreflarn er glutenfri om en bruker glutenfri havregryn.
Lykke til:
Les mer her om julekaker og matallergi
Glutenfrie pepperkaker
Blir ca 60 stk
75 gr usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,75 ts malt nellik
0,75 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
Ca 4 dl finax lavprotein melmix
Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig.
La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former.
Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.
Pepperkakene har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
372,61 kcal
14 g fett
9,1 g mettet fett
0,5 g protein
60 g karbohydrater
2,03 g fiber
0,02 g salt
Potetmeltopper
100 gr smør eller margarin
75 gr melis
1 stk egg
50 gr skåldede, hakkede mandler
200 gr potetmel
Rør smør eller margarin og melis hvitt. Skill egget. Bland i eggeplomme, mandler og mel. Stivvisp eggehviten og bland den i til slutt.
Trill deigen til en pølse. Del i emner og trill til kuler. Sett dem på plate dekket med bakepapir, og trykk dem lett ned med en gaffel. Eller sett deigen som topper på platen med teskje.
Stek kakene til de er lyse og gjennomtørre, 10-15 minutter ved 200 C.
Potetmeltopper har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
432 kcal
23,7 g fett
11,78 g mettet fett
4,18 g protein
50 g karbohydrater
1,61 g fiber
0,36 g salt
Kokoskaker
Gir Ca 50 stk
100 gr smør
1 dl sukker
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
3 dl semper glutenfri mix
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egget. Bland det tørre og tilsett det til deigen. Dele deigen i jevne biter og rull de til boller. Legg de på bakepapir kledd plate.
Stek ved 200 grader i ca 10 minutter.
Kokoskaker har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
462 kcal
29 g fett
20 g mettet fett
4 g protein
46 g karbohydrater
2,4 g fiber
0,75 g salt
Og så følger flere andre kaker
Julemakroner-3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2011Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 små eggehviter
2 ss Dansukker Sukker
100 g skåldete malte mandler ?
2 ½ dl Dansukker Melis
1 ss kakao eller rød eller grønn konditorfarge ??
Fyll: ?
100 g kremost naturell eller Philadelphia ost
2 ss (30 g) romtemperert smør
½ dl Dansukker Melis ?
1 ss Vaniljesukker ?
½ dl bringebærmos uten frø eller revet skall av 1 lime ?
et par dråper grønn konditorfarge eller 1-2 ss kakao
Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret under visping. Bland de malte mandlene med melisen og vend dem inn i eggehviteblandingen.
Tilsett kakao eller konditorfarge. Legg deigen med skje på stekeplater med bakepapir, i sirkler av ca. 3 cm diameter. Stek kakene i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter. Avkjøl dem på stekeplaten før de løsnes fra bakepapiret. Bland sammen kremost, smør og vaniljesukker.
Mos evt. bringebær gjennom melsikt. Bland i smakstilsetningen som ønskes i fyllet. Sett det i kjøleskapet minst 1 time. Sprut på eller bre fyllet på halvparten av kakene.
Legg de resterende kakene oppå fyllet. ?
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandel-tebrød
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
200 g skoldede og malte mandler uten skall
3 dl Dansukker Melis
2 eggehviter
evt. grønn eller rød konditorfarge
Pyntförslag
Hasselnøttkjerner
Valnøttkjerner
Coctailbær
Syltede appelsinskall
Mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Bland mandler og melis. Tilsett eggehviter, litt om gangen, til røren blir fast. Tilsett evt. et par dråper konditorfarge. Sprøyt ut røren til små roser, topper, stenger eller annet, på plate med bakepapir.
Pynt kakene med noen av forslagene, eller dypp dem i smeltet sjokolade etter at de er stekt.
Stek kakene midt i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter. Egner seg godt til frysing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
431,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julemakroner 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Makroner
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede Mandler
200 g melis
3 eggehviter str. M/L (romtempererte)
50 g sukker
Konditorfarge
Sjokoladefyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Sjokoladesmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. ½ ts peppermyntearoma)
Jordbærfyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Jordbærsmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. 1 ss gløggessens)
Fremgangsmåte
Makroner:
Mal mandler til de er helt finmalt og bland med melis. Eggehvitene må ha romtemperatur. La dem derfor stå et par timer på kjøkkenbenken før bruk. Pisk eggehvitene luftige, nesten stive, tilsett sukker og pisk til hvitene er helt stive.
Vend/skjær mandelsukkeret i eggehvitene og slå samtidig litt av luften ut av hvitene, inntil massen er blandet.
Vend til sist rød eller grønn konditorfarge i makronmassen. Tilpass mengden av konditorfarge, etter hvor sterk farge som ønskes.
Fyll makronmassen i en sprøytepose med en 10 mm tupp. Sprøyt makronene ut på en stekeplate med bakepapir. La makronene tørke i minst 20 minutter før steking.
Stek makronene i 15-17 minutter på 160ºC i varmluft.
La makronene hvile et par minutter før de tas av bakepapiret. Legg dem størrelsesmessig sammen to og to samtidig med at de legges til avkjøling på bakerist.
Sjokolade- og peppermyntefyll:
Bland posen med kakemousse med melk og peppermyntearoma. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.
Jordbær- og gløggfyll:
Bland posen med kakemousse med melk og gløggessens. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.
Fyll kakemoussen i en sprøytepose med tupp, fordel den på halvparten av kakene og legg dem sammen to og to. Oppbevar makronene i kjøleskap.
Tips:
En porsjon makroner passer til en porsjon
kakemousse. Hvis man vil lage både grønne makroner med sjokolade- og peppermyntefyll og røde makroner med jordbær- og gløggfyll, må man lage dobbel porsjon makroner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Krumkaker glutenfrie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smeltet smør
1 1/2 dl potetmel
1 1/2 dl
maizena mel
1 1/2 dl vann
Krumkaker er bare utrolig godt. Her med en miks av potetmel og maizena slik at den blir glutenfri.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn avkjølt, smeltet smør og potetmel blandet med maisennamel. Tilsett vannet og stek i krumkakejern.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
325,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosmakroner 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2014Denne retten tar ca
20-25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggehviter
180 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse
Om marengsen ikke blir så stiv vil kokosmakronene "flate ut" ved steking. De smaker jo det samme men ser ikke fine ut. Du kan ordne dette ved å tilsette litt ekstra kokosmasse om du ser at marengsen ikke er skikkelig stiv.
Jeg har og erfart at det lønner seg med varmluftsovn, da luftsirkulering tørker ut overflaten på kakene og dermed blir de ikke flate så fort.Fremgangsmåte
Pisk eggehviter først lett og så tilsett sukker/vaniljesukker mens vispen går. Tilsett i flere omganger til du får en marengsmasse. Bland lett inn kokosmassen.
Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate. Lag de som små topper med fingrene.
Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
426,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
28,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nøttetopper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2014Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Svein ValleBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 egg
200 g sukker
200 g malte nøtter
Våre nøttetopper ble flate av den enkle grunn at vi ikke hadde nok nøtter. Men jeg la bildet ut allikevel , og disse er utrolig godeFremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett deretter de malte nøttene. Gjerne litt ekstra slik at deigen ikke flater ut når de stekes.
Legges med skje på bakepapirkledd plate.
Pynt gjerne med en hel nøtt på toppen.
Stekes ved 170 grader i 10 min. + 5 min med åpen dør. Kan lages og stekes sammen med kokosmakroner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
453,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie smultringer fra Niru Kumra
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Nirus VerdenBildet er tatt av
Nirus VerdenIngredienser
1,5 dl kremfløte
2 egg
130 gr sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts hornsalt
1 ts bakepulver
1,5 dl kefir
100 gr kikertemel
200-250 gr fint glutenfritt mel (semper fint)
Vi er ganske vant til å fritere i indisk kjøkken, men jeg har ikke laget smultringer på 30 år i allefall! Jeg fikk disse på ønskemeny av yngstejenta som ikke tåler hvetemel. Av denne oppskriften fikk jeg 13 store stykker, husk at de ikke hever seg like mye som med hvetemel, når vi bruker kikertemel. Du kan bruke alle slags glutenfrie meltyper, jeg bruker fint Semper.
Mengden mel avhenger av hvor fast du ønsker deigen, den vil være løs først og bli fastere etter opphold i kjøleskap. Tradisjonelt skal man bruke smult, men jeg har brukt vanlig rapsolje fordi jeg synes den fungerer kjempefint. Husk middels varme. Det går saktere med steking, men hvis man har sterk varme blir de fort brune og har rå smak av kikertemel. Husk at de kan fryses forresten.Fremgangsmåte
Visp kremfløte uten sukker. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland alt forsiktig, pakk deigen i en plastpose og ha i kjøleskapet over natten.
Kjevle en tykk lefse og stikk ut smultringer. Stek/friter begge sider på middels varme til de skifter farge.
Avkjøl og pynt med sjokolade for eksempel. Hos oss var den mest aktuell naturelle og ny»bakt».
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie gode pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PepperkakegallerietBildet er tatt av
Katrine LunkeIngredienser
1,5 dl mørk sirup
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
300 g rismel
80 g potetmel
50 g bokhvetemel
1 egg
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts bakepulver
Også de som ikke tåler gluten må kunne kose seg med pepperkakebaking til jul. Her finner du oppskrift på glutenfrie pepperkaker.
Om du bruker melange uten melk blir de og laktosefrieFremgangsmåte
Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp.
Ta kjelen av platen og tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring.
La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til deig.
Dekk med plastfolie og la stå på kjøl i 12 timer.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
380,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
63,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandeltopper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2017Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
1 eggehvite
1,5 dl finmalte mandler
2-3 ss Sukrin
1/2 ts vaniljepulver
Denne oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis bok "Fristende lavkarbo - enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske".Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene raskt sammen. Små topper lager du enten ved å forme dem med hendene, eller ved å bruke en sprøytepose med stor åpning.
Mandeltoppene stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Oppskriften gir 20-30 topper.
Om ønskelig kan toppene etter at de er godt avkjølt dyppes i smeltet sjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
375,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie pepperkaker med sukrin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
100 g smør, romtemperert
2 ss FiberSirup
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter
Lag gode pepperkaker uten hvetemel og sukker!Fremgangsmåte
Bland mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.
Varm opp FiberSirup til den blir rennende, og pisk sammen med romtemperert smør og Sukrin Gold i en bolle. Ha i eggehviten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund, slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra FiberFin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
217,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havreflarn med sukrin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
25 g smør
25 g Sukrin Gold
25 g FiberSirup Clear
25 g havremel/små havregryn
Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamellFremgangsmåte
Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg 4 klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.
Disse kan lages både med havremel og havregryn. Gryn gir en grovere konsistens, og det kan være en fordel å bruke ett egg i tillegg til havregryn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2061