12 glutenfrie julekaker


Oppdatertdato: 2021-12-18 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Stock xhng


Glutenfrie kaker til jul er det mange av og jeg viser til tidligere artikkel om dette. Men noen kaker får bedre karakterer enn andre, og her er de 12 beste og ganske enkle glutenfrie julekakene vi har. Jeg la til kokosmakroner her siden de er veldig populære og naturlig glutenfri. Jeg legger stadig inn flere glutenfrie kaker fremover.
Og vi har i det siste begynt med julebaksten og favoritten min er jo kokosmakroner, men og havreflarn er populært. Havreflarn er glutenfri om en bruker glutenfri havregryn. Lykke til:

Les mer her om julekaker og matallergi


Glutenfrie pepperkaker

Blir ca 60 stk

75 gr usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,75 ts malt nellik
0,75 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
Ca 4 dl finax lavprotein melmix

Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig. La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former. Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.

Pepperkakene har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
372,61 kcal
14 g fett
9,1 g mettet fett
0,5 g protein
60 g karbohydrater
2,03 g fiber
0,02 g salt


Potetmeltopper

100 gr smør eller margarin
75 gr melis
1 stk egg
50 gr skåldede, hakkede mandler
200 gr potetmel

Rør smør eller margarin og melis hvitt. Skill egget. Bland i eggeplomme, mandler og mel. Stivvisp eggehviten og bland den i til slutt.
Trill deigen til en pølse. Del i emner og trill til kuler. Sett dem på plate dekket med bakepapir, og trykk dem lett ned med en gaffel. Eller sett deigen som topper på platen med teskje.
Stek kakene til de er lyse og gjennomtørre, 10-15 minutter ved 200 C.

Potetmeltopper har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
432 kcal
23,7 g fett
11,78 g mettet fett
4,18 g protein
50 g karbohydrater
1,61 g fiber
0,36 g salt

Kokoskaker

Gir Ca 50 stk

100 gr smør
1 dl sukker
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
3 dl semper glutenfri mix

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egget. Bland det tørre og tilsett det til deigen. Dele deigen i jevne biter og rull de til boller. Legg de på bakepapir kledd plate. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter.

Kokoskaker har følgende næringsinnhold pr 100 gram:
462 kcal
29 g fett
20 g mettet fett
4 g protein
46 g karbohydrater
2,4 g fiber
0,75 g salt

Og så følger flere andre kaker

Annonse



Julemakroner-3


Prøv også Julemakroner-3.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2011
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 små eggehviter
2 ss Dansukker Sukker
100 g skåldete malte mandler ?
2 ½ dl Dansukker Melis
1 ss kakao eller rød eller grønn konditorfarge ??

Fyll: ?
100 g kremost naturell eller Philadelphia ost
2 ss (30 g) romtemperert smør
½ dl Dansukker Melis ?
1 ss Vaniljesukker ?
½ dl bringebærmos uten frø eller revet skall av 1 lime ?
et par dråper grønn konditorfarge eller 1-2 ss kakao



Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret under visping. Bland de malte mandlene med melisen og vend dem inn i eggehviteblandingen.
Tilsett kakao eller konditorfarge. Legg deigen med skje på stekeplater med bakepapir, i sirkler av ca. 3 cm diameter. Stek kakene i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter. Avkjøl dem på stekeplaten før de løsnes fra bakepapiret. Bland sammen kremost, smør og vaniljesukker.
Mos evt. bringebær gjennom melsikt. Bland i smakstilsetningen som ønskes i fyllet. Sett det i kjøleskapet minst 1 time. Sprut på eller bre fyllet på halvparten av kakene.
Legg de resterende kakene oppå fyllet. ?

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 338,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mandel-tebrød


Prøv også Mandel-tebrød.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

200 g skoldede og malte mandler uten skall
3 dl Dansukker Melis
2 eggehviter
evt. grønn eller rød konditorfarge

Pyntförslag
Hasselnøttkjerner
Valnøttkjerner
Coctailbær
Syltede appelsinskall
Mørk sjokolade



Fremgangsmåte

Bland mandler og melis. Tilsett eggehviter, litt om gangen, til røren blir fast. Tilsett evt. et par dråper konditorfarge. Sprøyt ut røren til små roser, topper, stenger eller annet, på plate med bakepapir.
Pynt kakene med noen av forslagene, eller dypp dem i smeltet sjokolade etter at de er stekt.
Stek kakene midt i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter. Egner seg godt til frysing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 431,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Julemakroner 2


Prøv også Julemakroner 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Makroner
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede Mandler
200 g melis
3 eggehviter str. M/L (romtempererte)
50 g sukker
Konditorfarge

Sjokoladefyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Sjokoladesmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. ½ ts peppermyntearoma)

Jordbærfyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Jordbærsmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. 1 ss gløggessens)



Fremgangsmåte

Makroner:
Mal mandler til de er helt finmalt og bland med melis. Eggehvitene må ha romtemperatur. La dem derfor stå et par timer på kjøkkenbenken før bruk. Pisk eggehvitene luftige, nesten stive, tilsett sukker og pisk til hvitene er helt stive.
Vend/skjær mandelsukkeret i eggehvitene og slå samtidig litt av luften ut av hvitene, inntil massen er blandet.
Vend til sist rød eller grønn konditorfarge i makronmassen. Tilpass mengden av konditorfarge, etter hvor sterk farge som ønskes.
Fyll makronmassen i en sprøytepose med en 10 mm tupp. Sprøyt makronene ut på en stekeplate med bakepapir. La makronene tørke i minst 20 minutter før steking.
Stek makronene i 15-17 minutter på 160ºC i varmluft.
La makronene hvile et par minutter før de tas av bakepapiret. Legg dem størrelsesmessig sammen to og to samtidig med at de legges til avkjøling på bakerist.

Sjokolade- og peppermyntefyll:
Bland posen med kakemousse med melk og peppermyntearoma. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.

Jordbær- og gløggfyll:
Bland posen med kakemousse med melk og gløggessens. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.

Fyll kakemoussen i en sprøytepose med tupp, fordel den på halvparten av kakene og legg dem sammen to og to. Oppbevar makronene i kjøleskap.

Tips:
En porsjon makroner passer til en porsjon kakemousse. Hvis man vil lage både grønne makroner med sjokolade- og peppermyntefyll og røde makroner med jordbær- og gløggfyll, må man lage dobbel porsjon makroner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Krumkaker glutenfrie.

Krumkaker glutenfrie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl smeltet smør
1 1/2 dl potetmel
1 1/2 dl maizena mel
1 1/2 dl vann


Krumkaker er bare utrolig godt. Her med en miks av potetmel og maizena slik at den blir glutenfri.


Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn avkjølt, smeltet smør og potetmel blandet med maisennamel. Tilsett vannet og stek i krumkakejern.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 325,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmakroner 2.

Kokosmakroner 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2014
Denne retten tar ca 20-25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggehviter
180 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse


Om marengsen ikke blir så stiv vil kokosmakronene "flate ut" ved steking. De smaker jo det samme men ser ikke fine ut. Du kan ordne dette ved å tilsette litt ekstra kokosmasse om du ser at marengsen ikke er skikkelig stiv.
Jeg har og erfart at det lønner seg med varmluftsovn, da luftsirkulering tørker ut overflaten på kakene og dermed blir de ikke flate så fort.


Fremgangsmåte

Pisk eggehviter først lett og så tilsett sukker/vaniljesukker mens vispen går. Tilsett i flere omganger til du får en marengsmasse. Bland lett inn kokosmassen.

Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate. Lag de som små topper med fingrene.

Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 426,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttetopper.

Nøttetopper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2014
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Svein Valle
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 egg
200 g sukker
200 g malte nøtter


Våre nøttetopper ble flate av den enkle grunn at vi ikke hadde nok nøtter. Men jeg la bildet ut allikevel , og disse er utrolig gode


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett deretter de malte nøttene. Gjerne litt ekstra slik at deigen ikke flater ut når de stekes.
Legges med skje på bakepapirkledd plate. Pynt gjerne med en hel nøtt på toppen.

Stekes ved 170 grader i 10 min. + 5 min med åpen dør. Kan lages og stekes sammen med kokosmakroner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 453,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie smultringer fra Niru Kumra.

Glutenfrie smultringer fra Niru Kumra


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nirus Verden
Bildet er tatt av Nirus Verden

Ingredienser

1,5 dl kremfløte
2 egg
130 gr sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts hornsalt
1 ts bakepulver
1,5 dl kefir
100 gr kikertemel
200-250 gr fint glutenfritt mel (semper fint)


Vi er ganske vant til å fritere i indisk kjøkken, men jeg har ikke laget smultringer på 30 år i allefall! Jeg fikk disse på ønskemeny av yngstejenta som ikke tåler hvetemel. Av denne oppskriften fikk jeg 13 store stykker, husk at de ikke hever seg like mye som med hvetemel, når vi bruker kikertemel. Du kan bruke alle slags glutenfrie meltyper, jeg bruker fint Semper.

Mengden mel avhenger av hvor fast du ønsker deigen, den vil være løs først og bli fastere etter opphold i kjøleskap. Tradisjonelt skal man bruke smult, men jeg har brukt vanlig rapsolje fordi jeg synes den fungerer kjempefint. Husk middels varme. Det går saktere med steking, men hvis man har sterk varme blir de fort brune og har rå smak av kikertemel. Husk at de kan fryses forresten.


Fremgangsmåte

Visp kremfløte uten sukker. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland alt forsiktig, pakk deigen i en plastpose og ha i kjøleskapet over natten.
Kjevle en tykk lefse og stikk ut smultringer. Stek/friter begge sider på middels varme til de skifter farge.
Avkjøl og pynt med sjokolade for eksempel. Hos oss var den mest aktuell naturelle og ny»bakt».

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 288,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie gode pepperkaker.

Glutenfrie gode pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Pepperkakegalleriet
Bildet er tatt av Katrine Lunke

Ingredienser

1,5 dl mørk sirup
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
300 g rismel
80 g potetmel
50 g bokhvetemel
1 egg
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts bakepulver


Også de som ikke tåler gluten må kunne kose seg med pepperkakebaking til jul. Her finner du oppskrift på glutenfrie pepperkaker.
Om du bruker melange uten melk blir de og laktosefrie


Fremgangsmåte

Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp.
Ta kjelen av platen og tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring.
La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til deig.
Dekk med plastfolie og la stå på kjøl i 12 timer.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 380,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 63,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandeltopper.

Mandeltopper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2017
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 eggehvite
1,5 dl finmalte mandler
2-3 ss Sukrin
1/2 ts vaniljepulver


Denne oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis bok "Fristende lavkarbo - enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske".


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene raskt sammen. Små topper lager du enten ved å forme dem med hendene, eller ved å bruke en sprøytepose med stor åpning.
Mandeltoppene stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Oppskriften gir 20-30 topper.

Om ønskelig kan toppene etter at de er godt avkjølt dyppes i smeltet sjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 375,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie pepperkaker med sukrin.

Glutenfrie pepperkaker med sukrin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
100 g smør, romtemperert
2 ss FiberSirup
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter


Lag gode pepperkaker uten hvetemel og sukker!


Fremgangsmåte

Bland mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.
Varm opp FiberSirup til den blir rennende, og pisk sammen med romtemperert smør og Sukrin Gold i en bolle. Ha i eggehviten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund, slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra FiberFin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havreflarn med sukrin.

Havreflarn med sukrin


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

25 g smør
25 g Sukrin Gold
25 g FiberSirup Clear
25 g havremel/små havregryn


Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamell


Fremgangsmåte

Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg 4 klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.

Disse kan lages både med havremel og havregryn. Gryn gir en grovere konsistens, og det kan være en fordel å bruke ett egg i tillegg til havregryn.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 320,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2061
Sommermat.Rask mat.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.