Fotograf:
Katrine Lunke
Også de som ikke tåler gluten må kunne kose seg med pepperkakebaking til jul. Her finner du oppskrift på glutenfrie pepperkaker.
Om du bruker melange uten melk blir de og laktosefrie Oppskriften inneholder
381 Kalorier,
64 g Karbo,
3 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Soya, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Glutenfrie gode pepperkaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3210 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Glutenfrie gode pepperkaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 380.95 | 3 762.03 | Kcal |
Protein | 3.41 | 33.68 | gram |
Karbohydrat | 63.50 | 627.09 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 11.55 | gram |
Fett | 12.33 | 121.76 | gram |
Mettet fett | 4.79 | 47.30 | gram |
Salt | 0.45 | 4.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.74 | Kr 46.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 988 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp.
Ta kjelen av platen og tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring.
La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til deig.
Dekk med plastfolie og la stå på kjøl i 12 timer.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Pepperkakegalleriet
(Intern: 31779)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Diett/allergi:
Glutenfri
Innlagt dato:2014-12-08
Oppdatert dato:2014-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift