Fotograf:Nirus Verden Vi er ganske vant til å fritere i indisk kjøkken, men jeg har ikke laget smultringer på 30 år i allefall! Jeg fikk disse på ønskemeny av yngstejenta som ikke tåler hvetemel. Av denne oppskriften fikk jeg 13 store stykker, husk at de ikke hever seg like mye som med hvetemel, når vi bruker kikertemel. Du kan bruke alle slags glutenfrie meltyper, jeg bruker fint Semper.
Mengden mel avhenger av hvor fast du ønsker deigen, den vil være løs først og bli fastere etter opphold i kjøleskap. Tradisjonelt skal man bruke smult, men jeg har brukt vanlig rapsolje fordi jeg synes den fungerer kjempefint. Husk middels varme. Det går saktere med steking, men hvis man har sterk varme blir de fort brune og har rå smak av kikertemel. Husk at de kan fryses forresten.
Visp kremfløte uten sukker. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland alt forsiktig, pakk deigen i en plastpose og ha i kjøleskapet over natten.
Kjevle en tykk lefse og stikk ut smultringer. Stek/friter begge sider på middels varme til de skifter farge.
Avkjøl og pynt med sjokolade for eksempel. Hos oss var den mest aktuell naturelle og ny»bakt».
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 32668)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2016-11-26
Oppdatert dato:2016-11-26