Fotograf:
Dr Oetker
Julemakroner 2 inneholder
171 Kalorier,
26 g Karbo,
5 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Julemakroner 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julemakroner 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6937 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Julemakroner 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 171.42 | 2 039.04 | 81.56 | Kcal |
Protein | 4.64 | 55.19 | 2.21 | gram |
Karbohydrat | 25.64 | 304.99 | 12.20 | gram |
Kostfiber | 0.92 | 10.94 | 0.44 | gram |
Fett | 5.33 | 63.40 | 2.54 | gram |
Alkohol | 0.07 % | 0.83 | 0.03 | gram |
Mettet fett | 1.04 | 12.37 | 0.49 | gram |
Salt | 0.10 | 1.22 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.25 | Kr 62.45 | Kr 2.50 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 190 totalt | 1 190 pr porsj | 48 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 25
makroner
Makroner:
Mal mandler til de er helt finmalt og bland med melis. Eggehvitene må ha romtemperatur. La dem derfor stå et par timer på kjøkkenbenken før bruk. Pisk eggehvitene luftige, nesten stive, tilsett sukker og pisk til hvitene er helt stive.
Vend/skjær mandelsukkeret i eggehvitene og slå samtidig litt av luften ut av hvitene, inntil massen er blandet.
Vend til sist rød eller grønn konditorfarge i makronmassen. Tilpass mengden av konditorfarge, etter hvor sterk farge som ønskes.
Fyll makronmassen i en sprøytepose med en 10 mm tupp. Sprøyt makronene ut på en stekeplate med bakepapir. La makronene tørke i minst 20 minutter før steking.
Stek makronene i 15-17 minutter på 160ºC i varmluft.
La makronene hvile et par minutter før de tas av bakepapiret. Legg dem størrelsesmessig sammen to og to samtidig med at de legges til avkjøling på bakerist.
Sjokolade- og peppermyntefyll:
Bland posen med kakemousse med melk og peppermyntearoma. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.
Jordbær- og gløggfyll:
Bland posen med kakemousse med melk og gløggessens. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.
Fyll kakemoussen i en sprøytepose med tupp, fordel den på halvparten av kakene og legg dem sammen to og to. Oppbevar makronene i kjøleskap.
Tips:
En porsjon makroner passer til en porsjon
kakemousse. Hvis man vil lage både grønne makroner med sjokolade- og peppermyntefyll og røde makroner med jordbær- og gløggfyll, må man lage dobbel porsjon makroner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 29993)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-02
Oppdatert dato:2012-12-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift