Fotograf:Dansukker
Sjokoladetrøffelkaker inneholder 320 Kalorier, 49 g Karbo, 4 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Sjokoladetrøffelkaker har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sukkerbrød
1. Smør og strø en form på 1-1,5 l. Sett ovnen på 175°.
2. Smelt smøret og la det kjølne.
3. Visp egg og melis luftig. Bland mel og bakepulver i eggeblandingen.
4. Tilsett smør og vann. Hell deigen opp i formen.
5. Stekes nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Skjær 8 tynne skiver av et avlangt sukkerbrød . Legg sammen skivene to og to med lemon curd i mellom.
Lemon curd
1. Bland alle ingredienser unntatt smør i en kjele, og la det syde til massen blir tykk.
2. Ta kjelen av varmen og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet og blandet i kremen.
3. Hell kremen i en beholder. Oppbevares i kjøleskap. Holdbart i 2-3 uker.
Skjær hver dobbeltskive i 4 stykker. Pynt med sjokoladeglasur.
Sprøyt en ring av sjokoladetrøffel rundt hver kake. Legg en klatt sitron- eller jordbærglasur i midten.
Trøffel
Bland sammen ingrediensene i en kasserolle og la dem koke på svak varme til massen tykner. Visp deretter i 100 g smør eller margarin. Visp til blandingen er avkjølt. Brukes som fyll i eller på kaker, småkaker og paier.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26669)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-12-01
Oppdatert dato:2019-01-08