Biff i helga?


Oppdatertdato: 2020-04-17 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Saftige biffer går aldri av mote og her er ett knippe oppskrifter dere kan bruke i helga. Ett par klassikere og noen med toppkarakterer på nettsidene. Og det å steke biff er ikke så vanskelig. Pass på, bruk først sterk varme i panna og gjør gjerne som oss, etterstek i stekeovnen. Vi pleier og å steke i en blanding av smør og olje.

Litt tips til stekingen:

Slik steker du:

En perfekt biff har en overflate som er passe brun, ikke brent, og en snittflate som er jevn rosa-rød tvers igjennom. For å oppnå det, er riktig steketemperatur viktig.
Sett platen på full styrke, sett på stekepannen og la den varme seg godt før du legger i stekefettet. La stekefettet bli varmt før biffene legges i.
Smør blir gyllent ved en lavere temperatur enn margarin, og har lettere for å bli brent. Oljen er klar når det begynner å ryke litt, og oljen ”kryper sammen”.
Legg i passe mengde biff, fortsatt på full styrke, la de ligge en liten stund til de har oppnådd en fin farge, snu biffene, fortsett å steke på full styrke litt til, og senk temperaturen når passe farge nærmer seg. Går det for hett for seg, trekk pannen litt vekk fra varmen.
Det som er viktig nå er at varmen skal trekke seg forsiktig inn i biffen. Med vedvarende sterk varme blir biffene ujevnt stekt med en grå stekekant ytterst og gradvis rødere innover. For å oppnå den ønskede jevne rødfargen tvers igjennom må varmen rekke å fordele seg innover mot kjernen før temperaturen blir for høy ytterst. Har biffen først blitt grå, kan den aldri bli rød igjen!

Steketid

Steketiden avhenger av flere faktorer, som tykkelse og temperatur på biffene, temperatur i panne/ovn, og hvordan du ønsker biffene stekt. Det er dette som ofte er kunsten, og det er vanskelig å angi helt konkrete steketider. Det sikreste er å måle innertemperaturen med et steketermometer, eller bruke ”klemmemetoden”. Myk biff er lite stekt, litt fastere er medium, og helt fast biff er gjennomstekt. Et knep er å bruke tommeltesten, som er vanskelig å forklare, og bør læres av sakkyndige med gode anatomikunnskaper.
Ønsker man biffen rå, stekes den 1 minutt på hver side. Medium biff stekes ca 2-3 minutter på hver side. Avhenger av tykkelse. Godt stekt biff , med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, stekes deretter på svak varme i ca 4 minutter på hver side. Det er viktig å snu biffen ofte.

Kjernetemperatur

  • Rød biff lite stekt 50-55 grader
  • Rosa biff medium stekt 55-60 grader
  • Rosa/grå biff godt stekt 65-70 grader


I panne og så i stekeovn

Skal man steke biff til mange, eller biffene er av den tykkere sorten, kan det være hensiktsmessig å brune biffene raskt på begge sider ved god varme i stekepannen, og legge de etter hvert over i en form eller langpanne. Når alle biffene er brune og fine utenpå, men fortsatt rå inni etterstekes de i ovnen. Etterstekingen skjer på samme måte som i stekepanne, på en gunstig og forsiktig måte slik at temperaturen rekker å trekke inn før de ytre delene av biffen blir for mye stekt. Anbefalt temperatur: 125 ooC ca 15 minutter. Biffene kan brunes ferdig på forhånd, og stekes ferdig i ovnen like før servering.

Hviletid

Biff bør hvile noen minutter før de serveres, skånsom og sakte steking krever mindre hvile enn en rask og hard behandling. Kjøttet spenner seg litt under stekingen, og hviletiden gjør at kjøttet beholder saftigheten bedre når kjøttet skjæres opp.
Anbefalt hviletid 5-15 minutter.




Biff med løk


Prøv også Biff med løk.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 gram flatbiff, ytrefilet eller indrefilet
1 løk i skiver
margarin
salt
pepper
sherry/rødvin



Fremgangsmåte

Kjøttet bør helst være av ungt dyr. Bank kjøttskivene med hånden og skyv dem sammen for å få en rund fasong.

Skjær løken i skiver og brun den. Brun smøret i stekepannen. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Dryss over krydder når de er stekt. Steketiden avhenger av hvor røde man vil ha dem inni.

Man kan også varme en tørr stekepanne til den er glohet og legge kjøttstykkene i pannen og svi dem raskt et øyeblikk på hver side.

Minsk varmen og ha smør i pannen og stek 2-3 minutter på hver side. Krydre biffen og legg dem på varmt fat.

Kok ut pannen med litt vann og ha i vin eller sherry.

Legg løken på biffene og hell utkoket ved siden av.

Server med poteter, kokte grønnsaker, salat, tomat og pickles.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pepperbiff 2


Prøv også Pepperbiff 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 biffer à 180 g (indrefilet, ytrefilet eller mørbrad)
pepper
salt
smør



Fremgangsmåte

1. Gni inn biffene med grovmalt pepper og salt.

2. Stek biffene først ved sterk varme, ca. 1 minutt på hver side slik at det blir dannet fin, brun stekeskorpe.

3. Etterstek deretter over svak varme i ca. 4 minutter å hver side (eller mindre hvis du ønsker den blodig).

Serveres med en god saus (f.eks. peppersaus, sjysaus el.l. - lag den selv eller bruk en pose), bakte poteter og de grønnsakene du har for hånden (f.eks grilla tomater, brokkoli eller rosenkål).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjømannsbiff


Prøv også Sjømannsbiff.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500-600 g skiver av storfekjøtt (rundbiff, bankekjøtt)
4 store løk
10-12 poteter
2-3 ss margarin eller smør
1 1/2 ts salt
2 krm grovmalt pepper
1 flaske lettøl + 1 dl vann
1 buljongterning
persille


Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak.


Fremgangsmåte

Bank ut kjøttskivene, del dem i to. Skrell løk og poteter. Skjær løken i tynne skiver, poteter i tykkere. Brun halvparten av fettet i en stekepanne. Brun kjøttet på begge sider og krydre det. Ta opp kjøttet. Kok ut pannen med væsken og løs samtidig opp buljongterninger. Hell ut sjyen av pannen. Stek løken i resten av fettet.

Legg poteter, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte, poteter underst og øverst. Dryss salt på potetene. Hell sjyen over. Kok under lokk på svak varme til potetene er myke og kjøttet mørt, ca 45 minutter. Klipp persille over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Entrecôte med fløtegratinerte poteter.

Entrecôte med fløtegratinerte poteter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 entrecôtes

Fløtegratinerte poteter
4 porsjoner
800 g gode poteter
1 stor løk eller 1 purreløk
3 dl melk eller fløte
1 ts salt
litt malt hvit pepper


Entrecote er som oftest en saftig kjøttbit pga fettet. Den er heller ikke så dyr som indre og ytre filet. Pass på å ikke la den steke seg tørr og gjerne ta vekk de verste senene før steking. Fløtepoteter er standard norskt tilbehør, men er jo bare så godt.


Fremgangsmåte

Skyll, skrell og kutt potetene i skiver. Smør den ildfaste formen med olje eller margarin.

Skyll og rens løk eller purre og kutt i ringer. Legg poteter og løk lagvis i formen, dryss litt salt og pepper imellom lagene. Slå over melk eller fløte og sett i ovnen på 220 C i ca 40 minutter eller til potetene er møre.

Ha på folie eller lokk for å unngå at gratengen tørker ut. Du kan variere mengden av melk/fløte i forhold til hvilken rett du ønsker å servere.

Entrecote
Stekes 3-5 minutter på hver side. Krydres underveis og saltes etterpå.

Server med fløtegratinerte poteter og valgfrie grønnsaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff på kinesisk.

Biff på kinesisk


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

200 g biff i strimler
1 ts olivenolje
1 liten gulrot i tynne skiver
1 stilk selleri i tynne skiver
1 liten løk i tynne skiver
1 ss soyasaus
1 ts hvitløkpulver
1/4 ts pepper
1/2 squash i små terninger
1 ss maizena
1 dl vann


Enkel og rask wok rett. For mer smak tilsett litt oystersaus (ca 1 ss).


Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne, og ha kjøttet porsjonvis for å få best bruning. Skru ned varmen, og ha i gulrot, selleri, løk, soyasaus og krydder. Dekk med lokk, og surr til grønnsakene er myke. Tilsett squash, og la det steke 3-4 min. Rør maisenna ut i vann, og hell det over kjøttblandingen. Rør godt i pannen til alt har fått et tynt glanslag. Kokt ris smaker godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 56,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff stroganoff 4.

Biff stroganoff 4


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 13.01.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 løk
100 gram champignon
250 gram oksekjøtt (evt. bankekjøtt) renskårent
1 ts. olje
½ ts. paprika
2 ss. tomatpuré
4 ss. syrnet fløte 9%
salt og pepper


Gryterett som er rask å lage. Vår versjon er med rester fra fryseren, dvs diverse rester av julepølse, medisterkaker i tillegg til kjøttet. Vi brukte og en kvart gul og grønn paprika oppi. + litt rød
Om en vil så kan man jo bruke hermetiske sjampinjonger.
Som fløte brukte vi kremfløte som var blitt sur + litt creme fraiche.


Fremgangsmåte

Skjær løken i terninger og champignonene i skiver.
Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke strimler.
Svisj løk og champignon i oljen, til væsken fra champignonene er kokt vekk.
Ta det opp og brun så kjøttet.
Bland kjøttet med grønnnsakene og smak til med salt, pepper og paprika.
Tilsett tomatpuré og syrnet fløte og la det koke opp.
Serveres med ris og evt. kokte grønnsaker eller en salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 121,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biffkjøtt i wok.

Biffkjøtt i wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g oksekjøtt
1 ts salt
1 ts worchestersaus
1/2 ts pepper
1/2dl vann
1 ts potetmel
2 ss soyaolje

Saus og grønnasker.
2 ss soyaolje
1/2 ts sort grov pepper
150 g sjampinjonger
150 g løk
1 rød paprika
100 g sukkererter
1 ts salt
1 ss sukker
2 ss worcestersaus
1 ss HP saus
1/2 dl rødvin
4 dl hønsebuljong
2 ss maizena mel


Det er ikke så ofte storfekjøtt er på tilbud, men denne gangen ble det kjøpt inn mørbradbiff på rema 1000.
Vi måtte ta det vi hadde av grønnsaker, som her ble gulrot, broccoli, grønn paprika og løk. Servert med ris


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store tynne biter.
Vend dem i en blanding av salt, worcestersaus, pepper, vann og potetmel.
La det ligge kaldt en times tid.

Saus og grønnsaker:
Varm oljen i en wok panne eller teflonpanne. Dryss i pepper og la det frese ett par sekunder.
Tilsett sjampinjonger i biter, løk og paprika i store terninger. Ha i sukkererter og la det surre litt.
Tilsett salt, sukker, worcesetersaus, HP saus, rødvin og buljong. La det småkoke i 2 minutter.
Rør maisennamel i litt vann og hell i woken. Kok opp og smak til.

Stek kjøttet i litt olje i en wok eller teflonpanne.. Bland det i grønnsakene og sausen. Server med ris. Pynt med salat og tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tournedos 2.

Tournedos 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

700 - 800 g tournedos (midtstykke på indrefileten) i helt stykke
1 ts salt
1/2 ts pepper

Sopp- og fløtesaus:
300 g frisk sopp, kantarell, sjampinjong e.l.
evt. 1 boks hermetisk sopp
3 ss smør eller margarin
2 dl kraft/buljong evt. kraft fra hermetisk sopp
4 dl fløte
2 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1 ts salt

Tilbehør:
Ovnsstekte poteter



Fremgangsmåte

1. Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den rundt det hele og legg den over i et ildfast fat.
2. La den ettersteke i stekeovnen på 125 °C i ca 30-40 minutter, avhengig av hvor rosa man ønsker kjøttet. Når steketermometeret viser 62ºC er kjøttet rosa.

Sopp- og fløtesaus: 1. Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper.
2. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca 10 minutter til den tykner lett. Smak til med soyasaus.
Tournedos kan serveres med ovnsstekte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cordon Bleu 2.

Cordon Bleu 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

4 skiver (ca. 600 g) oksekjøtt,beinfritt
Salt, pepper og paprikapulver
4 skiver kokt skinke
4 skiver Vellagret Sveitser eller Norzola
Hvetemel
1 egg
Griljermel
Meierismør til steking



Fremgangsmåte

Til denne varmretten skal det egentlig være kalvekjøtt, men mye av det oksekjøttet vi får kjøpt er så fint, at det blir bra resultat med Cordon Bleu av oksekjøtt.

Skjær en "lomme" i kjøttet. Krydre kjøttet inni og utenpå. Fyll "lommen" med skinke og ost. Trykk kjøttet godt sammen. Vend kjøttstykkene i mel, pensle dem med sammenvispet egg og vend dem i griljermel.

Brun smøret lett i stekepannen.Stek kjøttet 3-4 minutter på hver side. Overflaten skal være sprø og lys brun. Server med potet og salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Entrecote.

Entrecote


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 skiver entrecôte
olje
pepper
salt


Entrecote passer på både grill og stekepanne. Her fra stekepannen.


Fremgangsmåte

Entrecôtene pensles med olje. Grilles 3 - 4 minutter på hver side. Saltes på tallerkenen.

Tilbehør kan være en eller flere av følgende:
Bakte poteter, fløtepoteter, kokte eller stekte, ris, en god saus, bernaise, brokkoli, sukkererter, løk +++

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 199,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff med kimchi.

Biff med kimchi


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

4 stk biff av ytrefilet storfe (à 150 g)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 ss margarin til steking

KIMCHI:
600 g hjemmelaget kimchi

Oppskrift kimchi (Stor). Resten tas av og lagres kjølig 2-3 uker i kjøleskap.

3 kinakål,
1 pakke grønnkål (à 200 g),
2 liter vann,
2 spiseskjeer havsalt,
2 revne gulerøtter,
1 finhakket løk,
100 g aspargesbønner i biter,
6 båter finhakket hvitløk,
4 grovhakkede vårløk,
1 rød chili i tynne skiver.

Dressing:
1/2 desiliter chili explotion pulver,
1/4 desiliter vann,
2 spiseskjeer sukker og
2 spiseskjeer fiskesaus.


Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene. Eksotisk og veldig godt!
Næringsinnhold kun for biffen og den innebygde oppskriften for kimchi.


Fremgangsmåte

1. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

2. Vei opp kimchi, vi har beregnet 150 g per porsjon.

Server saftig og mør biff med hjemmelaget kimchi.


Kimchi.
Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann. Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp.
Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.
Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.
Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet.
Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 29,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff Tartar.

Biff Tartar


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.09.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

600 g biffkjøtt 2 ss olivenolje 2 ts kvernet sort pepper Pommes frites: 4 stk bakepotet 1 l olje til frityrsteking 1 ts salt Tilbehør: 1 stk finhakket rødløk 4 ss finhakket sylteagurk 4 ss kapers 4 ss finhakkede syltede rødbeter 4 stk eggeplomme 8 blader hjertesalat revet i grove biter


Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.


Fremgangsmåte

1. Renskjær kjøtt for sener og synlig fett. Skjær det i tynne skiver og deretter i tynne strimler. Skjær/hakk kjøttstrimlene fint til du får en grov deig.
2. Bland olivenolje og pepper inn i deigen og del den i 4. Form hver del til tykk «biff», og sett biffene til side under plastfolie mens du lager resten.
3. Skrell potet og skjær dem i store staver. Legg stavene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann. Skyll potetstavene til vannet i bollen er helt klart. Tørk dem veldig godt før de skal friteres.
4. Varm opp olje til 160 °C i en dyp gryte. Frityrstek potetstavene i omganger til de er lyse og gylne. Ta dem opp og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.

Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.
5. Øk varmen på frityroljen til 180 °C og friter potetstavene en gang til, til de er sprø og har fått riktig farge. Ta dem opp, la dem få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.
6. Legg «biffene» på hver sin tallerken, og anrett rødløk, sylteagurk, kapers og rødbete ved siden av kjøttet. Lag en liten fordypning i midten på hver av «biffene» og legg i en eggeplomme.

Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2100






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.