Fotograf:Rosemarie Pettersen Entrecote er som oftest en saftig kjøttbit pga fettet. Den er heller ikke så dyr som indre og ytre filet. Pass på å ikke la den steke seg tørr og gjerne ta vekk de verste senene før steking. Fløtepoteter er standard norskt tilbehør, men er jo bare så godt.
Skyll, skrell og kutt potetene i skiver. Smør den ildfaste formen med olje eller margarin.
Skyll og rens løk eller purre og kutt i ringer. Legg poteter og løk lagvis i formen, dryss litt salt og pepper imellom lagene. Slå over melk eller fløte og sett i ovnen på 220 C i ca 40 minutter eller til potetene er møre.
Ha på folie eller lokk for å unngå at gratengen tørker ut. Du kan variere mengden av melk/fløte i forhold til hvilken rett du ønsker å servere.
Entrecote
Stekes 3-5 minutter på hver side. Krydres underveis og saltes etterpå.
Server med fløtegratinerte poteter og valgfrie grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 10411)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-12-08
Oppdatert dato:2017-12-08