Fotograf:Monica Friedrich Hvorfor ikke prøve noe annet enn pommes frites og bernaise til biffen? Den beste smaken ligger i entrecôten, ikke i indre- eller ytrefileten, så derfor velger vi den servert med sprø ferskpoteter og rødbetesalat.
Legg kjøttstykkene på en fjøl. Dryss salt og nykvernet pepper over og drypp dem med olivenolje. Gni krydderet inn i kjøttet, snu og gjenta på den andre siden. Bank biffene en gang eller to med knyttneven for å flate dem ut. Legg dem i en varm grillpanne og stek dem i 1-1/2 minutt på hver side. La entrecôten hvile i et par minutter før du presser sitron over dem og skjærer dem i ca. 3 cm brede stykker.
Rødbetesalat
Riv rødbetene i en food prosessor eller på et rivjern. Tilsett ½ ss balsamico og 1 ss olivenolje. Press saften av sitronen i. Bland godt og hell alt over i en serveringsbolle. Smuldre tilslutt fetaosten over.
Sprø ferskpoteter
Legg potetene i en stor kjele. Gi dem et dryss med salt og hell i vann. Kok opp og sleng hvitløksfeddene i. La potetene koke i 12-15 minutter eller til de er gjennomkokte.
Sil potetene av i et dørslag. Sett stekepannen på sterk varme. Ha i litt olivenolje og ha potetene i. Bruk en stekespade til å klemme potene lett slik at skinnet sprekker opp, men ikke lag mos av dem. Skjær sitronen i båter og stek den sammen med potetene. Snu og vend hvert annet minutt slik at potetene blir gylne og sprø. Reduser varmen. Klem hvitløken ut av skallene på en fjøl. Tilsett salt og nykvernet pepper, og bland med hvitløken. Tilsett blandingen i pannen. Tilsett persillen det siste minuttet.
Legg en håndfull ruccula på en fjøl og legg entrecôteskivene over. Server sammen med de sprøstekte ferskpotetene og rødebetesalaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kjersti Edvartsen
(Intern: 32345)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-04-22
Oppdatert dato:2016-04-22