De 10 mest populære grilloppskriftene 2018



Oppdatertdato: 2018-04-23 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nå som vi begynner grillsesongen for 2018 så er det på tide med en rask oversikt over de 10 mest populære grilloppskriftene på matoppskrift.no. Her finner dere de med flest lesere og høyest poengsum. Det er jo dere selv som stemmer disse frem og i kombinasjon med antall lesere legger jeg her frem de mest populære. Men det er mange oppskrifter som ligger ganske likt i toppen og disse er bare noen av dem. Om du går inn på min grillstartside finner du alle sammen i en tabell som kan sorteres.
Her er både tilbehør, hovedretter, småretter og annet grillmat. Og det er jo noen av de mest kjente som og er mest populære. Feks Satay Kylling, innbakte pølser, grillet fisk og laks i folie ++.
Men den oppskriften med flest lesere er Innbakte Pølser med 83.693 lesere pr idag.
Og den med høyest poengsum er dadler med bacon
Den med flest stemmer er fylt kamel. Men den ligger ikke under her siden det ikke er kamelsesong akkurat nå.

Men nok snikk - snakk, her er oppskriftene med næringsinnhold, allergener og de fleste med bilde. Og link til hele oppskriften.



Kylling med sataysaus


Prøv også Kylling med sataysaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingfileter

Sataysaus:
1 1/4 dl peanøttsmør
2 ss sitronsaft
2 ss honning
2 ss soyasaus
1/4 ts chilipulver
1 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander


Denne er ganske heftig i smak og vi hadde en mild agurk/grønn salat ved siden av. Men lag sataysausen mildere med å ikke bruke så mye chili.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i strimler å træ dem på trespidd som har ligget i vann i 30 minutter. Bland alle ingrediensene til sataysausen og pensle over kyllingstrimlene.
Grill ca. 2 minutter på hver side. Server med kokt ris tilsatt hakket koriander og litt safran, chilisaus eller sataysaus ferdig på flaske. Eller som oss med naan brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Dadler med bacon


Prøv også Dadler med bacon.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 stenfrie dadler
4 skiver bacon
8 friske jordbær


Dadler med bacon og et lite jordbær er den perfekte tapas når du skal ha mange gjester, eller bare vil ha en liten lekker ventebit mens resten av grillmaten godgjør seg.


Fremgangsmåte

1. Ta steinene ut fra dadlene, surr rundt en halv skive bacon.
2. Fest gjerne med en liten tannpirker(uten smak) legg de på grillen ca 3-4 minutter. Stikk gjennom en coctailpinne sammen med et jordbær.

I steden for dadler kan du også bruke frisk frukt som fersken, aprikoser, ananas, mango, osv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling Satay 3


Prøv også Kylling Satay 3.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter

MARINADE:
2 finhakkede sjalottløk
1 båt finhakket hvitløk
1/4 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ts brunt sukker

PEANØTTSAUS:
1 gl. peanøttsmør
4-5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
1-2 dl vann
ca. 2 ss sambal oelek (chilipasta)



Fremgangsmåte

Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.

Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.

PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 216,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet breiflabb med pestomarinade.

Grillet breiflabb med pestomarinade


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

4 skiver breiflabb à ca. 150 g
1 ss pesto
1 1/2 ss olivenolje
1 1/2 ss sitronsaft
salt og pepper
Salsa: 1/2 liten squash (gul) terninger,
1/2 løk i terninger
4 flådde tomater (renset for kjerner) i små biter
frisk koriander eller masse persille.



Fremgangsmåte

Bland sammen pesto, olje, sitron, salt og pepper til marinade. La fiskeskivene trekke i den ca. 1 time (i kjøleskap).

Bland sammen alt til salsaen før fisken legges på grillen. Ha resten av marinaden over salsaen.

Fiskeskivene trenger nok trenger nok 5-6 minutter på hver side (etter tykkelse).
Server fisken med salsa med frisk koriander (evt. Persille).

Nypoteter eller pasta passer som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekjøtt stekt på spidd   (Sjasjlyk).

Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 g lammekjøtt fra bryst eller bog
2 løk
3 ss finklippet gressløk
saften av 1 sitron eller 2 ss eddik
olje til pensling
salt
pepper
TILBEHØR:
2 dl langkornet ris
5 dl vann
1 ts salt
4 ss smør
1 ss finklippet gressløk
-
4 tomater
1 sitron


Selv om grillsesongen er over for oss, måtte vi bare prøve med fårikål på spidd:) Eller rett og slett lammekjøtt på spyd. Vi brukte lammelårskiver.
Lam har veldig godt av å marineres, fordi vi testet ett par stykker uten marinade og det blir tørt. Og det er nok bedre med litt fett på stykkene.
Vi fikk samtidig prøvd med cherrytomater på grillen, faktisk ganske godt, men bare ikke la de ligge lenge. Her kan man nok bruke andre marinader også, evt fedigkjøpte.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe biter, legg det i en bolle, krydre med salt, pepper og gressløk. Tilsett sitronsaft eller eddik og vend kjøttet i væsken. La det deretter stå kjølig og trekke i 2-3 timer.

Tre skiftvis kjøttstykker og løkskiver inn på spiddet. Stek over trekullglør i ca 20 minutter. Drei ofte på spiddet, slik at kjøttet blir jevnt stekt. Pensle av og til med olje, især på løken, hvis lammekjøttet er fett nok fra før.

Kok vannet opp med saltet og risen. Kok opp, reduser varmen, legg lokket på og la risen stå og surre på svak varme i ca 12 minutter. Slå av varmen og la risen stå under lokk i ytterligere 12 minutter, slik at den blir helt mør. Rør så forsiktig om i den med gaffel, hell den over på fat og fordel smeltet smør og gressløk over den.

Legg spiddene oppå risen og garner retten med tomat- og sitronbåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Afgansk lamme kebab.

Afgansk lamme kebab


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 kg beinfritt lammekjøtt
i passende terninger
3 middels løk delt i 4
1 ts salt
1 ts malt cumin
1/4 ts pepper
0,6 dl arak brennevin eller
en tørr rødvin


Perfekt på grillen. Vi serverte den sammen med en grønnsaksgryte fra Malaysia. (Se egen oppskrift)


Fremgangsmåte

Bland alt sammen og la det marinere i 1-2 timer. Putt så lammekjøtt og løk på grillspyd og grill de over trekull i ca 10 minutter eller etter smak.

Server med ris og en salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks i folie på grill.

Laks i folie på grill


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 g filét eller ca 1 kg skiver av laks
1 bunt frisk persille
1 sitron
1 dl lettrømme



Fremgangsmåte

Smør et stykke aluminiumsfolie med smeltet smør/olje. Hakk persillen grovt og del sitronen i båter. Skjær fileten 3-4 cm brede stykker. Legg en skive eller et stykke filet på godt smurt aluminiumsfolie og strø over litt salt. Strø grovhakket persille, hvit pepper eller noen knuste korn rosépepper på hver fiskeskive. Andre urter kan og brukes, prøv deg gjerne forsiktig frem.

Pakk aluminiumsfolien sammen på toppen og legg pakken på grillen eller i glørne. Fisken er ferdig etter ca 5 min. Åpne folien for å se om den er ferdig. Server med rømme og sitronbåter, godt brød og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet makrell 2.

Grillet makrell 2


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.07.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

2 stk Makrell.
Marinade:
4 ss olje
4 ss sitronsaft
1 liten revet løk
5 knuste pepperkorn
1 fedd presset hvitløk
2 ts salt


Makrell er bare nydelig på grillen. Her servert med grillede søtpoteter, agurksalat


Fremgangsmåte

Grilltiden:

Avstand fra steketid (på fra glørne hver side):

Skiver og fileter: 6-7 cm - 4-7 min

Hel fisk på ca 300 g: 10-15 cm - 6-10 min

Hel fisk på ca 1 kg: ca 15 cm - 15-20 min

Fisken er ferdig når fiskekjøttet løsner fra bena.

For at fiskekjøttet ikke skal sette seg ved, er det viktig å pensle fiskeskivene med olje eller smør. Det kan og lønne seg å skyve de rundt hele tiden, slik at de ikke brenenr fast. Grill dem gyllenbrune på hver side. Dryss på salt og pepper når de er ferdig grillet.

Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en marinade i ca 1 time før grilling.

Bland alle ingrediensene og hell marinaden over fisken.

Agurksalat lager du lett ved å høvle en slangeagurk i tynne skiver. Bland lett med et beger Créme Fraiche. Smak til med salt. Anrett i bolle med salatblader og finklippet dill.

Som tilbehør til fisken kan det serveres en frisk agurksalat og kokte poteter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spanske spyd på ris.

Spanske spyd på ris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 g mørt svinekjøtt (skinkebiff, flatbiff eller filet)

Marinade:
5 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
grovmalt pepper
1/5 ts kajennepepper
ris til 4 porsjoner
1/2 løk
2 chilipeppper
1 ts gurkemeie


Virkelig gode grillspyd. Her kan man variere med annet kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen krydder og olje til marinaden og la kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.

2. Træ kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.

3. Kok risen etter anvisning på pakken sammen med gurkemeie.

4. Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.

En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Innbakte pølser 1


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 15.02.2007
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Bildet er tatt av

Ingredienser

- 1 1/2 pakke gjær
- 1 ss myk/smeltet margarin
- 2 dl vann/melk
- 1/2 ts salt
- 5 dl hvetemel

- 1 egg til pensling

- 1 pk grillpølser




Fremgangsmåte

- Ha lunket vann eller eventuell lunken melk og bland det med gjæret i en bolle.
- Rør godt om, slik at gjæret gjevner seg ut.
- Tilsett så smøret som enten er flytende eller smeltet (avkjølt/lunkent).
- Tilsett deretter salt og hvetemel.
- Ta gjerne litt mer mel om deigen blir for seig.
- Hev så deigen til dobbel størrelse.
- Rull dermed deigen til en pølse som du deler opp i ca. 8. deler.
- Kjevle deretter en og en deigklump ut og form dem som små pizzastykker (trekanter).
- Legg en pølse oppå trekanten og rull deigen rundt pølsen.
- Pølsen skal stikke litt ut på begge sider
- Pensle så lett oppå toppen av den innbakte pølsen.
- Etterheves i ca. 15 minutter
- Stekes i midten av ovnen på 240 grader i ca. 10 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3128







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.