Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Selv om grillsesongen er over for oss, måtte vi bare prøve med fårikål på spidd:) Eller rett og slett lammekjøtt på spyd. Vi brukte lammelårskiver.
Lam har veldig godt av å marineres, fordi vi testet ett par stykker uten marinade og det blir tørt. Og det er nok bedre med litt fett på stykkene.
Vi fikk samtidig prøvd med cherrytomater på grillen, faktisk ganske godt, men bare ikke la de ligge lenge. Her kan man nok bruke andre marinader også, evt fedigkjøpte. Oppskriften inneholder
105 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
13237 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 105.39 | 581.81 | Kcal |
Protein | 6.00 | 33.12 | gram |
Karbohydrat | 6.93 | 38.26 | gram |
Kostfiber | 0.87 | 4.80 | gram |
Fett | 5.77 | 31.85 | gram |
Mettet fett | 2.99 | 16.51 | gram |
Salt | 0.43 | 2.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.31 | Kr 29.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 208 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i passe biter, legg det i en bolle, krydre med salt, pepper og gressløk. Tilsett sitronsaft eller eddik og vend kjøttet i væsken. La det deretter stå kjølig og trekke i 2-3 timer.
Tre skiftvis kjøttstykker og løkskiver inn på spiddet. Stek over trekullglør i ca 20 minutter. Drei ofte på spiddet, slik at kjøttet blir jevnt stekt. Pensle av og til med olje, især på løken, hvis lammekjøttet er fett nok fra før.
Kok vannet opp med saltet og risen. Kok opp, reduser varmen, legg lokket på og la risen stå og surre på svak varme i ca 12 minutter. Slå av varmen og la risen stå under lokk i ytterligere 12 minutter, slik at den blir helt mør. Rør så forsiktig om i den med gaffel, hell den over på fat og fordel smeltet smør og gressløk over den.
Legg spiddene oppå risen og garner retten med tomat- og sitronbåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6628)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Russland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-09-30
Oppdatert dato:2015-09-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift