Fotograf:Weber Påske er høytid for både grilling og lammekjøtt. Selv om vi nordmenn har tilgang til lammekjøtt hele året, er det ingen tid på året vi spiser så mye av det som i påsken. Selv om det er tradisjon å tilberede lam, finnes det mange måter å gjøre det på. Hva med å prøve lam fra grillen i år?
PÅ KJØKKENET
1.Fjern eventuelle sener og uønsket fett fra lammesadlene. Pensle dem med olje, og krydre med sitronpepper og salt. Fortsett på grillen (se nedenfor).
2.Skjær avokadoen i to, fjern stenen og skjær kjøttet i skiver. Skyll salat og urter. Skrell og skjær rødløken i ringer. Bland salat, urter, avokadoskiver, løk, revet parmesan og ristede peanøtter.
3.Fjern granateplefrøene fra fruktkjøttet, og sørg for at du fjerner den gule membranen fra frøene. Bland granateplefrøene med olje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.
VED GRILLEN
1.Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 180-190° C.
2.Plasser lammesadlene på den ene siden av grillristen, og brun dem over direkte varme. Flytt dem inn på midten av risten, og sett inn iGrill-føleren i midten av kjøttet. Still inn til ønsket kjernetemperatur på 58° C for middels stekt/blodig. Det kan ta 20-25 minutter. Husk å ha igjen lokket på grillen.
3.Ta av kjøttet og la det hvile i 10 minutter på et skjærebrett før du skjærer det opp. Server det oppskårne lammekjøttet med avokadosalat og vinaigrette av granateple.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Weber
(Intern: 33818)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-03-29
Oppdatert dato:2018-03-29