Fotograf:Weber Påske er høytid for både grilling og lammekjøtt. Selv om vi nordmenn har tilgang til lammekjøtt hele året, er det ingen tid på året vi spiser så mye av det som i påsken. Selv om det er tradisjon å tilberede lam, finnes det mange måter å gjøre det på. Hva med å prøve lam fra grillen i år?
Oppskriften inneholder 256 Kalorier, 1 g Karbo, 15 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
PÅ KJØKKENET
1.Bruk en foodprosessor eller mikser til å blende mynte, bladpersille, sitronskall og -saft, sjalottløk, kapers, hvitløk, salt og chiliflakene. Mens motoren kjører tilsetter du sakte oljen og blander til du får en grov salsa.
2.Hell over i en liten bolle, dekk til med plastfilm og trykk filmen ned på overflaten av salsaen for å hindre misfarging. Tips: Salsaen kan lages opptil fire timer i forveien. Sett den i så fall i kjøleskapet. Ta den ut og la den varmes opp til romtemperatur og rør om før servering.
3.Pensle begge sider av lammekotelettene lett med olje, og krydre begge sider med salt og pepper. La kotelettene ligge i romtemperatur i 15-30 minutter før grilling.
VED GRILLEN
1.Gjør grillen klar for direkte grilling over middels varme (180-230 °C).
2.Børst grillristene rene. Grill kotelettene på direkte middels varme slik du ønsker (ca. 8-10 minutter for medium stekt), snu dem én gang. Ta dem av grillen og la dem hvile i 3-5 minutter.
3.Server kotelettene varme, to per asjett, med en skje salsa på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Weber
(Intern: 33816)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-03-29
Oppdatert dato:2018-03-29