Den beste bruschettaen med variasjoner


Oppdatertdato: 2017-10-26 Tema: Småretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Rosemarie Pettersen


Original bruschetta
Bruschetta er en av de klassiske italienske oppskriftene som er enkel og bare nydelig. Det er mange varianter men originalt er det bare brød med hvitløk, olivenolje og en tomatsalat. Videre evt noe kjøtt på toppen og litt pynt.
Vi har opp gjennom årene lagd mange varianter av disse og prøvd ut forskjellige tilbehør, men ofte er det det enkle som er det beste.

Original bruschetta oppskrift med tomatsalat

Blir 8 stk bruschetta

8 stk plommetomater
0,5 stk rødløk hakket eller evt 2 sjalottløk(blir mer smak da)
1 håndfull frisk basilikum
3 fedd hvitløk hakket
1 dl vineddik, helst rød
1 dl olivenolje
1 dash salt og pepper
4 middelstore baguetter delt i 2, slike som er halvparten av de store vanlige. Disse kan og deles på skrå eller man kan bruke annet brød som er skråskjært. Opprinnelig skal en bruke ekte italiensk bondebrød.

Putt hakkede tomater, løk og hvitløk i en bolle. Hakk basilikum veldig fint og rør inn. Rør så inn eddik, olje og salt/pepper. La stå og hvile litt.

Del opp brødet og grill det lett brunt i ovnen eller en brødrister. Du kan gjerne smøre det inn med litt olivenolje og hvitløk før steking i ovn. Det skal bare være litt sprøtt og ikke svidd.
Server med tomatsalaten på brødet.
Så enkelt og så godt.

Addons:
Det er her man da kan putte på ekstra ting som feks kjøttpålegg, skinke, pølse, ost ol og så la det grilles raskt i ovnen. Det er da ikke original bruschetta lenger men om en er kjøttsulten er dette løsningen

Hvitløkbrød
Om en ser på litt bruschetta historie er utgangspunktet grillet brød med hvitløk og olivenolje, det som vi kaller hvitløkbrød eller garlic bread. Vi bruker dette selv hjemme som tilbehør til forskjellige retter.

Annonse



Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat


Prøv også Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

Bruschetta:
1 baguette skåret på langs
2 gode ss aioli

Tomatsalat:
2 tomater uten skall
1 stor ss finhakket løk
2 pressede hvitløkbåter
Oliven olje
Salt og pepper. Evt noe basilikum.

Pesto
4 skiver spekeskinke
Evt dressing eller annen smakfull saus.


Vi byttet ut spekeskinke med pepperoni og noen kokt skinke rester, og brukte hjemmelagd aioli som bare er majones med knust hvitløk. I tillegg la vi på en ny pestokremost vi fant i butikken,


Fremgangsmåte

Tomatsalat:
Kok opp vann. Kutt ett kryss i toppen av tomatene og legg dem i vannet noen minutter. ta opp og skrell dem. Hakk dem fint sammen med løk, hvitløk, olje og smak til med salt og pepper.

Del baguetter på langs. Smør aioli på og varm noen minutter i stekeovnen. De skal være litt sprø og varme.

Anretning:
1 halv baguett pr person. Fordel tomatsalaten utover. Dekk med 2 skiver spekeskinke. Pynt med pesto, balsamico og evt dressing. Vi bruker her aioli og masse spirer på toppen til pynt


Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Bruschetta 2.

Bruschetta 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

6 tomater
4 kløfter hvitløk - presset
frisk, finhakket basilikum
2 ss olivenolje
salt og pepper
6 skiver loff (gjerne fra dagen før)


En italiensk smårett som gjerne serveres før middagen er ferdig, for å stille den verste sult. Kan også serveres som snacks.
Her med ett par skiver stekt aubergine over og litt egg


Fremgangsmåte

Finhakk tomatene og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene og del dem i to. Legg tomat-blandingen på hver halve loffskive og server straks, før brødet blir mykt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med polarbrød.

Bruschetta med polarbrød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 stk. løk
1 stk. eple - gjerne grønt
200 g mozzarella
16 stk. cocktailtomat (evt. cherrytomater)
1 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
1 ss hakket frisk timian
1 ts salt
ørlite kvernet pepper
4 stk. polarbrød
8 skive spekeskinke - evt. parmaskinke
1 pk. Ruccula



Fremgangsmåte

Arbeidsbeskrivelse: Rens og hakk løk. Skjær skrelt eple i tynne båter og mozzarella i terninger. Del tomatene i to eller fire, alt etter størrelsen på tomatene.
Fres løk, eple og presset hvitløk i olje 2-3 minutter. Bland inn tomater, mozzarella og timian. Smak til med salt og pepper.
Fordel grønnsakrøren på polarbrødene. Pynt med ruccula og legg på skinke.
Noen dråper med god olje over rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med ansjos.

Bruschetta med ansjos


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Alf Börjesson

Ingredienser

6 stk ansjosfilet
1 stk baguette
2 stk tomat
1 fedd hvitløk
2 ts basilikum, frisk
2 ss olivenolje
salt
kajennepepper


Bruschetta er en italiensk klassiker. Den består av sprøstekte skiver av landbrød med tomat, hvitløk, olje og ansjos. Server bruschetta som en kanapé før gjestene setter seg til bordet.


Fremgangsmåte

Skjær baguetten i dobbelt så mange skiver som porsjoner og drypp olje på. Rist dem gylne og sprø i ovn ved 225 grader i ca. 5 minutter. Flå tomat, del og skjær ut frøene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Hakk hvitløk og ansjosfilet, og bland dem med tomatterningene. Rør inn hakket basilikum og olje, og smak blandingen til med salt og kajennepepper.
Fordel blandingen på de sprø skivene og server dem umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitløk bruschetta med enkel tomatsalat.

Hvitløk bruschetta med enkel tomatsalat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 stk baguette skåret i skiver på skrå
3 fedd hvitløk presset
2 ss olivenolje
salt og pepper

Tomatsalat
2 stk tomater i små biter
2 fedd hvitløk hakket
olivenolje
1 dash salt og pepper
1 ss friskhakket basilikum


En enkel smårett som smaker godt. Vi bruker dette ofte fremfor TV før evt hovedrett.


Fremgangsmåte

Skjær baguetten i skiver på skrå. Press hvitløk og bland den med olivenolje, smak til med salt og pepper. Smør dette utover skivene og legg de på bakeplate med ett bakepapir under. Stekes sprø i ovnen ved ca 200 grader i ca 5 minutter.
De kan og ristes i brødristeren før blandingen smøres på.

Tomatsalat:
Hakk dem fint sammen med hvitløk, olje og smak til med salt og pepper. Dryss over basilikum.

Server bruschetta lunkne med tomatsalat ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kylling.

Bruschetta med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.12.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

4 skiver brød
4 kyllingfileter
olje til steking

6 tomater
4 båter hvitløk
5 ss hakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper


Hva med noe som både er raskt, enkelt og smakfullt? Bruschetta med kylling er ferdig på under 20 minutter.


Fremgangsmåte

Stek brødskivene i litt olje i en stekepanne til de får fin farge. Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne i ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og la filetene hvile mens tomatsalaten lages.

Finhakk tomater og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Legg tomatsalaten på de ristede brødskivene med kyllingfilet i skiver og server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med skinke.

Bruschetta med skinke


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.12.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Eva Brænd

Ingredienser

150 g smårettskinke
8 skive baguette
2 ss olivenolje
2 båt hvitløk
2 stk tomat
50 g ruccula


Bruschetta er populært som forrett i mange italienske restauranter. For mange er kombinasjonen tomat, hvitløk og basilikum det som kjennetegner retten. Bruschetta er stekt brød, og gir mange herlige muligheter.


Fremgangsmåte

1. Stek brødskivene i olivenolje på begge sider, de skal være lysebrune. Så snart de er ferdige gnis de med hvitløk.
2. Brun skinkebitene i en panne og avkjøl.
3. Del tomatene i to og fjern frøhusene. Hakk resten opp i fine terninger. Finhakk rucculasalat, og bland den sammen med tomater og skinke.
4. Legg de stekte brødskivene på et fat og fordel fyllet på skivene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med strimlet svinekjøtt, frisk mango og fetaost/blåskimmelost.

Bruschetta med strimlet svinekjøtt, frisk mango og fetaost/blåskimmelost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.03.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Gilde

Ingredienser

1 stk pk. Gilde Edelgris Strimler
4 stk store skiver ferskt landbrød
2 ss olivenolje
1 stk fedd hvitløk
1 stk rød løk
litt ruccolasalat
1 stk frisk mango
1 stk beger lett fetaost
Salt og pepper



Fremgangsmåte

Stek strimlene i stekepannen sammen med finhakket rød løk. Tilsett salt og pepper etter smak. Smør olivenolje på brødskivene og gni feddet med hvitløk over for å sette smak.
Grill brødskivene i ovnen. Skrell mangoen og skjær den opp i tynne, avlange strimler. Legg et raust lag strimler og løk på hver brødskive. Pynt med mango, ruccolasalat, rødløk og fetaost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med laks, avokado og parmesan.

Bruschetta med laks, avokado og parmesan


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g røkt laks i skiver
1 stort ciabattabrød
2 små rødløk
2 modne avokadoer
1/4 dl sitronsaft
salt, pepper
1 bunt. ruccola
75 g parmesan i skiver


Virkelig god kombinasjon, fin som kveldskos, forrett eller rask middag. Vi brukte halverte ciabattabrød. Vi hadde og reven manchego på toppen.


Fremgangsmåte

Skjær brødet i skrå skiver og rist dem sprø i ovnen.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Halver avokadoene, fjern steinen, skrell skrellet av og skjær kjøttet i
skiver. Drypp godt med sitronsaft og krydre med salt og pepper. Anrett laks, ruccola, avokado og rødløk på brødene og dryss med parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med tomater.

Bruschetta med tomater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.12.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 stk ciabattabrød delt i to halve
3 stk tomat
1 båt knust hvitløk
salt og pepper etter smak
1 dl hakket frisk basilikum


Bruschetta (uttales brusketta) med tomater er en liten snack som utmerket godt kan brukes som en liten velkomstbit eller som en forrett.


Fremgangsmåte

Riste de halve chiabattaene enten i brødrister eller med litt olje i stekeovnen ved 200°C til de er gylne og sprø. Del en hvitløksbåt i to og gni snittflaten på det sprøe brødet.
Skjær tomater i terninger og bland med hvitløk, salt og pepper.
Legg tomatene på brødet dryss over hakket basilikum.
Server umiddelbart som en liten snacks eller som forrett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3061
Norsk mat.Rask mat.
Stekepanne.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.