Bruschetta er en av de klassiske italienske oppskriftene som er enkel og bare nydelig. Det er mange varianter men originalt er det bare brød med hvitløk, olivenolje og en tomatsalat. Videre evt noe kjøtt på toppen og litt pynt.
Vi har opp gjennom årene lagd mange varianter av disse og prøvd ut forskjellige tilbehør, men ofte er det det enkle som er det beste.
Original bruschetta oppskrift med tomatsalat
Blir 8 stk bruschetta
8 stk plommetomater
0,5 stk rødløk hakket eller evt 2 sjalottløk(blir mer smak da)
1 håndfull frisk basilikum
3 fedd hvitløk hakket
1 dl vineddik, helst rød
1 dl olivenolje
1 dash salt og pepper
4 middelstore baguetter delt i 2, slike som er halvparten av de store vanlige. Disse kan og deles på skrå eller man kan bruke annet brød som er skråskjært. Opprinnelig skal en bruke ekte italiensk bondebrød.
Putt hakkede tomater, løk og hvitløk i en bolle. Hakk basilikum veldig fint og rør inn. Rør så inn eddik, olje og salt/pepper. La stå og hvile litt.
Del opp brødet og grill det lett brunt i ovnen eller en brødrister. Du kan gjerne smøre det inn med litt olivenolje og hvitløk før steking i ovn. Det skal bare være litt sprøtt og ikke svidd.
Server med tomatsalaten på brødet.
Så enkelt og så godt.
Addons:
Det er her man da kan putte på ekstra ting som feks kjøttpålegg, skinke, pølse, ost ol og så la det grilles raskt i ovnen. Det er da ikke original bruschetta lenger men om en er kjøttsulten er dette løsningen
Om en ser på litt bruschetta historie er utgangspunktet grillet brød med hvitløk og olivenolje, det som vi kaller hvitløkbrød eller garlic bread. Vi bruker dette selv hjemme som tilbehør til forskjellige retter.
Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
Bruschetta:
1 baguette skåret på langs
2 gode ss aioli
Tomatsalat:
2 tomater uten skall
1 stor ss finhakket løk
2 pressede hvitløkbåter
Oliven olje
Salt og pepper. Evt noe basilikum.
Pesto
4 skiver spekeskinke
Evt dressing eller annen smakfull saus.
Vi byttet ut spekeskinke med pepperoni og noen kokt skinke rester, og brukte hjemmelagd aioli som bare er majones med knust hvitløk. I tillegg la vi på en ny pestokremost vi fant i butikken,Fremgangsmåte
Tomatsalat:
Kok opp vann. Kutt ett kryss i toppen av tomatene og legg dem i vannet noen minutter. ta opp og skrell dem. Hakk dem fint sammen med løk, hvitløk, olje og smak til med salt og pepper.
Del baguetter på langs. Smør aioli på og varm noen minutter i stekeovnen. De skal være litt sprø og varme.
Anretning:
1 halv baguett pr person. Fordel tomatsalaten utover. Dekk med 2 skiver spekeskinke. Pynt med pesto, balsamico og evt dressing. Vi bruker her aioli og masse spirer på toppen til pynt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Bruschetta 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
6 tomater
4 kløfter hvitløk - presset
frisk, finhakket basilikum
2 ss olivenolje
salt og pepper
6 skiver loff (gjerne fra dagen før)
En italiensk smårett som gjerne serveres før middagen er ferdig, for å stille den verste sult. Kan også serveres som snacks.
Her med ett par skiver stekt aubergine over og litt eggFremgangsmåte
Finhakk tomatene og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene og del dem i to. Legg tomat-blandingen på hver halve loffskive og server straks, før brødet blir mykt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med polarbrød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk. løk
1 stk. eple - gjerne grønt
200 g mozzarella
16 stk. cocktailtomat (evt. cherrytomater)
1 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
1 ss hakket frisk timian
1 ts salt
ørlite kvernet pepper
4 stk. polarbrød
8 skive spekeskinke - evt. parmaskinke
1 pk. Ruccula
Fremgangsmåte
Arbeidsbeskrivelse: Rens og hakk løk. Skjær skrelt eple i tynne båter og mozzarella i terninger. Del tomatene i to eller fire, alt etter størrelsen på tomatene.
Fres løk, eple og presset hvitløk i olje 2-3 minutter. Bland inn tomater, mozzarella og timian. Smak til med salt og pepper.
Fordel grønnsakrøren på polarbrødene. Pynt med ruccula og legg på skinke.
Noen dråper med god olje over rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med ansjos
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BörjessonIngredienser
6 stk ansjosfilet
1 stk baguette
2 stk tomat
1 fedd hvitløk
2 ts basilikum, frisk
2 ss olivenolje
salt
kajennepepper
Bruschetta er en italiensk klassiker. Den består av sprøstekte skiver av landbrød med tomat, hvitløk, olje og ansjos. Server bruschetta som en kanapé før gjestene setter seg til bordet.Fremgangsmåte
Skjær baguetten i dobbelt så mange skiver som porsjoner og drypp olje på.
Rist dem gylne og sprø i ovn ved 225 grader i ca. 5 minutter.
Flå tomat, del og skjær ut frøene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Hakk hvitløk og ansjosfilet, og bland dem med tomatterningene.
Rør inn hakket basilikum og olje, og smak blandingen til med salt og kajennepepper.
Fordel blandingen på de sprø skivene og server dem umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvitløk bruschetta med enkel tomatsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.02.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 stk baguette skåret i skiver på skrå
3 fedd hvitløk presset
2 ss olivenolje
salt og pepper
Tomatsalat
2 stk tomater i små biter
2 fedd hvitløk hakket
olivenolje
1 dash salt og pepper
1 ss friskhakket basilikum
En enkel smårett som smaker godt. Vi bruker dette ofte fremfor TV før evt hovedrett.Fremgangsmåte
Skjær baguetten i skiver på skrå. Press hvitløk og bland den med olivenolje, smak til med salt og pepper. Smør dette utover skivene og legg de på bakeplate med ett bakepapir under. Stekes sprø i ovnen ved ca 200 grader i ca 5 minutter.
De kan og ristes i brødristeren før blandingen smøres på.
Tomatsalat:
Hakk dem fint sammen med hvitløk, olje og smak til med salt og pepper. Dryss over basilikum.
Server bruschetta lunkne med tomatsalat ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
4 skiver brød
4 kyllingfileter
olje til steking
6 tomater
4 båter hvitløk
5 ss hakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
Hva med noe som både er raskt, enkelt og smakfullt? Bruschetta med kylling er ferdig på under 20 minutter.Fremgangsmåte
Stek brødskivene i litt olje i en stekepanne til de får fin farge. Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne i ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og la filetene hvile mens tomatsalaten lages.
Finhakk tomater og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Legg tomatsalaten på de ristede brødskivene med kyllingfilet i skiver og server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med skinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Eva BrændIngredienser
150 g smårettskinke
8 skive baguette
2 ss olivenolje
2 båt hvitløk
2 stk tomat
50 g ruccula
Bruschetta er populært som forrett i mange italienske restauranter. For mange er kombinasjonen tomat, hvitløk og basilikum det som kjennetegner retten. Bruschetta er stekt brød, og gir mange herlige muligheter.Fremgangsmåte
1. Stek brødskivene i olivenolje på begge sider, de skal være lysebrune. Så snart de er ferdige gnis de med hvitløk.
2. Brun skinkebitene i en panne og avkjøl.
3. Del tomatene i to og fjern frøhusene. Hakk resten opp i fine terninger. Finhakk rucculasalat, og bland den sammen med tomater og skinke.
4. Legg de stekte brødskivene på et fat og fordel fyllet på skivene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med strimlet svinekjøtt, frisk mango og fetaost/blåskimmelost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
GildeIngredienser
1 stk pk. Gilde Edelgris Strimler
4 stk store skiver ferskt landbrød
2 ss olivenolje
1 stk fedd hvitløk
1 stk rød løk
litt ruccolasalat
1 stk frisk mango
1 stk beger lett fetaost
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Stek strimlene i stekepannen sammen med finhakket rød løk. Tilsett salt og pepper etter smak. Smør olivenolje på brødskivene og gni feddet med hvitløk over for å sette smak.
Grill brødskivene i ovnen. Skrell mangoen og skjær den opp i tynne, avlange strimler. Legg et raust lag strimler og løk på hver brødskive. Pynt med mango, ruccolasalat, rødløk og fetaost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
154,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med laks, avokado og parmesan
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g røkt laks i skiver
1 stort ciabattabrød
2 små rødløk
2 modne avokadoer
1/4 dl sitronsaft
salt, pepper
1 bunt. ruccola
75 g parmesan i skiver
Virkelig god kombinasjon, fin som kveldskos, forrett eller rask middag. Vi brukte halverte ciabattabrød. Vi hadde og reven manchego på toppen.Fremgangsmåte
Skjær brødet i skrå skiver og rist dem sprø i ovnen.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Halver avokadoene, fjern steinen, skrell skrellet av og skjær kjøttet i
skiver. Drypp godt med sitronsaft og krydre med salt og pepper.
Anrett laks, ruccola, avokado og rødløk på brødene og dryss med parmesan.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bruschetta med tomater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk ciabattabrød delt i to halve
3 stk tomat
1 båt knust hvitløk
salt og pepper etter smak
1 dl hakket frisk basilikum
Bruschetta (uttales brusketta) med tomater er en liten snack som utmerket godt kan brukes som en liten velkomstbit eller som en forrett.Fremgangsmåte
Riste de halve chiabattaene enten i brødrister eller med litt olje i stekeovnen ved 200°C til de er gylne og sprø. Del en hvitløksbåt i to og gni snittflaten på det sprøe brødet.
Skjær tomater i terninger og bland med hvitløk, salt og pepper.
Legg tomatene på brødet dryss over hakket basilikum.
Server umiddelbart som en liten snacks eller som forrett.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3061