Forslag til meny på morsdagen



Oppdatertdato: 2019-02-09 Publisert: Tema: Fest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Til søndag er det morsdag og en god anledning til å lage noe godt som alle kan like. Jeg har satt sammen 3 forslag til hovedrett, dessert og en kake til kaffen senere. Oppskriftene er blant www.matoppskrift.no sine mest populære og brukte. De har utregnet både pris og næringsinnhold. Jeg har ikke foreslått noen forrett da de fleste ikke lager det til vanlig.


Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus


Prøv også Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

200 g bein- og skinnfritt kyllingbryst, skåret i strimler
200 g mørbradsteik, skåret i strimler
2 hvitløkfedd, presset
4 ss soyasaus

Peanøttsaus:
1 ts olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 ss middels sterk karripasta
1 ts chilipulver
6 ss grovt peanøttsmør
1,5 dl lettmelk



Fremgangsmåte

Tre kylling- og biffstrimlene inn på små grillspyd av tre eller cocktailpinner. Legg dem i et porselens-, glass-, eller plastfat (ikke metall).

Bland sammen hvitløk og soyasaus og hell over kjøttspydene. La det stå og marineres i 30 minutter.

Varm opp oljen til peanøttsausen i en klebefri stekepanne. Stek løken i 2 minutter, tilsatt karripasta og chilipulver, og la det steke forsiktig videre i 1 minutt. Tilsett peanøttsmør og melk, og la det hele bli gjennomvarmt. Hell sausen over i en serveringsskål.

Legg kjøttspydene under en forvarmet grill og la dem steke 4-5 minutter. Vend av og til. Legg spydene på et serveringsfat og server med peanøttsausen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 160,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Creme Catalan


Prøv også Creme Catalan.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang


En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.


Fremgangsmåte

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 312,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Real American Brownies


Prøv også Real American Brownies.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

6 Egg
8dl Sukker
3ts Vaniljesukker
4,5dl Hvetemel
300g Smeltet margarin
8-10ss Kakao
100g Hakkede mandler / nøtter


Brownies fra over there, skikkelig gode og ingen vil mistenke deg for å ha brukt kakemix i disse! Viktig å røre sammen for hånd for å få den riktige seige konsistensen.


Fremgangsmåte

Egg og sukker røres sammen for hånd. Ha i de øvrige ingrediensene. Dryss mandler/nøtter på toppen.

Stekes 25-35 min. ved 180°C på nest nederste rille.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne

Kilde:
Karen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 395,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Creme Brulee.

Creme Brulee


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

5 dl. kremfløte
1 1/2 dl. melk
1 vaniljestang
1 dl. sukker
3 egg, hele
3 eggeplommer
1 dl. brunt sukker


En dessert som alltid faller i smak. Desserten er også "in" i tiden. Enkel og lage, og er ypperlig å servere når en skal ha fest. Kan lages dagen i forveien.


Fremgangsmåte

Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Skrap frøene av vaniljestangen og ta frøene i blandingen. Varm blandingen i 3-5 min. på svak varme. La det ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe. Pisk sammen eggene og hell den forsiktig i den lunkne blandingen. Hell blandingen i 8 små ildfaste former. Stek formene i vannbad på 150 grader i ca 30-40 min. Vannet halveis opp på formene.
Varm opp ovnen med vannet i. Etter stekingen la de hvile til de er kald. Dryss brunt sukker over puddingen og sett formene under grillen og stek til de er gyllent (ca 1 min)
Serveres kald, gjerne med litt bær/frukt ved siden av, men langt fra nødvendig

Kilde: Turid

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 285,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Supergod ostekake!.

Supergod ostekake!


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pk. biscuit kjeks
150 gr. smeltet margarin

1 pk. sitrongele (halv mengde vann)
1 pk kremfløte
1 pk lettrømme
1- 1 1/2 tine kremost ananas/mandarin
150 gr. melis

1 pk. bringebærgele (halv mengde vann)


Vi lagde denne, men pyntet med jordbær. Ble litt stress da det var en av de varmeste dagene og geleen ble ikke helt stiv, men smaken er himmelsk


Fremgangsmåte

Knus kjeksen, bland den med den smeltede margarinen i en rund form.

Tilbered sitron gelen med halv mengde vann, la denne bli avkjølt.
Pisk fløten til krem, bland så i rømme,melis, ost og den avkjølte flytende geleen. Hell blandingen over kjeksen. Settes i kjøleskapet til den er stiv.
Lag bringebærgele med halv mengde vann og avkjøl noe før du heller den over den stivnede kaken. Settes igjen i kjøleskapet til geleen er stivnet.

Kilde:
Katrine

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste/Kvæfjordkake.

Verdens beste/Kvæfjordkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Bunn:
150 g meierismør
150 g sukker
5 stk eggeplomme
4 ss melk
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Marengs:
5 stk eggehvite
180 g sukker
100 g mandelflak, eller hakkede mandler

Fyll:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 dl ferdig vaniljekrem eller romkrem


Denne kaken begynte å bli kjent under tilnavnet "Verdens beste" allerede på 1960-tallet. Prøv den selv og se hva du synes!


Fremgangsmåte

Bunn
Sett stekeovnen på 175 °C. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melk. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
Dekk en langpannen med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Eller fordel deigen i to bakepapirkledde, eller godt smurte, springformer (24 cm i diameter).

Marengs
Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken/kakene midt i ovnen i 15 - 20 minutter og avkjøl den/de.

Del kaken i to like deler (har du bakt kaken i springform skal ikke disse kakene deles). Legg den ene delen på fatet med marengsen ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vanilje/romkremen og bre kremen over denne bunnen. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 301,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt skrei med chorizopølse og puré av mandelpotet.

Stekt skrei med chorizopølse og puré av mandelpotet


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2012
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

800 g skreifilet, uten skinn og bein
1 l vann
0,5 dl salt
1 stk granateple
1 ss bladpersille
1 stk chorizopølse
solsikkeolje

Mandelpotetpuré
800 g mandelpotet
2 dl melk
2 ss smør
salt og pepper

Tilbehør
sukkererter


Skreien smaker ekstra godt når du steker den i panne. I denne oppskriften setter chorizopølse en spiss på smaken, mens hjemmelaget puré av mandelpotet runder den av.


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skrap skreiskinnet godt og skjær skrei i serveringsstykker. Legg skreistykkene i vann tilsatt salt og la dem ligge i 15 minutter. Ta dem opp og tørk stykkene godt med kjøkkenpapir.
Brun skreien med skinnsiden ned i en stekepanne med olje. Legg skreistykkene over på et stekebrett med skinnsiden opp. Etterstek i ovn til skreien er akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter .
Skjær chorizopølse i små terninger og stek dem gyldne og sprø i stekepanne. Ta kjernene ut av
granateple og rør dem inn med chorizoterningene sammen med finhakket persille.

Mandelpotetpuré
Skrell poter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre. Mos potetene og spe med varm melk. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
Server skrei på en seng av mandelpotetpuré og med kokte sukkererter som tilbehør. Terningene av stekt chorizo legger du rundt skreien.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 61,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannacotta med bærmousse.

Pannacotta med bærmousse


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3/4 l kremfløte
75 g sukker
kornene fra en vaniljestang
4 blader gelatin

Bærmousse:
300 g friske el. frosne jordbær el. bringebær
sukker


Pannacotta med forskjellige bær er bare nydelig.


Fremgangsmåte

Fløte, sukker og vaniljekorn kokes noen få minutter. Gelatin has direkte i den kokende fløte, og skal altså ikke stå i bløt først.
Pisk i gryten til gelatinen er smeltet. Fløtedesserten fordeles i 4 porsjonsskåler eller glass. Settes kaldt. Serveres med blendede bær smakt til med sukker og pyntes med sjokolade, valnøtter el. bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 277,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med kylling og grønnsaker.

Wok med kylling og grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Anonym
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2/3 gulerøtter
litt brokoli
1 boks minimais
1 boks bambusskudd
1 rød paprika
ett fedd hvitløk
kikoman
wok krydder
olivenolje
nudler
kylling strimler


Litt standard oppskrift på wok med kylling. Kan varieres i det uendelige.


Fremgangsmåte

Kok nudler.
Skjær alle grønnsakene i like store biter (gjerne staver). Wokpannen må stå på ganske sterk varme for å behole vitaminene og fargen i grønnsakene.
Hell i olivenolje + presset hvitløk i pannen. La dette frese en stund. Stek kyllingstrimlene litt og hell så i de grønnsakene som trenger lengst steketid (gulrøtter,minimais og bombusskudd). Hell så i de andre grønnsakene. La dette steke til gulerøttene kjennes myke nok. hell så i nudlene. Husk å krydre med litt wok krydder og hell også litt kikoman over woken. det gir god smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2624







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.