Forslag til restemat etter jul og nyttår



Oppdatertdato: 2019-01-02 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Når kjøleskapet og fryseren er fullt av rester av ribbe, kalkun, fisk, grønnsaker, ris, sauser ol, kan det være greit med noen resteoppskrifter. Her er de mest populære på nettsidene mine og en grei måte til å bli kvitt noe i fryseren. Litt av hvert for enhver gane.

Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt


Prøv også Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper


Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.


Fremgangsmåte

Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekt ris med kylling (fried rice)


Prøv også Stekt ris med kylling (fried rice).

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 dl kyllingkjøtt
3-4 dl risrester eller 2 dl hurtigris
2 dl frossen grønnsaksblanding (f.eks. italiensk)
3 egg

soyasaus
brød


En rett med mange varianter. Her kan man bruke forskjellig kjøtt, grønnsaker og sauser. Men sjekk i kjøleskapet hva du har. Som ingrediensene sier kan man og bruke ferdig grønnsaksblanding.
Eggene kan og piskes og stekes som omelett, før det kuttes i strimler og blandes med retten. Så det er mange varianter.


Fremgangsmåte

Ha strimlet kyllingkjøtt i en varm stekepanne og fres det i litt smør eller olje til det er gjennomvarmt. Tilsett ris og grønnsaker. La alt bli godt varmt. Skru ned platen og tilsett sammenvispede egg. Vend eggene inn i risen og server med soyasaus og eventuelt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling med pastasalat


Prøv også Kylling med pastasalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g pastaskjell
og/eller -skruer
10 grønne eller svarte oliven
1 hakket avokado
2 hakkede vårløk
1 ss hakket, frisk basilikum
litt sitronsaft
3 kyllingfileter (eller rester av kylling)
salt og kvernet pepper

Dressing:
4 ss majones
4 ss naturell yoghurt
4 hvitløkbåt, finhakket
hakkede eller tørkede urter
salt og kvernet pepper


En av mange pastasalater med kylling. Men denne kombinasjonen er god så hvorfor ikke.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.
Bland oliven, avokado, vårløk og basilikum med sitronsaft og pasta. Stek kyllingfi letene 5-6 minutter på hver side og krydre dem med salt og pepper.
Avkjøl og skjær i skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over pastasalaten.
Oppbevar kaldt til det skal spises. Dryss litt friske urter på toppen av salaten. Server godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Arme riddere ekstra.

Arme riddere ekstra


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

8 skive(r) Loff
4 stk Egg rå
2 ss Sukker vanlig
1,5 dl Helmelk
1 ts Kanel malt
4 ss Smør vanlig eller margarin til steking
0,25 ts Muskat
0,5 ts Vanilje ekstrakt eller evt vaniljesukker
1 dl Lønnesirup
1 stk Banan
4 ss Jordbærsyltetøy


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert. Her er en versjon med ekstra krydder og smak i blandingene.


Fremgangsmåte

Bland føst kanel, muskat og sukker
Pisk sammen egg, melk og vanilje med kanelblandingen og ha det i en åpen plastboks.

Varm opp stekepanna med smør.
Vend loffskivene i eggeblandingen og la dem ligge og trekke ca 10 minutter før de stekes gyllenbrune i middels varm panne i litt smør.

Server arme riddere med rød saus eller med syltetøy og evt banan eller sirup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med kjøttdeig.

Risotto med kjøttdeig


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.03.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g kjøttdeig
1 dl ris
vann - se anvisning på pakken
1/2 ts salt
1/2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 ts tørskede urter (persille, oregano, timian e.l.)


En av de raske rettene som smaker masse. Og man kan bruke ting en som oftest har i huset. Vi pyntet med litt grønt for bildet sin skyld.


Fremgangsmåte

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha over i en varm panne sammen med kjøttdeig og ris. Fres det godt i 5 min.

Hell over vann og kok opp. La det småkoke til vannet er kokt bort og risen er mør. Ha i maiskorn.

Smak til med salt og urtekrydder.
Pynt ved servering

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesmørbrød.

Ribbesmørbrød


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

6 skive stekt, kald ribbe à 1/2 cm tykke
2 skive grovt rugbrød
2 ts grov sennep
4 stk salatblad ,eventuelt litt blandet salat
2 ss surkål
4 stk svisker
2 stk cornichonagurker
1 stk klementin
2 stilk bladpersille


Hvis du har ribbe igjen fra julemiddagen anbefaler vi deg å lage dette enkle ribbesmørbrødet.


Fremgangsmåte

1. Smør sennep på skiver av rugbrød, og legg på salatblad.
2. Skjær ribbestykket i skiver. Del svisker og sylteagurker i to.
3. Legg på skiver av ribbe, surkål, svisker og sylteagurker. Pynt med bladpersille. Det smaker ekstra godt med litt presset klementinsaft på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne med pølser.

Pytt i panne med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 snadderpølser
1 løk
1 ss smør/margarin
8 kokte, kalde poteter
4 kokte gulrøtter
salt
pepper
litt finhakket persille



Fremgangsmåte

1. Skrell og hakk løken. Smelt smør/margarin i en stor stekepanne og la løken frese til den er myk og blank.

2. Skrell potetene og del dem og gulrøtter opp i skiver.

3. Pølsene skjæres i middels tykke ringer/biter. Legg alt i pannen, smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun Stroganoff.

Kalkun Stroganoff


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER


Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.


Fremgangsmåte

1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3092







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.