Forslag til restemat etter jul og nyttår


Oppdatertdato: 2023-01-02 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Når kjøleskapet og fryseren er fullt av rester av ribbe, kalkun, fisk, grønnsaker, ris, sauser ol, kan det være greit med noen resteoppskrifter. Her er de mest populære på nettsidene mine og en grei måte til å bli kvitt noe i fryseren. Litt av hvert for enhver gane. Her får dere innspill til bruk av ribbe, kalkun, pinnekjøtt, fisk og brød. Og som mange vet er den perfekte resteoppskriften enten lapskaus eller pytt i panne. Disse kommer jeg mer innpå i andre artikler:

Anbefalte artikkel:


Forslag til lapskaus


Annonse



Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt


Prøv også Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper


Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.


Fremgangsmåte

Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 70,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekt ris med kylling (fried rice)


Prøv også Stekt ris med kylling (fried rice).

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 dl kyllingkjøtt
3-4 dl risrester eller 2 dl hurtigris
2 dl frossen grønnsaksblanding (f.eks. italiensk)
3 egg

soyasaus
brød


En rett med mange varianter. Her kan man bruke forskjellig kjøtt, grønnsaker og sauser. Men sjekk i kjøleskapet hva du har. Som ingrediensene sier kan man og bruke ferdig grønnsaksblanding.
Eggene kan og piskes og stekes som omelett, før det kuttes i strimler og blandes med retten. Så det er mange varianter.


Fremgangsmåte

Ha strimlet kyllingkjøtt i en varm stekepanne og fres det i litt smør eller olje til det er gjennomvarmt. Tilsett ris og grønnsaker. La alt bli godt varmt. Skru ned platen og tilsett sammenvispede egg. Vend eggene inn i risen og server med soyasaus og eventuelt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling med pastasalat


Prøv også Kylling med pastasalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g pastaskjell
og/eller -skruer
10 grønne eller svarte oliven
1 hakket avokado
2 hakkede vårløk
1 ss hakket, frisk basilikum
litt sitronsaft
3 kyllingfileter (eller rester av kylling)
salt og kvernet pepper

Dressing:
4 ss majones
4 ss naturell yoghurt
4 hvitløkbåt, finhakket
hakkede eller tørkede urter
salt og kvernet pepper


En av mange pastasalater med kylling. Men denne kombinasjonen er god så hvorfor ikke.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.
Bland oliven, avokado, vårløk og basilikum med sitronsaft og pasta. Stek kyllingfi letene 5-6 minutter på hver side og krydre dem med salt og pepper.
Avkjøl og skjær i skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over pastasalaten.
Oppbevar kaldt til det skal spises. Dryss litt friske urter på toppen av salaten. Server godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fiskegrateng 2.

Fiskegrateng 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g fiskefilèt, torsk eller annen fisk
2-3 ss smør/margarin
4-5 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
salt
muskatblomme
litt tørket brød


Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.


Fremgangsmåte

Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.

Rens fisken fri for skinn og ben. Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.

Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.

Server straks, for den faller lett sammen.

Fiskegratengen kan også tilsettes kokt makaroni eller kokte grønnsaker. Da kan en bruke litt mindre mengde fisk. Dette kan være aktuelt om en bruker rester av kokt fisk. Dersom du vil ha en ekstra luftig og fin grateng må du skille eggeplommer og -hviter. Rør plommene inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme. Bland inn fisken. Pisk eggehvitene stive. Vend den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med kjøttdeig.

Risotto med kjøttdeig


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.03.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g kjøttdeig
1 dl ris
vann - se anvisning på pakken
1/2 ts salt
1/2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 ts tørskede urter (persille, oregano, timian e.l.)


En av de raske rettene som smaker masse. Og man kan bruke ting en som oftest har i huset. Vi pyntet med litt grønt for bildet sin skyld.


Fremgangsmåte

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha over i en varm panne sammen med kjøttdeig og ris. Fres det godt i 5 min.

Hell over vann og kok opp. La det småkoke til vannet er kokt bort og risen er mør. Ha i maiskorn.

Smak til med salt og urtekrydder.
Pynt ved servering

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere ekstra.

Arme riddere ekstra


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

8 skive(r) Loff
4 stk Egg rå
2 ss Sukker vanlig
1,5 dl Helmelk
1 ts Kanel malt
4 ss Smør vanlig eller margarin til steking
0,25 ts Muskat
0,5 ts Vanilje ekstrakt eller evt vaniljesukker
1 dl Lønnesirup
1 stk Banan
4 ss Jordbærsyltetøy


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert. Her er en versjon med ekstra krydder og smak i blandingene.


Fremgangsmåte

Bland føst kanel, muskat og sukker
Pisk sammen egg, melk og vanilje med kanelblandingen og ha det i en åpen plastboks.

Varm opp stekepanna med smør.
Vend loffskivene i eggeblandingen og la dem ligge og trekke ca 10 minutter før de stekes gyllenbrune i middels varm panne i litt smør.

Server arme riddere med rød saus eller med syltetøy og evt banan eller sirup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 212,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk i lefse 2.

Lutefisk i lefse 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Alf Börjesson

Ingredienser

300 g lutefisk, kokt
4 ss bacon
2 stk potet
4 stk potetlefse
2 ss rømme
salt og pepper


Lutefisk i lefse er en tradisjon fra Gudbrandsdalen som er viktig å ta vare på. I tillegg til denne tradisjonsrike oppskriften vil vi også gi tips til en mer moderne variant.


Fremgangsmåte

Skjær bacon i terninger og stek gyllen. Skrell og kok potet til det er mørt, skjær så i biter. Legg kokt lutefisk, baconterninger og kokte potetbiter på lefsene.
Ha over rømme, og dryss over litt salt og pepper.
Brett sammen og spis med stor appetitt.

Tips:
En annen variant kan være å bruke tortillawraps. Da legger du kokt lutefisk, kokt potet, skiver av brunost, og fordeler litt rømme og soyasaus over. Avslutt med litt salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun Stroganoff.

Kalkun Stroganoff


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER


Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.


Fremgangsmåte

1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesmørbrød.

Ribbesmørbrød


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

6 skive stekt, kald ribbe à 1/2 cm tykke
2 skive grovt rugbrød
2 ts grov sennep
4 stk salatblad ,eventuelt litt blandet salat
2 ss surkål
4 stk svisker
2 stk cornichonagurker
1 stk klementin
2 stilk bladpersille


Hvis du har ribbe igjen fra julemiddagen anbefaler vi deg å lage dette enkle ribbesmørbrødet.


Fremgangsmåte

1. Smør sennep på skiver av rugbrød, og legg på salatblad.
2. Skjær ribbestykket i skiver. Del svisker og sylteagurker i to.
3. Legg på skiver av ribbe, surkål, svisker og sylteagurker. Pynt med bladpersille. Det smaker ekstra godt med litt presset klementinsaft på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapskaus med pinnekjøtt.

Lapskaus med pinnekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g c
8 stk melen potet
½ stk c
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
1 stk persillerot
8 dl vann
2 stk buljongterning (grønnsak-, kylling- eller kjøtt- )


Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene. Super hverdagsmiddag i førjulstiden!


Fremgangsmåte

Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Skrell potet, gulrot, kålrot, persillerot og løk, og del grønnsakene i omtrent like store terninger.
Ha grønnsaksterningene i en kjele, og tilsett vann og buljongtrening.
Kok opp, senk varmen til middels, og la det småkoke til grønnsakene er myke og poteten begynner å melne seg.
Ha i biter av pinnekjøtt og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper.
Server gjerne lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

Vil du lage ekstra lettvint lapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne med speilegg.

Pytt i panne med speilegg


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

4 stk. egg
150 g bacon
400 g karbonade
2 ss smør eller margarin
1 stk. løk
0,5 stk. purre
1 stk. gulrot eller andre grønnsaksrester
4 stk. kokt potet i terninger
2 ss grovhakket frisk kruspersille


Enkel pytt i panne av rester fra kjøleskap. Gi gårsdagens middagsrester et nytt liv. Skjær kjøtt, potet og grønnsaker i små biter og stek det raskt i en stekepanne. Vips, så har du en smakfull og populær middag på bordet.


Fremgangsmåte

Kutt alle ingrediensene i jevnstore biter.
Varm en stekepanne med halvparten av smør/margarin og stek bacon og kjøtt til det begynner å få farge. Ha i grønnsakene og stek videre til alt er gjennomvarmt og har fått fin farge. Tilsett mer stekefett om nødvendig.
Varm en ny stekepanne med resten av smøret og stek eggene til de er stekt slik du ønsker det. Dryss hakket persille over pytt'en og legg speileggene på toppen. Server rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza med pinnekjøtt.

Pizza med pinnekjøtt


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

150 g rester av pinnekjøtt
1 stk halvstekt pizzabunn (á 180 g)
3 ss hvit pizzasaus
150 g revet hvitost
¼ stk rødkål
½ stk rødløk
3 ss hakkede tørkede tranebær


Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.


Fremgangsmåte

Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.

Pizzadeig 4 stk

Ingredienser
3 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle så ut passende pizzabunner og følge fremgangsmåten over mht steking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne med pølser.

Pytt i panne med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 snadderpølser
1 løk
1 ss smør/margarin
8 kokte, kalde poteter
4 kokte gulrøtter
salt
pepper
litt finhakket persille



Fremgangsmåte

1. Skrell og hakk løken. Smelt smør/margarin i en stor stekepanne og la løken frese til den er myk og blank.

2. Skrell potetene og del dem og gulrøtter opp i skiver.

3. Pølsene skjæres i middels tykke ringer/biter. Legg alt i pannen, smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3092
Julemat.Gryteretter.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.