Når kjøleskapet og fryseren er fullt av rester av ribbe, kalkun, fisk, grønnsaker, ris, sauser ol, kan det være greit med noen resteoppskrifter. Her er de mest populære på nettsidene mine og en grei måte til å bli kvitt noe i fryseren. Litt av hvert for enhver gane. Her får dere innspill til bruk av ribbe, kalkun, pinnekjøtt, fisk og brød. Og som mange vet er den perfekte resteoppskriften enten lapskaus eller pytt i panne. Disse kommer jeg mer innpå i andre artikler:
Anbefalte artikkel:
Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper
Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.Fremgangsmåte
Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt ris med kylling (fried rice)
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 dl kyllingkjøtt
3-4 dl risrester eller 2 dl hurtigris
2 dl frossen grønnsaksblanding (f.eks. italiensk)
3 egg
soyasaus
brød
En rett med mange varianter. Her kan man bruke forskjellig kjøtt, grønnsaker og sauser. Men sjekk i kjøleskapet hva du har. Som ingrediensene sier kan man og bruke ferdig grønnsaksblanding.
Eggene kan og piskes og stekes som omelett, før det kuttes i strimler og blandes med retten. Så det er mange varianter.Fremgangsmåte
Ha strimlet kyllingkjøtt i en varm stekepanne og fres det i litt smør eller olje til det er gjennomvarmt. Tilsett ris og grønnsaker. La alt bli godt varmt. Skru ned platen og tilsett sammenvispede egg. Vend eggene inn i risen og server med soyasaus og eventuelt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling med pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g pastaskjell
og/eller -skruer
10 grønne eller svarte oliven
1 hakket avokado
2 hakkede vårløk
1 ss hakket, frisk basilikum
litt sitronsaft
3 kyllingfileter (eller rester av kylling)
salt og kvernet pepper
Dressing:
4 ss majones
4 ss naturell yoghurt
4 hvitløkbåt, finhakket
hakkede eller tørkede urter
salt og kvernet pepper
En av mange pastasalater med kylling. Men denne kombinasjonen er god så hvorfor ikke.Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av.
Bland oliven,
avokado, vårløk og basilikum med sitronsaft og pasta. Stek kyllingfi letene 5-6 minutter på hver side og
krydre dem med salt og pepper.
Avkjøl og skjær i skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen
og hell den over pastasalaten.
Oppbevar kaldt til det skal spises. Dryss litt friske urter på toppen av salaten. Server godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fiskegrateng 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
600 g fiskefilèt, torsk eller annen fisk
2-3 ss smør/margarin
4-5 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
salt
muskatblomme
litt tørket brød
Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.Fremgangsmåte
Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.
Rens fisken fri for skinn og ben. Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.
Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.
Server straks, for den faller lett sammen.
Fiskegratengen kan også tilsettes kokt makaroni eller kokte grønnsaker. Da kan en bruke litt mindre mengde fisk. Dette kan være aktuelt om en bruker rester av kokt fisk. Dersom du vil ha en ekstra luftig og fin grateng må du skille eggeplommer og -hviter. Rør plommene inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme. Bland inn fisken. Pisk eggehvitene stive. Vend den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Risotto med kjøttdeig
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.03.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g kjøttdeig
1 dl ris
vann - se anvisning på pakken
1/2 ts salt
1/2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 ts tørskede urter (persille, oregano, timian e.l.)
En av de raske rettene som smaker masse. Og man kan bruke ting en som oftest har i huset. Vi pyntet med litt grønt for bildet sin skyld.Fremgangsmåte
Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha over i en varm panne sammen med kjøttdeig og ris. Fres det godt i 5 min.
Hell over vann og kok opp. La det småkoke til vannet er kokt bort og risen er mør. Ha i maiskorn.
Smak til med salt og urtekrydder.
Pynt ved servering
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere ekstra
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
8 skive(r) Loff
4 stk Egg rå
2 ss Sukker vanlig
1,5 dl Helmelk
1 ts Kanel malt
4 ss Smør vanlig eller margarin til steking
0,25 ts Muskat
0,5 ts Vanilje ekstrakt eller evt vaniljesukker
1 dl Lønnesirup
1 stk Banan
4 ss Jordbærsyltetøy
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert. Her er en versjon med ekstra krydder og smak i blandingene.Fremgangsmåte
Bland føst kanel, muskat og sukker
Pisk sammen egg, melk og vanilje med kanelblandingen og ha det i en åpen plastboks.
Varm opp stekepanna med smør.
Vend loffskivene i eggeblandingen og la dem ligge og trekke ca 10 minutter før de stekes gyllenbrune i middels varm panne i litt smør.
Server arme riddere med rød saus eller med syltetøy og evt banan eller sirup.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
212,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lutefisk i lefse 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Alf BörjessonIngredienser
300 g lutefisk, kokt
4 ss bacon
2 stk potet
4 stk potetlefse
2 ss rømme
salt og pepper
Lutefisk i lefse er en tradisjon fra Gudbrandsdalen som er viktig å ta vare på. I tillegg til denne tradisjonsrike oppskriften vil vi også gi tips til en mer moderne variant.Fremgangsmåte
Skjær bacon i terninger og stek gyllen. Skrell og kok potet til det er mørt, skjær så i biter.
Legg kokt lutefisk, baconterninger og kokte potetbiter på lefsene.
Ha over rømme, og dryss over litt salt og pepper.
Brett sammen og spis med stor appetitt.
Tips:
En annen variant kan være å bruke tortillawraps. Da legger du kokt lutefisk, kokt potet, skiver av brunost, og fordeler litt rømme og soyasaus over. Avslutt med litt salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalkun Stroganoff
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER
Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.Fremgangsmåte
1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbesmørbrød
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
6 skive stekt, kald ribbe à 1/2 cm tykke
2 skive grovt rugbrød
2 ts grov sennep
4 stk salatblad ,eventuelt litt blandet salat
2 ss surkål
4 stk svisker
2 stk cornichonagurker
1 stk klementin
2 stilk bladpersille
Hvis du har ribbe igjen fra julemiddagen anbefaler vi deg å lage dette enkle ribbesmørbrødet.Fremgangsmåte
1. Smør sennep på skiver av rugbrød, og legg på salatblad.
2. Skjær ribbestykket i skiver. Del svisker og sylteagurker i to.
3. Legg på skiver av ribbe, surkål, svisker og sylteagurker. Pynt med bladpersille. Det smaker ekstra godt med litt presset klementinsaft på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lapskaus med pinnekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g c
8 stk melen potet
½ stk c
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
1 stk persillerot
8 dl vann
2 stk buljongterning (grønnsak-, kylling- eller kjøtt- )
Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene. Super hverdagsmiddag i førjulstiden!Fremgangsmåte
Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Skrell potet, gulrot, kålrot, persillerot og løk, og del grønnsakene i omtrent like store terninger.
Ha grønnsaksterningene i en kjele, og tilsett vann og buljongtrening.
Kok opp, senk varmen til middels, og la det småkoke til grønnsakene er myke og poteten begynner å melne seg.
Ha i biter av pinnekjøtt og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper.
Server gjerne lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.
Vil du lage ekstra lettvint lapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pytt i panne med speilegg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
4 stk. egg
150 g bacon
400 g karbonade
2 ss smør eller margarin
1 stk. løk
0,5 stk. purre
1 stk. gulrot eller andre grønnsaksrester
4 stk. kokt potet i terninger
2 ss grovhakket frisk kruspersille
Enkel pytt i panne av rester fra kjøleskap. Gi gårsdagens middagsrester et nytt liv. Skjær kjøtt, potet og grønnsaker i små biter og stek det raskt i en stekepanne. Vips, så har du en smakfull og populær middag på bordet.Fremgangsmåte
Kutt alle ingrediensene i jevnstore biter.
Varm en stekepanne med halvparten av smør/margarin og stek bacon og kjøtt til det begynner å få farge. Ha i grønnsakene og stek videre til alt er gjennomvarmt og har fått fin farge. Tilsett mer stekefett om nødvendig.
Varm en ny stekepanne med resten av smøret og stek eggene til de er stekt slik du ønsker det.
Dryss hakket persille over pytt'en og legg speileggene på toppen. Server rykende varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizza med pinnekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
150 g rester av pinnekjøtt
1 stk halvstekt pizzabunn (á 180 g)
3 ss hvit pizzasaus
150 g revet hvitost
¼ stk rødkål
½ stk rødløk
3 ss hakkede tørkede tranebær
Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.Fremgangsmåte
Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.
Pizzadeig 4 stk
Ingredienser
3 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle så ut passende pizzabunner og følge fremgangsmåten over mht steking.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pytt i panne med pølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 snadderpølser
1 løk
1 ss smør/margarin
8 kokte, kalde poteter
4 kokte gulrøtter
salt
pepper
litt finhakket persille
Fremgangsmåte
1. Skrell og hakk løken. Smelt smør/margarin i en stor stekepanne og la løken frese til den er myk og blank.
2. Skrell potetene og del dem og gulrøtter opp i skiver.
3. Pølsene skjæres i middels tykke ringer/biter. Legg alt i pannen, smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3092