Fotograf:
Alf Börjesson
Lutefisk i lefse er en tradisjon fra Gudbrandsdalen som er viktig å ta vare på. I tillegg til denne tradisjonsrike oppskriften vil vi også gi tips til en mer moderne variant. Oppskriften inneholder
105 Kalorier,
14 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lutefisk i lefse 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
2876 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lutefisk i lefse 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 105.15 | 198.73 | Kcal |
Protein | 6.52 | 12.32 | gram |
Karbohydrat | 13.72 | 25.93 | gram |
Kostfiber | 1.43 | 2.70 | gram |
Fett | 2.37 | 4.48 | gram |
Mettet fett | 1.16 | 2.19 | gram |
Salt | 0.27 | 0.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.26 | Kr 9.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 756 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær bacon i terninger og stek gyllen. Skrell og kok potet til det er mørt, skjær så i biter.
Legg kokt lutefisk, baconterninger og kokte potetbiter på lefsene.
Ha over rømme, og dryss over litt salt og pepper.
Brett sammen og spis med stor appetitt.
Tips:
En annen variant kan være å bruke tortillawraps. Da legger du kokt lutefisk, kokt potet, skiver av brunost, og fordeler litt rømme og soyasaus over. Avslutt med litt salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30304)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2013-04-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift