
Her hjemme er det begynnelsen på plommesesongen og det begynner å dukke opp modne plommer.
Vi har ett stort victoria plommetre,som igjen vil gi mye plommer. Noen år er det lite smak i de, men i år er de smakfulle foreløpig.
Men det går an å bruke plommeme til andre ting enn bare å spise direkte. Og for de som har masse
plommer i hagen så er nok dette løsningen om en ikke ønsker å tilbringe for mye tid på hjerterommet.
Her er ett utvalg av mine beste plommeoppskrifter.
Asiatisk Plommesaus til fritert mat
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2022Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
20 stk røde plommer
4 fedd hvitløk
1 dl hakket rødløk
1 ss raspet ingefær
1,2 dl soyasaus
2 ss chilisaus
Evt hvis plommene er sure:
1-2 ss brunt sukker
2 ss honning
Evt om de er veldig søte:
2-3 ss eplecidereddik
Evt en kryddermiks:
1 ts femkrydder miks
En fin saus som passer til fritert og stekt mat. Denne er passende nå i plommesesongen. Vi prøvde denne til både vårruller og stekte kyllingklubber.
Kanskje litt ukjent saus for oss nordmenn, men i asia blir slike sauser brukt mye. Denne kalles og duck saus, og vi har sett denne typen i asiatiske butikker. Kan lages både sterk og svak. Det fins mange forskjellige oppskrifter på denne, så varier gjerne litt i oppskriften, dvs smak først og så tilsett evt mer chilisaus, sukker, eddik, krydder osv. Vi brukte store victoria plommer og de er søte og saftige.Fremgangsmåte
Ta ut stein og del plommene i små biter.
Bland disse med resten av ingrediensene i en gryte.
Varmes opp og småsurrer i 20 minutter mens du rører av og til.
Bruk så stavmikser til å blande sausen godt. Blir den for tykk ha i litt vann. Smak om den er for sur eller søt, og rør evt inn iflg ingredienser. Sur rør inn sukker og honning, og søt litt ekstra eddik.
Evt kryddermiks for bedre smak.
Sausen kan fryses i flere mnd eller stå i kjøleskapet opp til 1-2 uker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Plommesyltetøy med kanelstang
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.08.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 kg plommer
700 g sukker
2 dl vann
1 stk sitron, saften av den
3 stk kanelstang
1 pose Jam syltepulver
Om plommene er veldig saftige, reduser vannet til bare 0,5 dl. Man kan og bruke certo. Disse syltepulverene forandres av og til, men bruk den man finner.Fremgangsmåte
Kok opp vann, kanelstenger og sukker.
Ha i delte, stenfrie plommer og la det koke til plommene er møre.
Tilsett Jam Syltepulver og kok videre i 2 min.
Hell på varme, rene glass.
Legg på tette lokk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Plommegrøt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 g. Plommer
1/2 liter vann
2 dl. sukker etter smak
4 ss. jevning
1 ts. Vaniljesukker
Plommegrøt er godt og fint som dessert. Denne er fra Danmark og smaker bare nydelig.Fremgangsmåte
Plommene vaskes, renses, stenes ut og kokes i vannet under lokk ca. 5 min. Mosen søtes.
Jevning og Vanilesukker røres ut i 1 dl kaldt vann og helles i frukten på en gang og røres inn. Brukes det potetmel skal det ikke kokes etter at jevningen has i.
Den helles opp, drysse med sukker og avkjøles.
Fløte eller melk serveres til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
86,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Plommer med varm krem
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g plommer
1 ss Dansukker Sukker
Kremen
4 ss Dansukker Lys Sirup
2 ts smør
1 ts malt kanel
1 stjerneanis
1/2 krm malt kryddernellik
litt nymalt hvit pepper
2 dl crème fraîche
Fremgangsmåte
Del plommene i to og fjern steinene. Fordel plommene på to tallerkener med snittflaten opp. Ha på litt sukker.
Hell sirup, smør og krydder i en kasserolle. La koke et par minutter og tilsett crème fraîche.
Det er viktig å røre hele tiden slik at kremen ikke skiller seg.
Server den varme krydderkremen over plommene med krem eller vaniljeis til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
193,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karamelliserte plommer i eggestand
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
12.03.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
12 stk. Plommer
60 g smør
60 g sukker
1 ts malt kanel
1 ts garam masala
Eggestandrøre:
1 stk. egg
2 stk. eggeplomme
70 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
25 g hvetemel
½ stk. sitron skall
1 stk. Vaniljestang
En frisk og lett dessert, passer perfekt som avslutning til en treretters middag.Fremgangsmåte
Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene gyldene i smør og sukker med krydder.
Fordel de karamelliserte plommene i seks godt smurte ildfaste porsjonsformer eller i en større ildfastform.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk, kremfløte, en splittet vaniljestang og finrevet sitronskall av en halv sitron i en kjele og varm blandingen til like under kokepunktet.
Tilsett den varme melke- og fløteblandingen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du pisker.
Hell blandingen over plommene og stek i 20 – 25 minutter ved 180 °C. Desserten er ferdig når eggestanden har stivnet og fått en gylden farge. Server lun med vaniljekesam smakssatt med kanel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Min egen plommepai
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Paibunn:
60 g myk margarin
2 1/2 dl hvetemel
1 dl melis
100 g cottage cheese
Fyll:
1 l plommer
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 dl matfløte
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Smuldre margarin og mel. Bland i melis og cottage cheese og kna sammen til en smidig deig.
Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200°C i ca. 10 min. Avkjøl.
Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.
Stek paien ferdig ved 180 grader C i ca. 45 min. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Plommekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.08.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
175 g smør
2 dl brunt sukker
10 stk plomme
1 ts vaniljesukker
3 stk egg
1 dl hvetemel
1 dl finmalte mandler
Plommer er kanskje best å spise som de er, men av og til ønsker vi variasjon. Bak en deilig plommekake og server den til kaffen eller som dessert. Bak flere og frys ned til siden.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180°C.
Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).
Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.
Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.
Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.
Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.
Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.
Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
260,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Plommemarmelade med syltesukker
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
800 g plommer, valgfri type
400 g Dansukker Syltesukker
2 kanelstenger
Smakstilsetning
2–3 ss mørk rom
Bruk årets plommeavling til en hjemmelaget plommemarmelade! Plommesyltetøyet smaker fortreffelig både på brødskiven og som fyll i rullekaker.Fremgangsmåte
Skåld plommene, og fjern skallet og steinen. Bland plommer, syltesukker og kanelstenger i en kasserolle og kok i 3–4 minutter under omrøring.
Ta ut kanelstengene og skum godt av. Miks marmeladen godt, men la det være igjen litt biter.
Smak til med rom og kok videre i 2 minutter.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2239