Fotograf:Rosemarie Pettersen En fin saus som passer til fritert og stekt mat. Denne er passende nå i plommesesongen. Vi prøvde denne til både vårruller og stekte kyllingklubber.
Kanskje litt ukjent saus for oss nordmenn, men i asia blir slike sauser brukt mye. Denne kalles og duck saus, og vi har sett denne typen i asiatiske butikker. Kan lages både sterk og svak. Det fins mange forskjellige oppskrifter på denne, så varier gjerne litt i oppskriften, dvs smak først og så tilsett evt mer chilisaus, sukker, eddik, krydder osv. Vi brukte store victoria plommer og de er søte og saftige.
Oppskriften inneholder 48 Kalorier, 10 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ta ut stein og del plommene i små biter.
Bland disse med resten av ingrediensene i en gryte.
Varmes opp og småsurrer i 20 minutter mens du rører av og til.
Bruk så stavmikser til å blande sausen godt. Blir den for tykk ha i litt vann. Smak om den er for sur eller søt, og rør evt inn iflg ingredienser. Sur rør inn sukker og honning, og søt litt ekstra eddik.
Evt kryddermiks for bedre smak.
Sausen kan fryses i flere mnd eller stå i kjøleskapet opp til 1-2 uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34249)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saus Innlagt dato:2018-08-31
Oppdatert dato:2022-01-24