Fotograf:
Melk.no
En frisk og lett dessert, passer perfekt som avslutning til en treretters middag. Oppskriften inneholder
179 Kalorier,
17 g Karbo,
2 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Karamelliserte plommer i eggestand er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5270 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karamelliserte plommer i eggestand!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 179.16 | 394.82 | Kcal |
Protein | 2.33 | 5.13 | gram |
Karbohydrat | 16.72 | 36.85 | gram |
Kostfiber | 1.26 | 2.78 | gram |
Fett | 11.16 | 24.59 | gram |
Mettet fett | 6.59 | 14.52 | gram |
Salt | 0.10 | 0.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.68 | Kr 10.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 322 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene gyldene i smør og sukker med krydder.
Fordel de karamelliserte plommene i seks godt smurte ildfaste porsjonsformer eller i en større ildfastform.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk, kremfløte, en splittet vaniljestang og finrevet sitronskall av en halv sitron i en kjele og varm blandingen til like under kokepunktet.
Tilsett den varme melke- og fløteblandingen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du pisker.
Hell blandingen over plommene og stek i 20 – 25 minutter ved 180 °C. Desserten er ferdig når eggestanden har stivnet og fått en gylden farge. Server lun med vaniljekesam smakssatt med kanel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 22929)
Tilberedningstid:
40-60 min
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-03-12
Oppdatert dato:2014-03-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift