Fotograf:Frukt.no En herlig dessert av plommer som du har klar i kjøleskapet tilfelle uventede gjester kommer. Server vaniljeis eller vaniljekesam til sammen med mandler og f.eks. noen blåbær.
Oppskriften inneholder 125 Kalorier, 30 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Kok sukkerlake av sukker, vann og kanel. Kok til sukkeret har løst seg opp. Alternativet er å bruke eplemost i stedet for sukkerlake. Bruk da samme mengde.
Bruk en nål og stikk noen hull i skallet, slik at plommene ikke sprekker. Legg plommene over i laken og kok dem til de er møre.
Legg plommene over på varme, rene glass og og hell laken over. Sett på tette lokk. Avkjøl.
Oppbevar glassene mørkt og kjølig.
Tips:
Om du ønsker å fjerne skallet på plommene på forhånd, kan du la dem ligge et minutt i kokende vann. Da er det lett å dra av skallet.
Om du ikke ønsker steiner, kan du dele plommene i to og ta den ut før du koker dem.
Plommene er nydelig f.eks. med mandler i skiver, noen blåbær og vaniljeis eller vaniljekesam.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34234)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2018-08-18
Oppdatert dato:2018-08-18