Hva skjer med matoppskrift.no i disse korona tider?


Oppdatertdato: 2020-03-22 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er vanskelig og uvanlige tider for oss nordmenn. Vi er ikke vant med å holde avstand til andre, ikke spise ute eller ikke kunne fortsette med vårt. Jeg vet jo at mange av dere plutselig må være hjemme og lage maten sin selv og da er det jo godt å ha gode oppskrifter tilgjengelig. Lenger nede har jeg linket til flere muligheter på mine nettsider + noen oppskrifter.
Jeg opplever og flere lesere på nettsiden nå. Samtidig har vi og hatt tekniske problemer med en server. Dette er ikke noe som dere merker, men nettsidene kan stoppe opp i korte øyeblikk.

Først en anbefaling

Når det gjelder råd og tiltak for dere som ikke helt vet hva som skjer mht viruset, vil jeg anbefale en side på nett før dere evt begynner å ringe silke korona telefoner.

Koronasjekk.no

Dette er en tjeneste som driftes av leger og sykepleiere. Og den er bygd opp utrolig enkelt. Den er og tilgjengelig for helsepersonell. Det er flere slike tjenester som dukker opp nå, men de fleste er det vel programmerer og datafolk som står bak. Men på koronasjekk får dere råd fra fagfolk.

På mine sider er det flere muligheter for å finne både enkle og mer kompliserte oppskrifter for hverdagen fremover. Selv om en er hjemme, så er jo matbutikker åpne med fullt utvalg.

Tjenester jeg har som kan være til nytte

Finn hverdagsmat på under 20 minutters tilberedning


Finn hverdagsmat på 20-40 minutters tilberedning


Forslag etter dine valg. Ett enkelt søk rett og slett.


Raske og enkle middagstips


Denne ukes meny


Og forslag til oppskrifter den neste uken


Prøv studentsøket med raske, rimelige og enkle retter.



I tillegg til dere som er vant med takeaway eller restaurantmat og plutselig nå må lage mat hjemme. Under her er forslag til oppskrifter på de mest vanlige rettene som dere bestiller ute eller som takeaway:
  • Vårruller
  • Kylling nuggets eller laksenugget
  • Kinesisk enkel wok
  • Pasta bolognese
  • Hjemmelagd burger
  • Hjemmelagd pizza
  • Sushi hjemmelagd med sushiris

Og til slutt. Pass på hverandre og særlig de utsatte gruppene her i samfunnet. Og dere som handler mat, vask hender før dere går inn i butikken og når dere går ut. Her i området er det flere butikker som har vaskemuligheter ved inngangen, ofte ved panteautomaten. Og ikke plukk rundt i fruktdiskene, men vi har innført egne regler her at vi ikke kjøper frukt og grønt i løsvekt. Dvs kjøp det som er ferdig pakket inn.

Mvh Knut Pettersen


Thai vårruller 2


Prøv også Thai vårruller 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

100 g finhakket kyllingbrystfilet
50 g finhakkede, rå reker uten skall
1 reven gulerot
100 g bønnespirer
2 vårløk i skiver
1 cm finhakket, skrellet, frisk ingefærrot
2 ts soyasaus
2 ts fiskesaus
2 ts maismel
2 ss vann
16 firkanter á 12 cm vårrulldeig
Vegetabilsk olje til frityrsteking


Vårruller er hverdagsmat eller snacks hos oss. Når en får litt svungen på det så er det ikke vanskelig å lage. Her i thai versjon med søt chilisaus bak


Fremgangsmåte

Bland kyllingkjøtt, reker, gulrot, bønnespirer, vårløk, ingefær, soya- og fiskesaus i en skål.

Pisk maismel og vann sammen til en fin deig. Legg 2 ts fyll på hvert stykke deig i det ene hjørnet. Fold snippen over fyllet og fold venstre og høyre hjørnesnipp inn mot midten, rull rullen sammen, så den ligner en sigar. Pensle kantene på det fjerde hjørne med maismelblandingen, så rullen »limes« godt sammen. Varm oljen opp i en wok eller dyp sauterpanne. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er oljen klar til fritering. Frityrstek vårrullene ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Drypp av på kjøkkenrull. Server vårrullerne med en søt chilisaus

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelagde kyllingnuggets med søtpotet


Prøv også Hjemmelagde kyllingnuggets med søtpotet.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Rosemarie Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

Kylling-nugget
2 kyllingfileter strimlet
2 ss hvetemel
1 dash salt og pepper
1 egg
3 ss strøkavring

Ovnsbakt søtpotet
1-2 søtpoteter i båter, alt etter størrelse
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts salt
1 ts tørket koriander
0,5 ts smoked paprika
0,5 ts cayenne pepper
1 ss rapsolje


Her prøvde vi oss på kylling nuggets hjemme og resultatet ble perfekt. Vi hadde ovnsbakte søtpotet-båter ved siden av, men her kan man jo og bruke poteter eller server nuggets med noe helt annet


Fremgangsmåte

Nugget

Kyllingfilet kuttes i passende biter. Blandes med salt, pepper og hvetemel i en plastpose. La hvile litt.
Pisk egget sammen med litt vann i en bolle. Legg brødsmulene på ett brett med litt salt og pepper.
Gjør klar ovnen på 200 grader bruk ett brett med bakepapir.
Ta ut kyllingbitene, dyppes i egget og rulles i brødsmulene. Legges på ovnsbrettet og la det steke i 8-10 minutter, litt avhengig av størrelsen på bitene. Vendes ett par ganger under stekingen.

Søtpoteter.

Sett ovnen på 175 grader
Vask og kutt potetene i båter men behold skallet på.
Alt krydderet blandes i en morter.
Legg potetene på bakepapir på brett og sprinkle med olje. Dryss så over krydderblandingen og sett det i ovnen i ca 15-20 minutter. Litt avhengig av hvor myke man ønsker søtpotetene.

Nuggets og poteter serveres med en dipp og salat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Wok med kylling


Prøv også Wok med kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 kyllingbrystfileter eller 1 stor grillet kylling uten skinn
2 gulrøtter
1 persillerot
1 grønn paprika
1 rød paprika
2 ss soyasaus
1/2 ts malt ingefær


Mager, enkel og smakfull wok. Vi serverte chilisaus ved siden av for smaken.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingbrystfiletene i tynne strimler. Skjær gulrot, persille og paprika i tynne strimler. Fres først kjøttet raskt i en teflonpanne. Ta det opp og fres så grønnsakene til de er møre. Legg kjøttet tilbake i pannen. Smak til med soyasaus og ingefær.

Serveres med 100 g kokt ris pr. person.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Spaghetti Bolognese.

Spaghetti Bolognese


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 ss margarin eller olje
1 løk
1 lite stk. sellerirot
1 gulrot
300 g kjøttdeig
1 ss hvetemel
1 glass rødvin eller buljong
1 boks tomatpuré
salt
pepper
hvitløkpulver
knust basilikum
1/2 kg spaghetti
reven ost


Spaghetti bolognese er rett og slett skikkelig studentmat. Her med hjemmelagd kjøttsaus. Kan og lages med ferdig saus fra glass. Vi hadde og i hakket rød paprika i sausen.


Fremgangsmåte

Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.

Dryss mel over, rør om , spe med væske.

Smak til med tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum, og la sausen surre under lokk ca 15 min.

Kok spaghettien i rikelig lettsaltet vann til den er så vidt mør. Følg koketiden som er angitt på pakken.

Hell vannet av, damp spaghettien et øyeblikk i tørr gryte. Rør eventuelt en smørklatt i.

Anrett spaghettien på varmt fat, hell sausen i midten og dryss over med reven ost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiris.

Sushiris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.08.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Freeimages

Ingredienser

2 kopper sushiris, ca 500 g
2 1/2 kopp vann
1 1/2 ss riseddik
1 ss sukker
1 ss salt


Sushiris er ganske enkelt å lage, men man bør følge fremgangsmåten. Etter som en får trening så går det fortere etterhvert. Husk at eddik lukten forsvinner i den ferdige sushien.
Vi bruker riskoker hjemme og det blir alltid vellykket.


Fremgangsmåte

Hell risen i en bolle og skyll den i vann. Rør rundt med hånden i et par minutter. Bytt vann tre-fire ganger. Vannet skal være helt klart når du er ferdig med å skylle. Hvis du har tid bør du la risen stå i vann i en time før du koker den.

Kok opp vann i en riskoker eller en dyp teflonstekepanne med lokk. Ha i risen og la den koke på sterk varme i 2 minutter, middels varme i 5 minutter og på lav varme i 15 minutter - hele tiden med lokket på. Legg et kjøkkenhåndkle under lokket. Det trekker til seg fuktighet.

Mens risen koker, ha eddik, salt og sukker i en liten gryte og varm opp til sukkeret er oppløst. Sett eddikblandingen til kjøling.

Ha risen i en stor bolle. Fjern eventuell ris som har brent seg. Rør forsiktig i risen med en tresleiv til den er avkjølt. Hell eddikblandingen over risen, dråpe for dråpe slik at den blir jevnt fordelt. Risen skal nå være blank og fin. Ikke bløt, men definitivt klissete.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hamburgere.

Hamburgere


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts potetmel
3/4 dl kaldt vann
smør
1 løk i skiver
1 tomat i skiver
salat
2 hamburgerbrød


En helt vanlig burger med brød. Lagd av karbonadedeig slik at den ikke er så feit. Vi lagde rundstykker noen dager tidligere og det er de som er brukt her som hamburgerbrød. Ellers hadde vi rødløk, salat, tomat, agurk og en osteskive på toppen.


Fremgangsmåte

Rør først inn deigen med salt, pepper, egg og potetmel. Rør så i vannet. Form to store kaker, som hakkes lett.

Stek kakene i smør. Legg dem i varme brød med løk, tomater og salat. Evt med ost på toppen som vi gjorde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza med varianter av fyll.

Pizza med varianter av fyll


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Pizzabunn:
½ pk. gjær (25 g)
2 ½ dl lunket vann
2 ss olje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
ca 4 dl siktet hvetemel

Pizzafyll:
½ boks grovt hakkede hermetiske tomater
½ boks tomatpuré
ca ½ ts hvitløkspepper
1 ts sukker
1 ss tørket oregano eller pizzakrydder
ca 300 g hvitost
½ kopp kokt skinke
½ stk. løk
½ stk. rød paprika
1 boks hermetisk sjampinjong i skiver , valgfritt

Pizzadressing:
1 beger ekstra lett rømme (rømmekolle)
1 båt hvitløk , presset
1 ss frisk gressløk
salt og pepper

Forslag til varianter av enkelt fyll:

Fyll 1
1 ss tomatpuré
1 dl revet gulost
stekt kjøttdeig
løk

Fyll 2
1 ss ketchup
1 dl revet gulost
løk
sopp
spinat

Fyll 3
½ ss pesto
1 dl revet gulost
skinke
sopp



Fremgangsmåte

Pizzabunn
Du kan enten lage din egen pizzabunn eller kjøpe den ferdig. Potetlomper, tacolefser og pitabrød fungerer også utmerket som pizzabunn.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell vannet i bakebollen og rør ut gjæren. Tilsett oljen og saltet. Tilsett melet litt etter litt - sammalt hvete først. Rør/elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bakebolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Tips:
Det er smart å lage pizzafyllet mens deigen hever.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du ut deigen til én stor pizzabunn eller 4 små. Legg dem deretter på en stekeplate med bakepapir. Stek dem i ca 5 minutter før du legger på fyllet.

Bre tomatsausen (se pizzafyll oppskrift under) utover pizzabunnen. Legg på revet gulost og deretter skinke, sopp og eventuelt det andre du ønsker å ha på.
Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca 15 - 20 minutter.

Pizzafyll
Bland grovt hakkede tomater og tomatpuré. Tilsett hvitløkspepper, sukker og pizzakrydder/oregano. Riv gulosten på et rivjern. Skjær skinken i små terninger eller strimler. Kutt/hakk løken og paprikaen i små biter. Bland i litt sopp, om du ønsker det.

Pizzadressing
Bland sammen alle ingrediensene og hell det over den ferdigstekte pizzaen.
Det smaker veldig godt med en frisk salat ved siden av pizzaen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 172,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maki sushi med laks.

Maki sushi med laks


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer & Hensley

Ingredienser

300 g laksefilet, uten skinn og bein
8 dl sushiris
0.5 dl riseddik
1.5 ss sukker
0.5 ts salt
0.5 stk agurk
1 stk mango
6 stk noritang
bambusmatte

Tilbehør
soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Maki sushi med laks, mango og agurk er den perfekte kombinasjon av både farger og smaker. Det er enkelt, og ikke minst sosialt å lage sushi sammen. Nyt kvelden og maten!


Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær laks og grønnsaker i strimler på ca 1 cm bredde.
Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
Legg laks, agurk og mango på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen. Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
Når alle rullene er ferdig skjæres hver rull i to, og så videre i to og to, slik at du får åtte biter av hver rull.
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 135 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3270






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.