Kremet pastasalat. alene eller som tilbehør.


Oppdatertdato: 2017-11-22 Tema: Pastasalat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Pastasalat og aller helst kremet er en gjenganger her hjemme. Med hjemmelagd ranchdressing og kylling er dette bare helt nydelig. Og pastasalat som dette kan brukes som erstatning for både middag og lunsj. Men det må være skikkelig dressing på og aller helst typen med masse rømme og majones.
Den første under her er vår favoritt, men lenger nede kommer det ett par ekstra eksempler på denne nytelsen, samt oppskrift på de beste dressingene, hvor vi særlig vil fremheve vår hjemmelagde ranch dressing.

Annonse



Kremet pastasalat med kylling og fusilli


Prøv også Kremet pastasalat med kylling og fusilli.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

ca 75 gram tørr fusilli kokt etter anvinsing
1,5 stk paprika valgfri farge hakket (eller en halv av hver farge)
1 stk selleristang i biter
1 stk gulrot i biter
10 stk cherrytomater delt i 2 eller terninger
1 stk stekt kyllingbryst i biter
10 stk oliven delt i 2
0,5 stk liten rødløk

2 porsjoner ranchdressing


En enkel og rask salat hvor vi brukte vår egen hjemmelagde ranchdressing. Men man kan jo og bruke en rømme eller hvitløkdressing.
Denne er italiensk inspirert og er en mettende middagsalat.


Fremgangsmåte

Kok pasta og skyll den og sett til side.
Hakk og del opp alle ingrediensene til salaten og bland alt sammen med pastaen.
Lag dressing eller bruk ferdig. Rør den inn og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Karridressing til skinke- og pastasalater.

Karridressing til skinke- og pastasalater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

3 dl yoghurt med sitronsmak
1 dl lettrømme
1 eggeplomme
1 ss grov sennep
1 ss purre, finhakket
1 ts sitronsaft
1 ts karri
salt og pepper
Gressløk, klippet



Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food prossesor og smak til med salt og pepper. Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten. Klipp gressløk over til pynt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasalat 3.

Pastasalat 3


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 01.12.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g salami
400 g pasta (penne eller skruer)
200 g hvitost
1 liten boks mais
1/2 purre
3 stilker stilkselleri
1/2 boks valnøtter
1 boks crème fraîche
1 pk. majones
2 båter hvitløk, hakket
1/2 ss sukker
1 ts sitronsaft
2 ts basilikum
1 ts salt
1 ts nymalt, sort pepper



Fremgangsmåte

1. Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann.
2. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder.
3. Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød.

Pastasalaten holder seg godt til neste dag.

Tips:
1. Al dente: Pastaen kokes til den er «mør» gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).
2. Unngå å avkjøle pasta ­ den er som en svamp og trekker til seg vann og gjør den smakløs og «vassen». Sil bare av kokevannet, vend den i rikelig med olivenolje og hell den utover et flatt fat til avkjøling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet kyllingsalat.

Kremet kyllingsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 pk. salatkjøtt av kylling / kjøtt av en grillet kylling
1 dl majones
1 dl crème fraîche eller rømme
1 ts karri
3 ss hakket purre eller vårløk
3 ringer finhakket hermetisk ananas
1 rød paprika i biter
salt og kvernet pepper

Ostebakkels
2 1/2 dl vann
125 g smør
2 1/2 dl hvetemel
ca. 4 egg
1 finhakket chili
100 g revet hvitost



Fremgangsmåte

Kutt kyllingkjøttet i mindre biter og bland dem med resten av ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
Kyllingsalaten passer godt som fyll i baguetter eller pitabrød, og kan også kombineres med frisk salat som en lunsjrett sammen med ferskt brød. Kyllingsalaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
På bildet er kyllingsalaten servert i ostebakkels.

Ostebakkels
Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover). Tilsett chili og ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 15-20 minutter.
Fyll ostebakkelsen med kyllingsalaten og server gjerne spekesnacks av kalkun til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mettende pastasalat.

Mettende pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam eller lettrømme
2 ss pinjekjerner eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern


En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.


Fremgangsmåte

Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel middagssalat.

Enkel middagssalat


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 boks skinke
3 egg hardkokte
3 porsjoner kokt pasta
10 cm agurk
2 tomater
1 lite salathode
1 paprika

Dressing
1/2 boks rømme
2 ss majones
1 ss ketchup
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper



Solid middagssalat hvor en bruker det man har. Vi tok i litt stekt julepølse også. Dette er mat som smaker fortreffelig innimellom all den vanlige middagsmaten, og en grei måte å kvitte seg med kokt pasta.


Fremgangsmåte

Bland sammen alt til dressingen og sett kaldt.
Kok ferdig egg og pasta, avkjøl.
Alle grønnsaker deles i biter sammen med skinken. Blandes godt sammen med pastaen. Eggebåter på toppen før servering.
Server med dressing,
Er godt som alternativ middag, anbefales!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd ranchdressing.

Hjemmelagd ranchdressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Rosemarie Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 fedd hvitløk knust
0,25 ts salt

2,5 dl ekte majones
1,25 dl seterrømme
1 ts løkpulver
1 dl hakket frisk persille
2 ss frisk dill hakket
1 ss frisk hakket gressløk
1 ts worcestershiresaus
0,5 ts malt sort pepper
0,5 ts vineddik
0,25 ts paprika
0,2 ts kajennepepper
1 ts chilisaus
1-2 dl kefir om det trengs


Vår hjemmelagde ranchdressing som vi bruker til dipp, salat og ved siden av forskjellige retter som saus. Dette er en amerikansk dressing men istedenfor å betale dyrt for denne på butikken kan du her lage den selv til en langt lavere pris.

Denne dressingen fins og i en "tørr" versjon hvor det brukes tørre urter og hvitløk, løk salt.
Da blandes alt sammen og lar stå å trekke i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Knus hvitløken og bland med saltet til en krem. Hakk alle urter godt. Bland så alt sammen i en bolle evt bruk en stavmikser. Tynn evt ut med litt kefir. Settes kaldt og brukes til dipp, salat og ved siden av middagen, grillmat ol.

PS
Vi anbefaler på det varmeste å lage opp denne til bruk hjemme istedenfor thousand island, rømmedressing og alle kjøpte dressinger. Prøv først og juster litt evt med råvarene. Den holder noen dager i kjøleskapet og er helt utrolig anvendelig til alt mulig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 418,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 44,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasalat med ost.

Pastasalat med ost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g pastasløyfer
1 eple
1 - 2 vårløk
200 g sjampinjong
1 avocado
100 g kyllingkjøtt
150 g ost f eks port salut, sveitser, vellagret norvegia eller gräddost
50 g soltørkede tomater
eventuelt hakkede krydderurter
Saus:
2 dl crème fraîche eller rømme
1/2 dl dill, hakket
2 hvitløksbåter, presset
1 ss sennep
1 ts ss sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss hvitvinseddik


Passer utmerket som lunsj!


Fremgangsmåte

Kok pastaen i rikelig vann og spyl den i kaldt vann etterpå. Bland ingrediensene til sausen, da den blir ekstra god av å stå en stund.
Skjær eplet i små terninger, hakk vårløken,skjær soppen i skiver, avocadoen, soltørkede tomater og renskåret kyllingkjøtt i biter, og osten i terninger.
Bland salaten på tallekener eller bolle.
Server sausen over salaten eller i bolle ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3078



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.