Pastasalat og aller helst kremet er en gjenganger her hjemme. Med hjemmelagd ranchdressing og kylling er dette bare helt nydelig. Og pastasalat som dette kan brukes som erstatning for både middag og lunsj. Men det må være skikkelig dressing på og aller helst typen med masse rømme og majones.
Den første under her er vår favoritt, men lenger nede kommer det ett par ekstra eksempler på denne nytelsen, samt oppskrift på de beste dressingene, hvor vi særlig vil fremheve vår hjemmelagde ranch dressing.
Kremet pastasalat med kylling og fusilli
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.11.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
ca 75 gram tørr fusilli kokt etter anvinsing
1,5 stk paprika valgfri farge hakket (eller en halv av hver farge)
1 stk selleristang i biter
1 stk gulrot i biter
10 stk cherrytomater delt i 2 eller terninger
1 stk stekt kyllingbryst i biter
10 stk oliven delt i 2
0,5 stk liten rødløk
2 porsjoner ranchdressing
En enkel og rask salat hvor vi brukte vår egen hjemmelagde ranchdressing. Men man kan jo og bruke en rømme eller hvitløkdressing.
Denne er italiensk inspirert og er en mettende middagsalat.Fremgangsmåte
Kok pasta og skyll den og sett til side.
Hakk og del opp alle ingrediensene til salaten og bland alt sammen med pastaen.
Lag dressing eller bruk ferdig. Rør den inn og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Karridressing til skinke- og pastasalater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
3 dl yoghurt med sitronsmak
1 dl lettrømme
1 eggeplomme
1 ss grov sennep
1 ss purre, finhakket
1 ts sitronsaft
1 ts karri
salt og pepper
Gressløk, klippet
Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food prossesor og smak til med salt og pepper. Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten. Klipp gressløk over til pynt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pastasalat 3
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g salami
400 g pasta (penne eller skruer)
200 g hvitost
1 liten boks mais
1/2 purre
3 stilker stilkselleri
1/2 boks valnøtter
1 boks crème fraîche
1 pk. majones
2 båter hvitløk, hakket
1/2 ss sukker
1 ts sitronsaft
2 ts basilikum
1 ts salt
1 ts nymalt, sort pepper
Fremgangsmåte
1. Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann.
2. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder.
3. Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød.
Pastasalaten holder seg godt til neste dag.
Tips:
1. Al dente: Pastaen kokes til den er «mør» gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).
2. Unngå å avkjøle pasta den er som en svamp og trekker til seg vann og gjør den smakløs og «vassen». Sil bare av kokevannet, vend den i rikelig med olivenolje og hell den utover et flatt fat til avkjøling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
352,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet kyllingsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 pk. salatkjøtt av kylling / kjøtt av en grillet kylling
1 dl majones
1 dl crème fraîche eller rømme
1 ts karri
3 ss hakket purre eller vårløk
3 ringer finhakket hermetisk ananas
1 rød paprika i biter
salt og kvernet pepper
Ostebakkels
2 1/2 dl vann
125 g smør
2 1/2 dl hvetemel
ca. 4 egg
1 finhakket chili
100 g revet hvitost
Fremgangsmåte
Kutt kyllingkjøttet i mindre biter og bland dem med resten av ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
Kyllingsalaten passer godt som fyll i baguetter eller pitabrød, og kan også kombineres med frisk salat som en lunsjrett sammen med ferskt brød. Kyllingsalaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
På bildet er kyllingsalaten servert i ostebakkels.
Ostebakkels
Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover). Tilsett chili og ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 15-20 minutter.
Fyll ostebakkelsen med kyllingsalaten og server gjerne spekesnacks av kalkun til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
234,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mettende pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam
eller lettrømme
2 ss pinjekjerner
eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern
En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.Fremgangsmåte
Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel middagssalat
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 boks skinke
3 egg hardkokte
3 porsjoner kokt pasta
10 cm agurk
2 tomater
1 lite salathode
1 paprika
Dressing
1/2 boks rømme
2 ss majones
1 ss ketchup
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper
Solid middagssalat hvor en bruker det man har. Vi tok i litt stekt julepølse også. Dette er mat som smaker fortreffelig innimellom all den vanlige middagsmaten, og en grei måte å kvitte seg med kokt pasta.Fremgangsmåte
Bland sammen alt til dressingen og sett kaldt.
Kok ferdig egg og pasta, avkjøl.
Alle grønnsaker deles i biter sammen med skinken. Blandes godt sammen med pastaen. Eggebåter på toppen før servering.
Server med dressing,
Er godt som alternativ middag, anbefales!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelagd ranchdressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Rosemarie PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 fedd hvitløk knust
0,25 ts salt
2,5 dl ekte majones
1,25 dl seterrømme
1 ts løkpulver
1 dl hakket frisk persille
2 ss frisk dill hakket
1 ss frisk hakket gressløk
1 ts worcestershiresaus
0,5 ts malt sort pepper
0,5 ts vineddik
0,25 ts paprika
0,2 ts kajennepepper
1 ts chilisaus
1-2 dl kefir om det trengs
Vår hjemmelagde ranchdressing som vi bruker til dipp, salat og ved siden av forskjellige retter som saus. Dette er en amerikansk dressing men istedenfor å betale dyrt for denne på butikken kan du her lage den selv til en langt lavere pris.
Denne dressingen fins og i en "tørr" versjon hvor det brukes tørre urter og hvitløk, løk salt.
Da blandes alt sammen og lar stå å trekke i kjøleskapet.Fremgangsmåte
Knus hvitløken og bland med saltet til en krem. Hakk alle urter godt. Bland så alt sammen i en bolle evt bruk en stavmikser. Tynn evt ut med litt kefir. Settes kaldt og brukes til dipp, salat og ved siden av middagen, grillmat ol.
PS
Vi anbefaler på det varmeste å lage opp denne til bruk hjemme istedenfor thousand island, rømmedressing og alle kjøpte dressinger. Prøv først og juster litt evt med råvarene. Den holder noen dager i kjøleskapet og er helt utrolig anvendelig til alt mulig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
418,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
44,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pastasalat med ost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g pastasløyfer
1 eple
1 - 2 vårløk
200 g sjampinjong
1 avocado
100 g kyllingkjøtt
150 g ost f eks port salut, sveitser, vellagret norvegia eller gräddost
50 g soltørkede tomater
eventuelt hakkede krydderurter
Saus:
2 dl crème fraîche eller rømme
1/2 dl dill, hakket
2 hvitløksbåter, presset
1 ss sennep
1 ts ss sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss hvitvinseddik
Passer utmerket som lunsj!Fremgangsmåte
Kok pastaen i rikelig vann og spyl den i kaldt vann etterpå.
Bland ingrediensene til sausen, da den blir ekstra god av å stå en stund.
Skjær eplet i små terninger, hakk vårløken,skjær soppen i skiver, avocadoen, soltørkede tomater og renskåret kyllingkjøtt i biter, og osten i terninger.
Bland salaten på tallekener eller bolle.
Server sausen over salaten eller i bolle ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3078