Flere av våre favorittsupper er grønnsakssupper som er kremet. Dvs most til en pure og så evt tyknet med fløte, mel, maisenna ol. Men mange av suppene trenger ikke tykning om en bruker mye råvarer og lite væske. Dette er tilfelle i mange av de suppene jeg har her. Vi bruker ofte en blanding av flere grønnsaker, sopp og evt fisk/kjøtt + annet. Du kan smake til med krydder, men og for eksempel chili.
Akkurat nå er det gulrot som har vært favoritten etter at vi fikk tak i en svær sekk med gulrot, men og søtpotet, kål, potet, selleri ol er fine ingredienser.
Lykke til.
Kremet gulrot, kål og sellerisuppe med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 stk gulrot renset i biter
0,5 stk blomkål i biter
3 stk selleristang
4 fedd hvitløk
1 ss olje
2 ss smør
2 stk buljongterninger
5 dl vann
1,5 dl matfløte
1 dash salt og pepper
2 ss hakket vårløk
250 gr revet stekt kylling
evt brød ved siden av
En suppe med mye oppi. Utgangspunkt med gulrotsuppe som og har blomkål i + litt selleri for mer smak. Når de serveres hadde vi i revet stekt kylling, men uten dette blir den jo laktovegetarisk. Vi hadde lite tid og bildet ble tatt med en iPhone 8 i naturlig lys, men ble ikke så verst.Fremgangsmåte
Bruk en liten stekepanne og varm opp smør og olje. Surr først hvitløken blank. Ta den opp og legg på en tallerken.
Skrell og del opp gulerøtter, kål og selleri.
Ha 5 dl vann og buljongterninger i en gryte, kok opp. Ha så i grønnsakene og den stekte hvitløken. La det småkoke til det er mørt, ca 20 minutter.
Kjør så suppen i gryten til en jevn masse med en stavmikser. Ha i litt pepper, salt og matfløte. Bland sammen og smak på den. Ta i evt mer pepper og salt. Varm opp igjen. Bruk gjerne nykvernet pepper.
Server suppen i suppeskåler med dryss av stekt kylling, hakket gressløk og en klatt yoghurt. Ved siden av ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
84,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatsuppe av friske tomater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.02.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat og MerBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 løk
1 ss smør
1 potet i skiver
6 tomater i biter
1 laurbærblad
litt frisk basilikum eller koriander
persille
2 ss tomatpuré
1 l grønnsak-kraft
2 dl kremfløte
salt, pepper
(1 ss Roquefort)
Prøv å lage tomatsuppen fra bunnen av, enkelt og med en helt annen smak enn ferdigposer. Ekstra smak gir feks litt hvitløk, chili eller cayennepepper, creme fraiche, ekstra med urter og tilsett feks egg og pasta før servering.Fremgangsmåte
Skrell og hakk løken. La den surre i smør i en kjele. Ha i potetskiver, skoldede og grovhakkede tomater, laurbærblad, basilikum, tomatpuré og kraft. La alt koke under lokk til tomater og potet er kokt til mos. Ta ut laurbærbladet. Kjør massen i en hurtigmikser til en glatt puré. Varm den opp igjen. (og smelt eventuelt inn Roquefort - skal ikke koke!). Bland inn kremfløten og smak til med salt og pepper.
Tips ved skolding av tomater:
Snitt litt i skallet og la dem ligge i kokende vann i ca. 45 sekunder. Hell over kaldt vann. Da er det seige skinnet lett å ta av.
Denne spiser vi ofte hjemme. Populær hos barna! Tilsetter du en spiseskje Roquefort får du en nydelig forrett til hyggelige lag.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet sellerisuppe med epler og sprø spekeskinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Rosemarie RodriguezOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600 gr sellerirot i terninger
4 røde epler i terninger
1 løk i skiver
2 ss smør
4 dl fløte
2 dl lettmelk
1 dash salt og pepper
8 skiver spekeskinke
gressløk
En virkelig god suppe nå på høsten. Her kan man og gjerne blande inn litt persillerot, pastinakk eller gulrøtter. Slik får man flere smaker og farger å velge mellom.
En litt rar ting her er at vi syns spekeskinke blir veldig mye saltere når det har vært i stekeovnen, kanskje en ide å bruke en som ikke er så salt.
Oppskriften er fra ett av coop medlem sine hefter. Lettere modifisert.Fremgangsmåte
Rens selleriroten, 3 epler og kutt de i terninger. Løken i skiver. Alt surres i litt smør noen minutter. Ha på fløte og melk og kok til selleriroten er mør.
Kjør så dette jevnt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Legg skinkeskivene på ett bakepapir og stek dem 10-15 min ved 150 grader til de er sprø.
Kutt det siste eplet i terninger og legg noen i bunnen av hver tallerken. Hell over suppe og pynt med spekeskinke og litt gressløk + noen epleterninger. Server med hvitløksbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fransk purre-potetsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2015Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl poteter, i tynne skiver
5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer
1 l hønsebuljong
salt og pepper
1 dl kremfløte eller créme fraîche
finstrimlet purre eller finhakket gressløk eller kruspersille
Purre og poteter sammen er en smakfull kombinasjon, og billig. Og purren er på denne tiden billig og tilgjengeligFremgangsmåte
Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang – med grønt på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Verdens beste blomkålsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 1/2 dl matfløte
bacon
Blomkålsuppe som er fyldig og virkelig god, nærmest en slags blomkålgryte. Om en ikke bruker skinke, kjøttkraft så er den vegetar, men ikke veganer.Fremgangsmåte
Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet.
Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte skinketerninger oppå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
53,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Søtpotetsuppe med gressløkkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat og MerBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
500 g søtpoteter, i terninger
1 gulrot, i biter
2 ss finhakkede, friske sitrontimian
(Jorunn og Buntu brukte frisk timian og lime - nydelig)
5 dl hønsebuljong
1 1/2 dl eplejuice
ev. gressløkblomster til pynt
gressløkkrem
2 ss finklippet, frisk gressløk
1 ss hakket, frisk bladpersille
5 ss mascarponeost
salt og nykvernet, sort pepper
Søtpotetsuppe er litt ukjent for oss her i Norge, men er en anvendelig og fyldig suppe. Og med en klatt gressløkkrem ble den helt topp. Tar litt tid.Fremgangsmåte
Varm oljen i en kjele, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre seg mykt. Rør inn søtpoteter, gulrot og timian (og lime). Legg lokk på kjelen og la grønnsakene surr i 4 minutte. Rør inn høsnebuljong og eplejuice, kok opp og la det småkoke seg knapt mørt, 20 – 30 minutter. Ha det i en hurtighakker eller foodprosessor, og kjør det til en glatt suppe. Hell suppen i en ren kjele, smak til med salt og pepper, og varm forsiktig opp.
Rør gressløk og persille inn i osten og smak til med salt og pepper. Hell suppen i varme suppeboller, legg en skje gressløkkrem på og pynt evt. med gressløkblomster.
Server med godt brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Soppsuppe til fest
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.10.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
30 g tørket blandet skogsopp/alternativt 300 g frisk
3 ferske sjalottløk eller 2 ss tørket sjalottløk
3 ss olivenolje og 50 g smør
2 dl hvitvin
8 dl vann med 3 ss kalve- eller grønnsaksbuljong
5 dl kremfløte
1 ts tørket timian 2 ts tørket persille, salt og pepper
Fremgangsmåte
Legg til side noe sopp til garnityr. Resten kuttes i grove
terninger dersom soppen ikke allerede er kuttet i riktig størrelse.
Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med soppen og litt av smøret
og olivenoljen. Hell over vin og spe med kraft og fløte.
Reduser til tredjeparten. Kok videre i ca. 10 min. Hell suppen
i en kjøkkenmaskin (alternativt bruk en stavmikser rett i kjelen).
Suppen kjøres glatt. Hell suppen tilbake i kjelen og gi den et oppkok.
Smak til krydder, salt og pepper. Stek resten av soppen gyllen i resten
av smøret og olivenolje. Anrett suppen i suppetallerkener.
Legg den stekte soppen i midten og pynt med frisk persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
140,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk potetsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 poteter
2 purrer
2 store løk
3/4 l buljong
1/2 ts salt
pepper
3/4 dl fløte
persille
Enkel og grei vegetarsuppe. Veganer om en ikke bruker fløte og buljongen er veganer.Fremgangsmåte
Potetene skrelles og skjæres i terninger, purrene skjæres i tynne ringer, løken hakkes fint. La grønnsakene koke i buljongen til de er møre.
Gni så suppen gjennom en sil, og smak den til med salt og pepper. Rør inn fløten. Suppen kokes opp igjen. Før serveringen drysses hakket persille og litt hakket purre over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet Kyllingsuppe med mais
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 pose Toro Kremet Kyllingsuppe
1 dl melk
1 dl fløte
grillet kylling
En god kyllingsuppe med mais i. Vi bygde og på med litt erter + smakte til med ekstra fløte. Server varm med evt ferskt brød.Fremgangsmåte
Kok opp buljongen med poteter, løk og chilipulver. La koke i 20 minutter. Ta opp grønnsakene med hullsleiv og kjør de til mos i blenderen, eller bruk stavmikser.
Helles tilbake og røres sammen med kylling, mais, erter. Kokes opp og surrer i ca 10 minutter. Evt tyknes med litt maisenna og smakes litt fyldigere med litt fløte.
Persille og pepper dryss før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet soppsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
4 stk. sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel
1 stk. eggeplomme
salt
pepper
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.Fremgangsmåte
Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
65,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkål/brokkolisuppe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
1 stk. liten løk , finhakket
2 båt hvitløk , finhakket
1 ss smør
5 dl vann
1 stk. grønnsaksbuljong (terning)
1 dl melk eller matfløte
¼ ts pepper
En god suppe som både er er lett og rask å lage. Her pyntet vi med hakket spekeskinke og dryss med persille. Og i tillegg så moste vi ikke all kålen, men hakket den heller i små biter. Det er godt med litt å tygge på.Fremgangsmåte
Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Mos suppen med en stavmikser. Tilsett melken/matfløten. Smak til med pepper.
Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Søtpotetsuppe med gulrøtter og ingefær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.04.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BamaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr med renset søtpotet i biter
200 gr skrelt gulrot i biter
1 løk finhakket
2 fedd hvitløk hakket
2 ss revet frisk ingefær
1 liter buljong, grønnsaks om du vi ha vegetar
1 lime saften
2 ss olivenolje eller raps
1 dash salt og pepper
Pynt:
1 neve frisk koriander til pynt
100 gram stekte skinkebiter
4 ss yoghurt naturell(evt kokosmelk)
Denne suppa er bare nydelig. Dette er en suppe som florerer på nett og med ukjent opphav, men vi hentet den fra Bama sine sider og Lise sin blogg. Forandret litt på den. Om en ikke bruker skinke og yoghurt + bruker grønnsaksbuljong, så er den veganer. Opphavet har pyntet med kokosmelk, men det hadde vi ikke.
Vår versjon har som vanlig fullt næringsinnhold, allergiutregning og ca pris.
Denne oppskriften er som nevnt ett ypperlig eksempel på en oppskrift som finnes mange steder og lever sitt eget liv.
Tilsvarende oppskrift finnes på Coop sine sider, Meny sine sider og flere blogger. Noen har rene kopier, mens andre forandrer/forbedrer oppskriften.Fremgangsmåte
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk.
Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ett minutt. Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk kan du tynne den ut med litt vann.
Server suppen toppet med koriander og en god skje yoghurt. Vi hadde på noen stekte skinkebiter
Evt kokosmelk eller creme fraiche
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet søtpotetsuppe med gresskarkjerner
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
18.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk søtpotet skrelt og i grove terninger
2 ss rapsolje
1 stk løk i ringer
1 ts malt spisskummen
1,4 l kyllingbuljong (utblandet)
400 g yoghurt naturell
2 ts hakket frisk kruspersille
3 ss ristede gresskarkjerner
En enkel suppe med spennende ingredienser. Søtpotet og gresskarkjerner er kanskje ikke hverdagskost, men det betyr ikke nødvendigvis at det er vanskeligere å tilberede. En drøy halvtime er alt som skal til for at du kan kalle deg en ekte gourmet!Fremgangsmåte
Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og spisskummen. La det surre i 3-4 minutter.
Tilsett søtpotetterningene og hell over kyllingbuljong (du kan godt bruke en annen buljongtype om ønskelig). Kok opp. Sett ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter.
Tilsett yoghurt, gresskarkjerner og kruspersille i suppen. Bruk en stavmikser, e.l. for å få en jevn og fin suppe.
Server suppen med en spiseskje yoghurt og et dryss gresskarkjerner på toppen.
Om du ønsker, så smaker det kjempegodt med litt ristede traktkantareller på toppen ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
43,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3237