Lag iskrem hjemme


Oppdatertdato: 2020-07-04 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Har du noen gang hatt lyst på å prøve å lage iskrem hjemme? Det er ikke så vanskelig som det kan se ut. Oppskriftene er enkle og med en rimelig iskremmaskin er jobben gjort i en fei.
Iskrem lages av eggeplommer, fløte, sukker/melis og smakstilsetning. Når blandingen er ferdig kan du evt bruke fryseboksen til frysing. Men da må du røre med jevne mellomrom.
Når vi forsøkte dette brukte vi en iskremmaskin, det var min sønn som sto for det.

Iskrem som en kjøper i butikkene og som lages i fabrikker har gjerne flere ingredienser i seg og diverse tilsetningsstoffer. Bla emulgator og stabilisator. Det er veldig strenge krav til hygienen.
Forskjellige typer av iskrem er: Fløteis, melkeis, softis, mykis, vannis og fruktis. Disse skilles ofte på fettinnhold.

Her er noen oppskriftsforslag.




Grunnoppskrift iskrem


Prøv også Grunnoppskrift iskrem.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.06.2020
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Aline Ponce

Ingredienser

3 - 4 eggeplommer (alt etter størrelsen)
3 ss melis
3 dl kremfløte


Her er standard oppskrift for hjemmelagd iskrem uten smakstilsetning. Under er det mange forslag til smak. Vi har en iskremmaskin hjemme, men den brukes bare innimellom om sommeren. Det er en slik som må fryses først i ett døgn, før den brukes til å røre isen stiv.
PS: Rom og rosin er veldig godt.


Fremgangsmåte

Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen + gjerne frøene fra en vaniljestang om du skal være litt ekslusiv.. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4 – 5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.

Forslag til smaktilsetninger
Vanilje:
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade:
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka:
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær:
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.

Krokanis:
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget. (Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler. Kok i 1 minutt til fargen er gyllen. Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.

Rom-rosin:
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 350 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelaget is


Prøv også Hjemmelaget is.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 stk. gelatin plater
½ dl vann kokende
4 stk. eggeplomme
4 ss sukker
5 dl kremfløte eller 50/50 melk og fløte



Fremgangsmåte

La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann/melk.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under røring. Fold så inn kremen.
La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
Så langt kan vi gjøre ferdig isen dersom vi har kremfløte til overs og ikke helt vet hva slags is vi ønsker å lage.

Varier smakstilsetningene med bær, frukt, nøtter, sjokolade, marmelader, honning, likør, konfekt eller kjeks.

Nøtte/sjokoladevariant
50 g hakket sjokolade
50 g valnøtter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 327,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelaget Amarula iskrem


Prøv også Hjemmelaget Amarula iskrem.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2010
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent Fotograf

Ingredienser

250 g kremost naturell,
250 g Mascarpone ost
250 g crème fraiche
2 egg
250 g sukker
80 ml Amarula Cream
200 g peanøttsmør



Fremgangsmåte

Bland egg og sukker til det har kremet konsistens.
Ha deretter i resten av ingrediensene og visp til det er godt blandet
Hell røren i en glassbolle og la den stå i fryseren i 2-3 timer
Pynt med ekstra nøtter og litt Amarula

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 376,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jordbæriskrem med yoghurt.

Jordbæriskrem med yoghurt


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 30.06.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

3 dl kremfløte
2 beger fruktyoghurt jordbær
1 egg
50 g melis
1 dl jordbærsyltetøy
Pynt:
Friske jordbær
Vispet kremfløte

Form, ca. 1 liter



Fremgangsmåte

Visp fløten til luftig krem. Bland kremen med yoghurt. Visp egg og melis til stiv eggedosis
Bland eggedosis og syltetøy med yoghurtkremen. Hell iskremblandingen i formen og sett den til frysing. Rør litt av og til under innfrysingen. La iskremen stå i fryseren minst 6 timer. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv iskremen på fat. La den stå i kjøleskapet til den skal serveres. Pynt den med bær og vispet kremfløte, eller for iskremen med isskje og anrett i porsjonsglass eller iskjeks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk Iskrem.

Spansk Iskrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

125 g sukker (karamell til formene)
4 eggeplommer
4 ss sukker
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Saus:
2 dl saft av appelsin, sitron og lime
2 ss sukker
1 ss maizena mel
Pynt:
Revet skall av sitron eller appelsin



Fremgangsmåte

Porsjonsformer eller en form, ca 1 liter

Denne retten må lages i god tid, da den trenger å stå i fryseren minst tre timer. Brun sukkeret til karamell og la den stivne i porsjonsformer, eller i en stor form. Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten med vaniljesukker og bland den i eggedosisen. Hell blandingen i form/former og sett den i fryseren.
Press sitrus-fruktene og jevn saften med sukker og maisennamel i en liten kjele. Rør hele tiden. Avkjøl sausen.
Ta iskremen opp av fryseren ca. en time før den skal serveres og pynt desserten med tynne strimler av sitrusskall. Server sausen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 275,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amtmanninnens Iskrem.

Amtmanninnens Iskrem


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 19.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

5 dl kremfløte
4 eggeplommer
4 ss sukker
50 g valnøttkjerner
100 g cocktailbær
50 g sjokolade
3 ss rum

Pynt:

25 g valnøttkjerner, hakkede
25 g cocktailbær, hakkede
25 g sjokolade, hakket
Puddingform, 11/2 liter



Fremgangsmåte

Visp fløten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Grovhakk,nøtter, frukt og sjokolade. Bland alt, hell blandingen i formen og sett den i fryseren. Rør litt i massen av og til under innfrysing for å ungå isnåler. La isformen stå i fryseren minst 6 timer. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv iskremen på fat. Pynt den med hakket frukt, nøtter og sjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 366,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaffeiskrem med sjokoladebiter.

Kaffeiskrem med sjokoladebiter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2003
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Free-Photos

Ingredienser

2 dl kremfløte
2 dl melk
40 g mørke espresso-kaffebønner
125 g sukker
4 eggeplommer
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
100 g hakket mørk sjokolade


En litt avansert hjemmelagd iskrem. Voksen smak.


Fremgangsmåte

Ha kremfløte, melk og kaffebønner i en middels stor gryte på middels varme og kok opp. Ta gryten av platen, dekk den til og la blandingen hvile i 30 minutter.

Ta ut kaffebønnene. Sett på gryten igjen og kok forsiktig opp. Visp eggeplommer og sukker i en bolle. Når sukkeret er oppløst, tilsetter du salt og vaniljesukker og blander godt. Bland den varme fløterøren i eggeblandingen, rør godt og hell det tilbake i gryten. La det småkoke på svak varme og rør om med en treskje.

Når kremen henger igjen på treskjeen er den ferdig. Sil av og sett i kjøleskapet.

Bruk en iskremmaskin og lag iskrem etter maskinens anvisning. Ha i skremen i en bolle når den er ferdig. Bland sjokoladebitene og frys hele blandingen under lokk i dypfryseren.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 298,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget iskrem.

Hjemmelaget iskrem


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2014
Denne retten tar ca 15 min + frysing å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 stk eggeplomme
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte


Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.


Fremgangsmåte

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløten stiv og bland med eggedosis.
3. Fyll iskremblandingen i tomme yoghurtbegre eller liknende og sett i fryseren til den har stivnet.

Server for eksempel med litt revet sjokolade på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 357,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Honning- og mandelis.

Honning- og mandelis


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 01.04.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

100 g mandler
3 stk egg
100 g flytende honning
4 dl kremfløte
4 ss mandellikør (Disaronno Amaretto)


Det er enkelt å lage iskrem selv. Denne isen har en unik smak av honning, mandler og mandellikør.


Fremgangsmåte

1. Skåld mandlene. Hakk dem litt grovt og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett eventuelt 1-2 ts honning på slutten for å få ekstra gyllen farge. Avkjøl mandlene.
2. Pisk luftig eggedosis av egg og honning. Honningen bør være litt oppvarmet, slik at den er flytende.
3. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. Smak til med mandellikør.
4. Rør inn halvparten av mandlene og sett bollen i fryseren. Rør i isen omtrent hver annen time mens den fryser, for å fordele mandlene jevnt i isen.

Tips
Isen kan fylles i en form og hvelves over på et serveringsfat ved servering, eller formes til iskuler og pyntes med resten av de ristede mandlene og påskeegg i sjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 334,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Iskrem med kokos og pasjonsfrukt.

Iskrem med kokos og pasjonsfrukt


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

4 stk eggeplomme
4 ss sukker
11/2 dl kremfløte
11/2 dl pasjonsfruktkjøtt
21/2 dl kokoskrem


Kombinasjonen kokos og pasjonsfrukt gir de fleste sterke assosiasjoner til langt sørligere breddegrader enn våre. Men når sommervarmen slår til for fullt her hos oss, finnes det knapt noen bedre måte å kjøle seg ned på enn med denne hjemmelagede isen.


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Stivpisk kremfløte. Bland pasjonsfrukt og kokoskrem inn i eggedosisen, og vend deretter blandingen inn i kremen.
Hell i små porsjonsformer eller i en stor form (gjerne brødform) med bakepapir, og frys til isen er stiv, 4-6 timer.
Lag gjerne kuler av isen og server den i iskjeks. Pynt med revet kokos eller biter av fersk eller tørket kokos. Spiselige blomster gjør seg også godt som pynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 358,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget is med sjokoladesaus.

Hjemmelaget is med sjokoladesaus


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 eggeplommer
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte

Varm sjokoladesaus:
1 plate kokesjokolade
3 dl kremfløte



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen i en form og sett den i fryser over natten.
Hvelv isen på fat ved servering.

Ønsker du å tilsette andre smaker, kan du blande inn for eksempel sjokoladebiter, jordbærbiter, bringebær, hakket Non Stop og lignende.

Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt. Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen. Appelsin og marengs (pikekyss) smaker ekstra godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 384,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk sitrusis med kardemomme.

Frisk sitrusis med kardemomme


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.12.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 ss kardemommekapsler, gjerne grønne
2 usprøytede appelsiner
2 usprøytede klementiner
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
1 usprøytet appelsin
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 dl kremfløte



Fremgangsmåte

Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften.
Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten.
Avkjøl.
Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen.
Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping.
Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer.
Rør om én gang i halvtimen. Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen.
Bland sjokolademelis, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp.
Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 222,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:427






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.