Fotograf:Aline Ponce Her er standard oppskrift for hjemmelagd iskrem uten smakstilsetning. Under er det mange forslag til smak. Vi har en iskremmaskin hjemme, men den brukes bare innimellom om sommeren. Det er en slik som må fryses først i ett døgn, før den brukes til å røre isen stiv. PS: Rom og rosin er veldig godt.
Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen + gjerne frøene fra en vaniljestang om du skal være litt ekslusiv.. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4 – 5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.
Forslag til smaktilsetninger
Vanilje:
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.
Sjokolade:
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.
Mokka:
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.
Bær:
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.
Krokanis:
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget. (Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler. Kok i 1 minutt til fargen er gyllen. Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.
Rom-rosin:
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 14600)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Iskrem/sorbet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-07-04
Oppdatert dato:2020-06-28