Fotograf:
Melk.no
Sjokoladeis med kanel inneholder
326 Kalorier,
29 g Karbo,
4 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Sjokoladeis med kanel har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladeis med kanel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokoladeis med kanel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 326.40 | 739.70 | Kcal |
Protein | 4.13 | 9.36 | gram |
Karbohydrat | 28.50 | 64.59 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 3.92 | gram |
Fett | 21.38 | 48.45 | gram |
Mettet fett | 12.72 | 28.83 | gram |
Salt | 0.07 | 0.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.84 | Kr 13.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 907 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under visping.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Heldig er den som har en ismaskin:
Da er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 27950)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-20
Oppdatert dato:2010-12-20
Lesere:
3112 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift