Fotograf:
Melk.no
Hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Dette er en kjempeflott grunnoppskrift hvor du kan tilsette alle de smakene du måtte ønske. Oppskriften inneholder
235 Kalorier,
18 g Karbo,
4 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget vaniljeis grunnoppskrift er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4824 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget vaniljeis grunnoppskrift!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 235.49 | 376.35 | Kcal |
Protein | 3.85 | 6.15 | gram |
Karbohydrat | 18.46 | 29.50 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 16.25 | 25.97 | gram |
Mettet fett | 9.16 | 14.64 | gram |
Salt | 0.09 | 0.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.97 | Kr 6.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 959 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha helmelk og kremfløte i en kjele.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. La det få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
Mens melkeblandingen står til avkjøling, vispes eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta ut den splittede vaniljestangen fra melkeblandingen og hell denne forsiktig i eggedosisen under visping.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn.
Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/visp. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Tips:
Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller server direkte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30538)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-29
Oppdatert dato:2013-07-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift