Fotograf:
Matprat.no
Om en har iskremmaskin eller ikke, så er det en god ide å lage iskrem. Man kan smake til med det man har lyst på. Og samtidig lages isen ferdig i god tid før den skal brukes, slik at arbeidet er gjort før evt gjester kommer. Oppskriften inneholder
265 Kalorier,
17 g Karbo,
3 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bringebæris hjemmelagd er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3300 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bringebæris hjemmelagd med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 264.56 | 4 557.58 | 455.76 | Kcal |
Protein | 2.78 | 47.89 | 4.79 | gram |
Karbohydrat | 17.29 | 297.85 | 29.79 | gram |
Kostfiber | 1.15 | 19.81 | 1.98 | gram |
Fett | 20.22 | 348.33 | 34.83 | gram |
Mettet fett | 11.59 | 199.66 | 19.97 | gram |
Salt | 0.05 | 0.87 | 0.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.53 | Kr 129.72 | Kr 12.97 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 723 totalt | 1 723 pr porsj | 172 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,14 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
porsjoner
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Pisk kremfløte stiv med vaniljesukker. Bland med eggedosisen.
Dekk bunnen av en passe stor form med bringebær og hell forsiktig iskremblandingen over.
Sett formen i fryseren til iskremen er stiv. Det er lurt å lage iskremen minst dagen før servering.
Kok opp vann og sukker og ha sukkerlaken i en foodprosessor sammen med bringebær. Mos alt til en jevn saus. Sil sausen gjennom en finmasket sikt for å få ut steinene.
Ta opp isen omtrent et kvarter før servering, slik at isen blir myk nok til å skjære i skiver.
Fordel bringebærcoulis over isen og pynt med friske bringebær og mandelflak.
Vil du gjøre desserten ekstra god kan du erstatte vaniljesukker med frøene fra vaniljestang. 1 vaniljestang tilsvarer 2 ts vaniljesukker.
I stedet for en hjemmelaget bringebærcoulis kan du eventuelt bruke en ferdig bærsaus på flaske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31783)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Innlagt dato:2014-12-13
Oppdatert dato:2014-12-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift