Fotograf:
Melk.no
En delikat fromasj som tar deg fra hobbykokk til gourmetkokk! Oppskriften inneholder
344 Kalorier,
42 g Karbo,
6 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Limedrøm med vaniljemakroner er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3106 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Limedrøm med vaniljemakroner!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 343.89 | 505.98 | Kcal |
Protein | 5.84 | 8.59 | gram |
Karbohydrat | 41.73 | 61.40 | gram |
Kostfiber | 1.61 | 2.37 | gram |
Fett | 16.71 | 24.59 | gram |
Mettet fett | 5.94 | 8.74 | gram |
Salt | 0.10 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.44 | Kr 9.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 883 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,53 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
Kok opp limesaft og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt de i limelaken. La blandingen avkjøles.
Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett 20 g sukker gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljefrø til luftig krem i en tredje bolle. Rør inn avkjølt limelake i kremen med en slikkepott.
Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen. Fyll limekremen i kuvert skåler/former og sett de i kjøleskapet i noen timer.
Vaniljemakroner
Kjør mandler og melis i en foodprosessor til det blir et fint mel.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett 30 g sukker og vaniljefrøene gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
Vend mandelmassen inn i marengsen med en slikkepott. Ha massen i en sprøytepose. Sprøyt ut massen i sirkler. Diameter på sirklene bør være som kuvertformene til limekremen, høyde 1,5–2 cm.
Forvarm stekeovnen til 180 °C. La den utsprøytede massen stå og tørke i ca 20 minutter før de stekes i 10–15 minutter.
Hvelv limekremen ut (dypp evt. formen raskt i varmt vann) på toppen. Pynt med sukkerpynt.
Sukkerpynt
Ha ca 100 g sukker i en stekepanne på middels varme. Varm opp sukkeret samtidig som pannen ristes forsiktig. Rør forsiktig når sukkeret har begynt å karamellisere seg (blitt gyldenbrunt).
Hell karamellen over i en liten mugge e.l. som tåler høy temeratur, og la den renne i tynn stråle ned på bakepapir i fine kruseduller. Avkjøl og løsne forsiktig fra papiret.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30540)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-29
Oppdatert dato:2013-07-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift