Mai er kremdager


Oppdatertdato: 2023-05-11 Tema: Kremkaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no + andre


Når noe skal feires eller markeres ønsker vi å kose oss litt ekstra. Og det er vel ingen høytidsdag uten en flott kremkake eller en iskake på kaffebordet. Hverken fridager eller kremen varer evig, så vi vil gi deg noen tips slik at du får det beste ut av din kremkake.

Når det gjelder oppbevaring, holdbarhet og fremgangsmåte for kremfløte har vi noen gode råd for optimal syns - og smaksopplevelse, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Marianne Hayes Antonsen.
  • Kremfløte skal alltid oppbevares i kjøleskap.
  • Det er lurt å kjøpe inn kremfløte dagen før den skal vispes, slik at man er sikker på at den er kald, for å få det beste resultatet.
  • Bruk en bolle med rund bunn til vispingen. Da får vispen bedre tak i fløten.
  • Avpass fløtemengden etter bollen, en del av vispen skal alltid være over fløtemengden slik at så mye luft som mulig blir vispet inn i fløten.
  • Fløten må være kald og tas rett ut fra kjøleskapet før vispingen.
  • På varme fine dager kan det også være lurt å oppbevare bollen og vispen i kjøleskapet før kremen vispes. Visp ikke mer enn 5 dl kremfløte om gangen, ellers vil selve vispingen ta for lang tid og kremen kan sprekke.
  • Visp kremfløten lett og luftig. Krem som skal dekke en kake bør ikke vispes for stiv. Krem som skal sprøytes må være helt stiv, men ikke kornet, slik at kremen holder på mønsteret.
  • Kremfløte kan ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.
  • Normalt vil man ved å lukte og/eller smake på fløten selv kunne vurdere om den fortsatt kan brukes.
  • Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for kremfløte.
  • Er kremfløten gått ut på dato, men fortsatt lukter og smaker friskt er det flott å kunne benytte den i en iskake, eller helle fløten over på isterningsposer som dypfryses og benyttes i en varm saus eller gryte ved en senere anledning.
  • Kremfløte, enten den er vispet eller ikke, kan dypfryses. Tin dypfryst kremfløte langsomt i kjøleskap, natten over.
  • Dypfryst kremfløte blir kornet ved opptining. Den vil jevne seg når den vispes opp, men vil aldri bli så luftig og fin som fersk kremfløte. Ved oppvarming vil den også jevne seg.


Med disse tipsene i bakhånd kan du med god selvtillitt bake noen gode kremkaker til servering på fine maidager, avslutter Antonsen som her har plukket ut sine beste maikaker.

Sukkerbrød

Mange festkaker starter med et sukkerbrød. Her er 2 grunnoppskrifter først med og uten egg som er det beste vi har smakt ever!.
Utifra disse grunnoppskriftene kan du lage mange kaker. Bare fantasien setter grenser! Videre nedover flere forslag utover bunnen.


Annonse



Sukkerbrød grunnoppskrift


Prøv også Sukkerbrød grunnoppskrift.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille


Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.

Jeg har beregnet næringsinnholdet ut fra 6 egg og stor rund form.

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.


Fremgangsmåte

160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.

Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.

Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 268,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sukkerbrød uten egg


Prøv også Sukkerbrød uten egg.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g sukker
250 g hvetemel
2 ss. potetmel
1/2 ts salt
3 ts. bakepulver
75 g smør
2 dl melk
1/2 sitron


Dette er det beste sukkerbrødet ever! Er så saftig at vi spiste det alene til kaffen og måtte lage ett ekstra til kaken. Vi bruke en mikser og mikset skikkelig til deigen var helt jevn uten klumper.


Fremgangsmåte

Bland sukker og de 2 melsorter, salt og bakepulver. Smelt smøret, hell melk, sitronsaft og finreven sitronskall i og rør det i melblandingen.

Fyll deigen i en velsmurt springform og bak 25-30 min. ved 175-180 grader. La kaken stå litt i formen før den vendes ut til avkjøling.

Halver kaken og putt det fyll i som du ønsker

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bløtkake til fest


Prøv også Bløtkake til fest.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Sukkerbrød;
4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Nøttebunn;
4 stk eggehvite
100 g sukker
200 g hasselnøtter malte
2 ss hvetemel

Fyll;
3 dl kremfløte
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
200 g jordbær

Pynt;
100 g hvit kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
8 stk jordbær
5 dl kremfløte


Lag en en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter!


Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 - 30 minutter.

Nøttebunn
Visp eggehvitene nesten stive og tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Bland de malte nøttene med hvetemel og bland dette forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en springform på 24 cm. Stek nøttebunnen i forvarmet ovn ved 160 C° i 30 minutter.

Montering
Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Visp kremfløten til luftig krem rør forsiktig inn vaniljekesam. Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen. Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene. Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.

Pynt
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet. Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt fine striper rundt hele kaken.
Pynt med for eksempel roseblader og margeritter (margerittene kan ikke spises). Legg på jordbærene og pynt til slutt med kandiserte blomster i midten av kaken. Du kan også pynte med andre bær eller frukter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 283,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pavlova.

Pavlova


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kakemonsen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss maizena
1 kopp valnøtter

1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker

12-15 jordbær
2-3 pasjonsfrukt


Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.


Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.

Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.

Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel

Kilde:
Magne

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 274,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Charlotte Russe 3.

Charlotte Russe 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Rullekake:
4 stk. egg
120 g sukker
120 g hvetemel
½ ts bakepulver

2 dl jordbærsyltetøy eller bringebær

Enkel fromasj:
5 dl fruktyoghurt
1 pk gelepulver med f.eks jordbærsmak
3 dl kremfløte
2 ½ dl vann


Dette er en meget enkel og dekorativ kake. Fromasjkaken kan både serveres som dessert og på kakebordet.


Fremgangsmåte

Rullekake:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 200 ºC i ca. 8 minutter.
5. Hvelv kaken over på et matpapir/pakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
6. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull sammen på langs slik at det ikke blir hulrom inni. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
7. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
8. Skjær kaken i ca.1 cm tykke skiver

Enkel fromasj:
1. Visp kremfløten og bland i yoghurten. Velg den du liker best. Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.

Fremgangsmåte:
1. Dekk en liten kakeform eller en bolle medplastfolie. Rullekaken som er skjært i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
2. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasen er stiv.
3. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mokkakake 4.

Mokkakake 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 stk. egg
120 g sukker
100 g hvetemel
3 ss potetmel
1 ts bakepulver

Romkrem:
1 stk. vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
90 g sukker
3 stk. eggeplomme
3 ss maisennamel
romessens

Mokkakrem:
4 ts pulverkaffe
kokende 3 ts vann
6 dl kremfløte
6 ss sukker
2 ts vaniljesukker
100 g 70 % sjokolade

1 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kakaopulver

Jordbær til pynt


Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!


Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Romkrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.

Eller man kan kjøpe ferdiglaget romkrem.

Mokkakrem:
1. Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen.
2. Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen. ----------------

1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
5. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
6. Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 293,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med banan.

Bløtkake med banan


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g tørket aprikos
5 dl vann

Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl lettmelk
2 ss sitronsaft
50 g smør

Fyll:
3 dl aprikossyltetøy
6 dl kremfløte
4 stk banan

Pynt:
20 g bringebær
20 g blåbær


Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.


Fremgangsmåte

Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke.

Kakebunn:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.

Fyll:
Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Daimiskake.

Daimiskake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Bunn:
6 stk eggehvite
175 g sukker
1 plate kokesjokolade
175 g kokosmasse

Krokaniskrem:
5 stk gelatinplater
6 stk eggeplomme
150 g sukker
5 dl kremfløte
1 ½ stk daim-sjokolade

Pynt:
1 dl kremfløte
½ stk daim-sjokolade


Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.


Fremgangsmåte

Bruk en rund kakeform på 24 cm i diameter, stek bunnen ved 175 grader.

Bunn
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen.
Legg bakepapir i bunnen av springformen. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.

Krokaniskrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann, rør til gelatinen har løst seg opp i vannet. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring. Finhakk daim-sjokoladen. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. Frys kaken i noen timer eller natten over.

Ved servering
Annrett kaken på fat mens den er dypfryst. La kaken så i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap før servering. Pynt med krem og finhakket daim-sjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 376,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festfin 17.mai-kake.

Festfin 17.mai-kake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
6 stk egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærfromasj:
3 stk egg
300 g jordbærsyltetøy , gjerne blandet med rabarbrasyltetøy
3 dl kremfløte
5 stk gelatinplater
1 dl melk eller sherry til dynking
ca. 2 dl kremfløte
ca. 300 g marsipan eller ferdig marsipanlokk

Pynt:
1 kurv jordbær
125 g blåbær
1 pk gelépulver med jordbærsmak , gjerne hurtiggelé


Lag en ekstra flott marsipankake til nasjonaldagen. Kaken passer dessuten godt til andre store anledninger.


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
3. Lag jordbærgelé som anvist på pakken, og la den bli tyktflytende uten å stivne. Del sukkerbrødet i tre og dynk med melk eller sherry.
4. Pisk kremfløten og fordel krem over og rundt kaken. Legg en sirkel av matpapir, ca. 10 cm. i diameter oppå kaken. Bre over marsipanlokket. Skjær en stjerne i marsipanen der matpapiret ligger, og trekk marsipan-"klaffene" opp. Ta forsiktig bort matpapiret og fordel gelédyppede jordbær og blåbær i åpningen. Fest et pyntebånd rundt kaken til slutt.

Tips
Jordbær og rabarbra smaker utrolig godt sammen, men du kan også lage fromasjen med jordbærsyltetøy alene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefromasj på mandelbunn.

Sjokoladefromasj på mandelbunn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g mandler
200 g sukker
2 stk egg
1 ss kakaopulver (Regia bakekakao)
revet skall av 1 stk appelsin

Fyll
200 g hvit kokesjokolade (Dronning-sjokolade)
3 stk eggeplomme
4 dl kremfløte

Pynt
100 g jordbær
100 g blåbær
100 g hvit kokesjokolade


En nydelig fromasjkake som passer godt til fest, merkedager og andre anledninger.


Fremgangsmåte

Mal eller finhakk mandlene i en foodprosessor. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall.

Ha over i en smurt/bakepapirkledd springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen i forvarmet ovn på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøles på rist, i formen.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.
Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå i minimum 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres.

Topping:
Legg jordbær i skiver rundt, deretter blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 333,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1884
Norsk mat.Dressinger.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.