
Når noe skal feires eller markeres ønsker vi å kose oss litt ekstra. Og det er vel ingen høytidsdag uten en flott kremkake eller en
iskake på kaffebordet. Hverken fridager eller kremen varer evig, så vi vil gi deg noen tips slik at du får det beste ut av din
kremkake.
Når det gjelder oppbevaring, holdbarhet og fremgangsmåte for kremfløte har vi noen gode råd for optimal syns - og
smaksopplevelse, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Marianne Hayes Antonsen.
- Kremfløte skal alltid oppbevares i kjøleskap.
- Det er lurt å kjøpe inn kremfløte dagen før den skal vispes, slik at man er sikker på at den er kald, for å få det beste
resultatet.
- Bruk en bolle med rund bunn til vispingen. Da får vispen bedre tak i fløten.
- Avpass fløtemengden etter bollen, en del av vispen skal alltid være over fløtemengden slik at så mye luft som mulig blir vispet
inn i fløten.
- Fløten må være kald og tas rett ut fra kjøleskapet før vispingen.
- På varme fine dager kan det også være lurt å oppbevare bollen og vispen i kjøleskapet før kremen vispes. Visp ikke mer enn 5 dl
kremfløte om gangen, ellers vil selve vispingen ta for lang tid og kremen kan sprekke.
- Visp kremfløten lett og luftig. Krem som skal dekke en kake bør ikke vispes for stiv. Krem som skal sprøytes må være helt stiv,
men ikke kornet, slik at kremen holder på mønsteret.
- Kremfløte kan ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet
pakning.
- Normalt vil man ved å lukte og/eller smake på fløten selv kunne vurdere om den fortsatt kan brukes.
- Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for kremfløte.
- Er kremfløten gått ut på dato, men fortsatt lukter og smaker friskt er det flott å kunne benytte den i en iskake, eller helle
fløten over på isterningsposer som dypfryses og benyttes i en varm saus eller gryte ved en senere anledning.
- Kremfløte, enten den er vispet eller ikke, kan dypfryses. Tin dypfryst kremfløte langsomt i kjøleskap, natten over.
- Dypfryst kremfløte blir kornet ved opptining. Den vil jevne seg når den vispes opp, men vil aldri bli så luftig og fin som fersk
kremfløte. Ved oppvarming vil den også jevne seg.
Med disse tipsene i bakhånd kan du med god selvtillitt bake noen gode kremkaker til servering på fine maidager, avslutter Antonsen
som her har plukket ut sine beste maikaker.
Sukkerbrød
Mange festkaker starter med et sukkerbrød. Her er 2 grunnoppskrifter først med og uten egg som er det beste vi har smakt ever!.
Utifra disse grunnoppskriftene kan du lage mange kaker. Bare fantasien setter grenser! Videre nedover flere forslag utover bunnen.
Sukkerbrød grunnoppskrift
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille
Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.
Jeg har beregnet næringsinnholdet ut fra 6 egg og stor rund form.
En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.Fremgangsmåte
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
268,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sukkerbrød uten egg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.02.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 g sukker
250 g hvetemel
2 ss. potetmel
1/2 ts salt
3 ts. bakepulver
75 g smør
2 dl melk
1/2 sitron
Dette er det beste sukkerbrødet ever! Er så saftig at vi spiste det alene til kaffen og måtte lage ett ekstra til kaken. Vi bruke en mikser og mikset skikkelig til deigen var helt jevn uten klumper.Fremgangsmåte
Bland sukker og de 2 melsorter, salt og bakepulver. Smelt smøret, hell melk, sitronsaft og finreven sitronskall i og rør det i melblandingen.
Fyll deigen i en velsmurt springform og bak 25-30 min. ved 175-180 grader. La kaken stå litt i formen før den vendes ut til avkjøling.
Halver kaken og putt det fyll i som du ønsker
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
308,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
54,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake til fest
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød;
4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Nøttebunn;
4 stk eggehvite
100 g sukker
200 g hasselnøtter malte
2 ss hvetemel
Fyll;
3 dl kremfløte
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
200 g jordbær
Pynt;
100 g hvit kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
8 stk jordbær
5 dl kremfløte
Lag en en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter!Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 - 30 minutter.
Nøttebunn
Visp eggehvitene nesten stive og tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Bland de malte nøttene med hvetemel og bland dette forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en springform på 24 cm. Stek nøttebunnen i forvarmet ovn ved 160 C° i 30 minutter.
Montering
Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Visp kremfløten til luftig krem rør forsiktig inn vaniljekesam. Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen. Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene. Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.
Pynt
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet. Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt fine striper rundt hele kaken.
Pynt med for eksempel roseblader og margeritter (margerittene kan ikke spises). Legg på jordbærene og pynt til slutt med kandiserte blomster i midten av kaken. Du kan også pynte med andre bær eller frukter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
283,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pavlova
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KakemonsenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss
maizena
1 kopp valnøtter
1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker
12-15 jordbær
2-3
pasjonsfrukt
Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.Fremgangsmåte
Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.
Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.
Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde:
Magne
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
274,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Charlotte Russe 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Rullekake:
4 stk. egg
120 g sukker
120 g hvetemel
½ ts bakepulver
2 dl jordbærsyltetøy eller bringebær
Enkel fromasj:
5 dl fruktyoghurt
1 pk gelepulver med f.eks jordbærsmak
3 dl kremfløte
2 ½ dl vann
Dette er en meget enkel og dekorativ kake. Fromasjkaken kan både serveres som dessert og på kakebordet.Fremgangsmåte
Rullekake:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 200 ºC i ca. 8 minutter.
5. Hvelv kaken over på et matpapir/pakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
6. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull sammen på langs slik at det ikke blir hulrom inni. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
7. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
8. Skjær kaken i ca.1 cm tykke skiver
Enkel fromasj:
1. Visp kremfløten og bland i yoghurten. Velg den du liker best. Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.
Fremgangsmåte:
1. Dekk en liten kakeform eller en bolle medplastfolie. Rullekaken som er skjært i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
2. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasen er stiv.
3. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mokkakake 4
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk. egg
120 g sukker
100 g hvetemel
3 ss potetmel
1 ts bakepulver
Romkrem:
1 stk. vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
90 g sukker
3 stk. eggeplomme
3 ss maisennamel
romessens
Mokkakrem:
4 ts pulverkaffe
kokende 3 ts vann
6 dl kremfløte
6 ss sukker
2 ts vaniljesukker
100 g 70 % sjokolade
1 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kakaopulver
Jordbær til pynt
Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!Fremgangsmåte
Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.
Romkrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.
Eller man kan kjøpe ferdiglaget romkrem.
Mokkakrem:
1. Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen.
2. Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen.
----------------
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
5. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
6. Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
293,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med banan
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g tørket aprikos
5 dl vann
Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl lettmelk
2 ss sitronsaft
50 g smør
Fyll:
3 dl aprikossyltetøy
6 dl kremfløte
4 stk banan
Pynt:
20 g bringebær
20 g blåbær
Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.Fremgangsmåte
Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke.
Kakebunn:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll:
Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Daimiskake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Bunn:
6 stk eggehvite
175 g sukker
1 plate kokesjokolade
175 g kokosmasse
Krokaniskrem:
5 stk gelatinplater
6 stk eggeplomme
150 g sukker
5 dl kremfløte
1 ½ stk daim-sjokolade
Pynt:
1 dl kremfløte
½ stk daim-sjokolade
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.Fremgangsmåte
Bruk en rund kakeform på 24 cm i diameter, stek bunnen ved 175 grader.
Bunn
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen.
Legg bakepapir i bunnen av springformen. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.
Krokaniskrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann, rør til gelatinen har løst seg opp i vannet. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring. Finhakk daim-sjokoladen. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. Frys kaken i noen timer eller natten over.
Ved servering
Annrett kaken på fat mens den er dypfryst. La kaken så i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap før servering. Pynt med krem og finhakket daim-sjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
376,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Festfin 17.mai-kake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.05.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Sukkerbrød:
6 stk egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
Rabarbra- og jordbærfromasj:
3 stk egg
300 g jordbærsyltetøy , gjerne blandet med rabarbrasyltetøy
3 dl kremfløte
5 stk gelatinplater
1 dl melk eller sherry til dynking
ca. 2 dl kremfløte
ca. 300 g marsipan eller ferdig marsipanlokk
Pynt:
1 kurv jordbær
125 g blåbær
1 pk gelépulver med jordbærsmak , gjerne hurtiggelé
Lag en ekstra flott marsipankake til nasjonaldagen. Kaken passer dessuten godt til andre store anledninger.Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
3. Lag jordbærgelé som anvist på pakken, og la den bli tyktflytende uten å stivne. Del sukkerbrødet i tre og dynk med melk eller sherry.
4. Pisk kremfløten og fordel krem over og rundt kaken. Legg en sirkel av matpapir, ca. 10 cm. i diameter oppå kaken. Bre over marsipanlokket. Skjær en stjerne i marsipanen der matpapiret ligger, og trekk marsipan-"klaffene" opp. Ta forsiktig bort matpapiret og fordel gelédyppede jordbær og blåbær i åpningen. Fest et pyntebånd rundt kaken til slutt.
Tips
Jordbær og rabarbra smaker utrolig godt sammen, men du kan også lage fromasjen med jordbærsyltetøy alene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladefromasj på mandelbunn
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.07.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
200 g mandler
200 g sukker
2 stk egg
1 ss kakaopulver (Regia bakekakao)
revet skall av 1 stk appelsin
Fyll
200 g hvit kokesjokolade (Dronning-sjokolade)
3 stk eggeplomme
4 dl kremfløte
Pynt
100 g jordbær
100 g blåbær
100 g hvit kokesjokolade
En nydelig fromasjkake som passer godt til fest, merkedager og andre anledninger.Fremgangsmåte
Mal eller finhakk mandlene i en foodprosessor. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall.
Ha over i en smurt/bakepapirkledd springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen i forvarmet ovn på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøles på rist, i formen.
Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.
Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå i minimum 1 time i kjøleskap før den serveres.
Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres.
Topping:
Legg jordbær i skiver rundt, deretter blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
333,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1884