Fotograf:
Melk.no
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det. Oppskriften inneholder
377 Kalorier,
30 g Karbo,
5 g Protein og
26 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Daimiskake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
10187 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Daimiskake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 376.68 | 6 388.49 | 532.37 | Kcal |
Protein | 5.04 | 85.48 | 7.12 | gram |
Karbohydrat | 29.58 | 501.68 | 41.81 | gram |
Kostfiber | 1.56 | 26.46 | 2.20 | gram |
Fett | 26.12 | 443.00 | 36.92 | gram |
Mettet fett | 17.53 | 297.31 | 24.78 | gram |
Salt | 0.14 | 2.42 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.24 | Kr 105.83 | Kr 8.82 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 696 totalt | 1 696 pr porsj | 141 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bruk en rund kakeform på 24 cm i diameter, stek bunnen ved 175 grader.
Bunn
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen.
Legg bakepapir i bunnen av springformen. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.
Krokaniskrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann, rør til gelatinen har løst seg opp i vannet. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring. Finhakk daim-sjokoladen. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. Frys kaken i noen timer eller natten over.
Ved servering
Annrett kaken på fat mens den er dypfryst. La kaken så i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap før servering. Pynt med krem og finhakket daim-sjokolade.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28018)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Iskake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift