Fotograf:Astrid Hals Hva med å lage en flott iskake til nasjonaldagen? Den kan gjøres ferdig på forhånd og bare tas opp fra fryseren like før servering.
Nøttebunn:
Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter.
Avkjøl.
Vaniljeis:
Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen. Mos 10 -12 jordbær og bland med litt sukker. Hell på iskrem, moste bær og eggelikør i tre lag. Sette isen fryseren til den skal brukes. Legg over plastfolie når isen har stivnet. Pynt kaken rett før servering.
Pynt:
Del jordbær i skiver og legg dem rundt i 2-3 lag som en blomst. Legg på stemorsblomster og avslutt med en marengs/kremtopp i midten, som en maiblomst. Pynt med jordbær og stemorsblomster på fatet. Server resten av bærene ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 26439)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-09-17
Oppdatert dato:2022-04-17