Bland fløtemelken med glykosesirup, vanilje og demerarasukker i en gryte.
La blandingen koke opp, ta den av varmen.
Visp eggeplommene lett med 2 ss sukker i en bolle.
Ha eggeplommene i fløteblandingen, og visp.
Varm røren på platen til det tykner (ca. 82 °C). Det må absolutt ikke koke, da skiller eggeplommen seg.
La røren avkjøles, og kjør den så i ismaskin.
Kok solbærene sammen med syltesukkeret ca. 5–10 minutter, la røren avkjøles.
Bland solbærene med kremosten.
Rør inn solbærkremen i isen rett før den er ferdig, så dannes det striper.
Oppbevares i fryseren. Ta gjerne isen ut ca. 20 minutter før den skal spises.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34989)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskake Innlagt dato:2020-05-12
Oppdatert dato:2020-05-12