Nyt sommeren og varmen med deilige. søte dessert fristelser.


Oppdatertdato: 2023-07-14 Tema: Dessertpai Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Når sommeren overtar hos oss er det på tide med fristende sommerdesserter. Bruk alle de fristende råvarene vi har her i Norge som jordbær, bringebær, blåbær og rabarbra. Husk at rabarbra bør være høstet så tidlig som mulig på sommeren, ellers blir de trevlete. Rabarbra kan fint fryses.


Annonse



New York ostekake med jordbær


Prøv også New York ostekake med jordbær.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall

Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens

Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker


Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!


Fremgangsmåte

Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.

Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.

Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.

Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.

Server ostekaken med jordbærsausen til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rabarbrapai med jordbær


Prøv også Rabarbrapai med jordbær.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 dl hvetemel
6 ss sukker
1 krm salt
2 stk små egg
1 ts bakepulver
185 g smør
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl oppkuttet jordbær
8 dl oppkuttet rabarbra
sammenpisket egg til pensling


En nydelig pai. Anbefales!


Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.
Har du ikke foodprosessor, tilsetter du mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Arbeid deigen raskt sammen.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter. Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform, ca 26 cm i diameter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
Vend sukker og potetmel i oppkuttet jordbær og rabarbra og fordel dette jevnt i paiformen.
Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel. Pensle med egg. Stek paien i forvarmet ovn ved 225 ºC i ca 30 minutter.

Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 254,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sommerkake med krem og bær


Prøv også Sommerkake med krem og bær.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 stk ferdig marengsbunn
100 g jordbær
100 g bringebær
100 g blåbær
30 g høvlet hvit kokesjokolade


Skal du ha gjester eller selskap i helgen?
Her er oppskriften på en kake som er kjempeenkel å lage når du ikke har lyst til å bruke mye tid på kjøkkenet.


Fremgangsmåte

Visp fløte med vaniljesukker til luftig krem. Fordel vaniljekremen på den ferdiglagde marengsbunnen.

Kutt jordbærene i to, og pynt kaken med jordbær, bringebær og blåbær. Dryss til slutt over høvlet hvit kokesjokolade.

Oppskrift på marengsbunner finner du her.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 162,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sommerdrøm med rabarbra.

Sommerdrøm med rabarbra


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

½ stk sukkerbrødbunn eller 1 dessertkakebunn
melk til dynking
3 dl rabarbrasyltetøy
2 stk mango
500 g jordbær
3 dl kremfløte
3 ss sukker
10 blad frisk sitronmelisse


Sommeren er sesongen for rabarbra i Norge og hva passer vel bedre da enn å benytte seg av dette og lage denne drømmen av en kake?


Fremgangsmåte

Dynk kakebunnen med melk. Smør et jevnt lag med rabarbrasyltetøy utover kakebunnen.
Del mangoene i biter og legg dem på midten av kaken. Dander med jordbær rundt kanten av kaken. Visp kremfløte med sukker til luftig krem og sprøyt topper på kaken.
Pynt med sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 159,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vannbakkelskrans ny.

Vannbakkelskrans ny


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

125 g smør
2 ½ dl vann
2 ½ dl hvetemel
4 stk egg

Fyll
4 ss melis
2 stk eggeplomme
4 dl kremfløte
1 glass /boks mascarponeost
Frukt og bær til pynt


En fristende krans, med krem og bær. Vannbakkels kan man fylle med mye snadder. Her er det laget en krans, som er pyntet til fest.


Fremgangsmåte

Kok opp melk, sukker og smør. Tilsett melet og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen. Bruk gjerne en håndvisper. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen til en rund krans. Stek vannbakkelsene ved 200 grader i ca. 20 - 25 minutter.
Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne den ferdigstekte kransen stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.

Del kransen i to og fyll den. Dryss melis på toppen. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 309,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ananasparfait med bringebærsaus.

Ananasparfait med bringebærsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

125 g kremost med mandarin/ananas
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

Saus:
½ dl ananasjuice
2 ss sukker
200 g bringebær , friske eller frosne


Parfait er det som kalles "urørt is". Laget med kremost blir parfaiten rund og smakfull. Her har vi servert den med en deilig bærsaus.


Fremgangsmåte

Rør kremosten myk. Ha sukker og vaniljesukker i fløten og visp den til luftig krem. Bland kremost og krem forsiktig sammen. Tilsett sitron og finhakket ananas. (Sett ananasjuicen til side). Settes i fryser i minst 3 timer.
Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.

Bringebærsaus
Kok opp ananasjuice og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 167,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærmisu.

Jordbærmisu


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk gelatinplater
ca 125 g kremost naturell
3 ss sukker
2 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)
1 stk lime
ca 10 stk jordbær
3 stk fingerkjeks


Denne desserten er en variant av den italienske 'Tiramisu'. 'Tiramisu' betyr direkte oversatt "plukk meg opp", mens meningen heller mer mot "noe som får deg til å føle deg bedre" - noe vi kan garantere at denne desserten vil få deg til å gjøre!


Fremgangsmåte

Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen.
Visp kremost, rømme og sukker sammen og tilsett gelatinen. Fordel ostemassen i glass. La det stå og stivne i ca 1 time i kjøleskap.
Skjær lime og jordbær i skiver, og ha det oppå ostefromasjen. Stikk til slutt fingerkjeks ned i ostefromasjen, og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas sunne yoghurtis.

Barnas sunne yoghurtis


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 beger fruktyoghurt



Fremgangsmåte

Stikk en plastskje eller trepinne gjennom lokket på yoghurtbegrene og sett begrene i fryseboksen. Når de er helt stive, tas den fryste yoghurtisen ut av begrene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med jordbær 2.

Ostekake med jordbær 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

125 g smør
200 g kornmo kjeks eller annen havrekjeks
600 g kremost naturell
3 stk gelatinplater
500 g matyoghurt
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
skallet av 2 stk appelsin
2 kurv jordbær


Denne deilige ostekaken kan du lage i stand god tid i forveien og la den stå i kjøleskapet til du skal servere den. Jordbær legger du på rett før gjestene kommer.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Kjør til alt blir en kornete masse.
Kle en springform - 24 cm i diameter - med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen ut til en bunn. Sett den kjølig mens du lager fyllet.
Ha i 100 g kremost i en kjele og varm forsiktig opp.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremosten til gelatinen er helt oppløst.
Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin.
Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst 5 timer - helst natten over.
Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med bringebær og sjokolade.

Ostekake med bringebær og sjokolade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g digestive kjeks
40 g smør
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt


En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.


Fremgangsmåte

Smelt smøret.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.
Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.
Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint). Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.

Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 330,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1650
Jakt og viltretter.Bananer.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.