Når sommeren overtar hos oss er det på tide med fristende sommerdesserter. Bruk alle de fristende råvarene vi har her i Norge som jordbær, bringebær, blåbær og rabarbra. Husk at rabarbra bør være høstet så tidlig som mulig på sommeren, ellers blir de trevlete. Rabarbra kan fint fryses.
New York ostekake med jordbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall
Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens
Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker
Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!Fremgangsmåte
Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.
Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.
Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.
Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.
Server ostekaken med jordbærsausen til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
246,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbrapai med jordbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
5 dl hvetemel
6 ss sukker
1 krm salt
2 stk små egg
1 ts bakepulver
185 g smør
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl oppkuttet jordbær
8 dl oppkuttet rabarbra
sammenpisket egg til pensling
En nydelig pai. Anbefales!Fremgangsmåte
Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.
Har du ikke foodprosessor, tilsetter du mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Arbeid deigen raskt sammen.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter. Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform, ca 26 cm i diameter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
Vend sukker og potetmel i oppkuttet jordbær og rabarbra og fordel dette jevnt i paiformen.
Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel. Pensle med egg.
Stek paien i forvarmet ovn ved 225 ºC i ca 30 minutter.
Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
254,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sommerkake med krem og bær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 stk ferdig marengsbunn
100 g jordbær
100 g bringebær
100 g blåbær
30 g høvlet hvit kokesjokolade
Skal du ha gjester eller selskap i helgen?
Her er oppskriften på en kake som er kjempeenkel å lage når du ikke har lyst til å bruke mye tid på kjøkkenet.Fremgangsmåte
Visp fløte med vaniljesukker til luftig krem. Fordel vaniljekremen på den ferdiglagde marengsbunnen.
Kutt jordbærene i to, og pynt kaken med jordbær, bringebær og blåbær. Dryss til slutt over høvlet hvit kokesjokolade.
Oppskrift på marengsbunner finner du her.Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sommerdrøm med rabarbra
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
½ stk sukkerbrødbunn eller 1 dessertkakebunn
melk til dynking
3 dl rabarbrasyltetøy
2 stk mango
500 g jordbær
3 dl kremfløte
3 ss sukker
10 blad frisk sitronmelisse
Sommeren er sesongen for rabarbra i Norge og hva passer vel bedre da enn å benytte seg av dette og lage denne drømmen av en kake?Fremgangsmåte
Dynk kakebunnen med melk. Smør et jevnt lag med rabarbrasyltetøy utover kakebunnen.
Del mangoene i biter og legg dem på midten av kaken. Dander med jordbær rundt kanten av kaken. Visp kremfløte med sukker til luftig krem og sprøyt topper på kaken.
Pynt med sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
159,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vannbakkelskrans ny
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
125 g smør
2 ½ dl vann
2 ½ dl hvetemel
4 stk egg
Fyll
4 ss melis
2 stk eggeplomme
4 dl kremfløte
1 glass /boks mascarponeost
Frukt og bær til pynt
En fristende krans, med krem og bær. Vannbakkels kan man fylle med mye snadder. Her er det laget en krans, som er pyntet til fest.Fremgangsmåte
Kok opp melk, sukker og smør. Tilsett melet og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen. Bruk gjerne en håndvisper. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen til en rund krans. Stek vannbakkelsene ved 200 grader i ca. 20 - 25 minutter.
Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne den ferdigstekte kransen stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.
Del kransen i to og fyll den. Dryss melis på toppen. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
309,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ananasparfait med bringebærsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
125 g kremost med mandarin/ananas
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
Saus:
½ dl ananasjuice
2 ss sukker
200 g bringebær , friske eller frosne
Parfait er det som kalles "urørt is". Laget med kremost blir parfaiten rund og smakfull. Her har vi servert den med en deilig bærsaus.Fremgangsmåte
Rør kremosten myk. Ha sukker og vaniljesukker i fløten og visp den til luftig krem. Bland kremost og krem forsiktig sammen. Tilsett sitron og finhakket ananas. (Sett ananasjuicen til side). Settes i fryser i minst 3 timer.
Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.
Bringebærsaus
Kok opp ananasjuice og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærmisu
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 stk gelatinplater
ca 125 g kremost naturell
3 ss sukker
2 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)
1 stk lime
ca 10 stk jordbær
3 stk fingerkjeks
Denne desserten er en variant av den italienske 'Tiramisu'. 'Tiramisu' betyr direkte oversatt "plukk meg opp", mens meningen heller mer mot "noe som får deg til å føle deg bedre" - noe vi kan garantere at denne desserten vil få deg til å gjøre!Fremgangsmåte
Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen.
Visp kremost, rømme og sukker sammen og tilsett gelatinen. Fordel ostemassen i glass. La det stå og stivne i ca 1 time i kjøleskap.
Skjær lime og jordbær i skiver, og ha det oppå ostefromasjen. Stikk til slutt fingerkjeks ned i ostefromasjen, og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas sunne yoghurtis
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 beger fruktyoghurt
Fremgangsmåte
Stikk en plastskje eller trepinne gjennom lokket på yoghurtbegrene og sett begrene i fryseboksen. Når de er helt stive, tas den fryste yoghurtisen ut av begrene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostekake med jordbær 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
125 g smør
200 g kornmo kjeks eller annen havrekjeks
600 g kremost naturell
3 stk gelatinplater
500 g matyoghurt
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
skallet av 2 stk appelsin
2 kurv jordbær
Denne deilige ostekaken kan du lage i stand god tid i forveien og la den stå i kjøleskapet til du skal servere den. Jordbær legger du på rett før gjestene kommer.Fremgangsmåte
Smelt smøret og ha det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Kjør til alt blir en kornete masse.
Kle en springform - 24 cm i diameter - med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen ut til en bunn. Sett den kjølig mens du lager fyllet.
Ha i 100 g kremost i en kjele og varm forsiktig opp.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremosten til gelatinen er helt oppløst.
Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin.
Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst 5 timer - helst natten over.
Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostekake med bringebær og sjokolade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g digestive kjeks
40 g smør
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt
En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.Fremgangsmåte
Smelt smøret.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.
Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.
Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint). Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.
Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
330,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1650