Fotograf:
Melk.no
En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding. Oppskriften inneholder
331 Kalorier,
22 g Karbo,
4 g Protein og
25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostekake med bringebær og sjokolade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4113 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake med bringebær og sjokolade med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 330.75 | 3 191.74 | 398.97 | Kcal |
Protein | 4.08 | 39.37 | 4.92 | gram |
Karbohydrat | 21.75 | 209.89 | 26.24 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 13.03 | 1.63 | gram |
Fett | 24.97 | 240.96 | 30.12 | gram |
Mettet fett | 15.16 | 146.29 | 18.29 | gram |
Salt | 0.55 | 5.34 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.27 | Kr 89.46 | Kr 11.18 | .- |
Hele oppskriften veier | 965 totalt | 965 pr porsj | 121 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Smelt smøret.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.
Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.
Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint). Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.
Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30531)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-28
Oppdatert dato:2013-07-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift