Fotograf:
Melk.no
En himmelsk ostekake for deg som er glad i det søte gullet som heter sjokolade. Men jeg kan love deg at et stykke er nok. Oppskriften inneholder
362 Kalorier,
22 g Karbo,
5 g Protein og
27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostekake med sjokolade og kremost er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5733 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake med sjokolade og kremost med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 361.98 | 6 474.95 | 404.68 | Kcal |
Protein | 5.32 | 95.16 | 5.95 | gram |
Karbohydrat | 22.29 | 398.71 | 24.92 | gram |
Kostfiber | 1.01 | 18.07 | 1.13 | gram |
Fett | 27.32 | 488.69 | 30.54 | gram |
Alkohol | 0.52 % | 9.30 | 0.58 | gram |
Mettet fett | 16.57 | 296.40 | 18.52 | gram |
Salt | 0.35 | 6.27 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.62 | Kr 172.08 | Kr 10.75 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 789 totalt | 1 789 pr porsj | 112 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,63 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Smelt smøret. Knus kjeksen i en food prosessor og bland smøret med kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter.
Sett springformen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll:
Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. (Vannbad: Bollen plassers oppå en kjele med kokende vann. NB Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme f. eks av stål, glass eller ildfast materiale. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet).
Visp kremost og sukker med en håndvisper til det blir en luftig krem. Tilsett et og et egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og Kahlúa.
Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen.
Stek kaken i forvarmet ovn ved 160°C i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten. La kaken stå å kjølne i minimum 3 timer eller over natten.
Topping eller tilbehør:
Bland sammen crème fraîche og Kahlúa og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30534)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-28
Oppdatert dato:2013-07-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift