Fotograf:Dr Oetker Denne lekre kaken smaker himmelsk av vanilje og jordbær, og ser fantastisk ut! Gjør seg godt til 17. mai festen
Oppskriften inneholder 336 Kalorier, 27 g Karbo, 4 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kakebunn:
Kle bunnen av en springform med bakepapir, og gjerne kakeplast langs kanten. Smelt smøret i en gryte. Knus kjeksen i en foodprocessor. Rør kjeks og mandler sammen med det smeltede smøret. Hell kjeksmassen i springformen, og press den ut i et jevnt lag så hele bunnen er dekket. Sett bunnen i kjøleskapet, og tilbered fyllet.
Fyll
Skyll og skjær toppen av jordbærene, så de har en rett flate å stå på. Skjær bærene i halvdeler, og sett dem langs kanten i springformen så de står tett og med skjæreflaten mot kakeformen/kakeplasten.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 10 min. Smelt deretter gelatinen over vannbad. I en annen skål røres kremost, vanilje, creme fraiche og melis til en jevn ostekrem. Bland et par spiseskjeer ostekrem i den varme, smeltede gelatinen, og vend det forsiktig sammen. Vend ostekremen med gelatin sammen med resten av ostekremen. Visp fløten til den danner lette topper. Vend det inn i ostekremen. Hell hele blandingen i springformen oven kjeksbunnen og jordbærene. Stryk det ut i et jevnt lag. Sett kaken til avkjøling i en time.
Gelé
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann. Varm forsiktig opp jordbærsaften i en liten gryte. Ta gryten av varmen. Klem ut vannet av gelatinen, og rør den ut i den varme saften. La saften avkjøles til nesten romtemperatur, og tilsett konditorfarge. Hell forsiktig den flytende geléen på ostekaken. Sett kaken i kjøleskap i ca. 30 minutter eller til geléen har stivnet helt.
Pynt: Minimarengs og bær
Sett ovnen på 150°C varmluft. Visp eggehvitene lett stive. Tilsett langsomt sukkeret en spiseskje av gangen, mens det vispes konstant. Visp i ytterligere 6 minutter til massen er helt stiv og blank. Tilsett eddik og visp i ytterligere 2 minutter. Ha massen i en sprøytepose med en liten rund tupp. Sprøyt små marengstopper ut på en stekeplate med bakepapir. Skru ovnen ned til 120°C, og sett straks de små marengsene i ovnen. Stek dem i 60 minutter. Skru av ovnen, og la dem avkjøles i den varme ovnen i 30 minutter. Ta de små marengsene ut av ovnen, og la dem avkjøles helt.
Pynt kaken med jordbær, minimarengs og sitronmelisse før servering. Marengsene som blir til overs oppbevares i en lufttett beholder, og spises som de er.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33832)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2018-04-03
Oppdatert dato:2018-04-13