Fotograf:Meny Enkel oppskrift på ostekake med sitrongele og bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.
Ta ut smøret i god tid så det blir mykt. Det skal ikke smeltes.
Skjær smøret i terninger og bland med knust kjeks. Et triks er å knuse med en kjevle mens det ligger i en plastpose.
Fordel så i bunnen av en rund kakeform, 24".
Følg anvisningen på gelé-pakken, men bruk kun halve mengden vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg. Pass på så den ikke blir stiv.
Bland lettrømme og melis, og rør inn Philadelphia ost.
Pisk krem av fløte og sukker.
Vend kremen forsiktig inn i røren du laget tidligere. Rør til slutt inn den avkjølte geleen.
Hell røren over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt over natten.
Pynt gjerne med friske bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32926)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2017-03-31
Oppdatert dato:2017-03-31