Fotograf:
Marie Von Krogh
Oppskriften er hentet fra fagbladet Baker og Konditor nr 3, 2009 Oppskriften inneholder
341 Kalorier,
28 g Karbo,
4 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostekake de luxe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6445 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake de luxe med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 340.99 | 8 350.85 | 260.96 | Kcal |
Protein | 3.87 | 94.78 | 2.96 | gram |
Karbohydrat | 27.52 | 673.96 | 21.06 | gram |
Kostfiber | 0.57 | 13.96 | 0.44 | gram |
Fett | 23.81 | 583.11 | 18.22 | gram |
Mettet fett | 11.51 | 281.88 | 8.81 | gram |
Salt | 0.32 | 7.93 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.68 | Kr 163.59 | Kr 5.11 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 449 totalt | 2 449 pr porsj | 77 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,28 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 32
kakestykker
Bunnen:
Gjør klar to kakeringer på 22 cm med bunn av
bakepapir + plastikkstrimle rundt.
Smelt margarinen i en panne. Tilsett kjeks og
hakka valnøtter, stek dette i et par minutter til
massen er gylden. Trykk kjeksblandingen i bunnen
av de to kakeformene du har gjort klar.
Ostemassen:
Legg gelatinen i bløt i 10 minutter. Ha kremost og
sukker i kjøkkenmaskin og kjør til det er glatt
masse. Pisk fløten halvstiv. Varm appelsinjuice til
kokepunktet, ta av platen og trykk ut vannet av
gelatinplatene og rør dem ut i den varme juicen,
dette må skje fort. Avkjøl LITT før du rører juice
blandingen inn i osteblandingen i en tynn stråle.
Bland dette med den halvpiskede kremen. Hell den
ferdige blandingen over kjeksbunnen og sett kaken
i fryseren til den stivner. Pass på at det er plass til
geléen i ringen, som skal være over hele kaken.
Gele:
Legg gelatinen i bløt i 10 minutter. Kok opp juice,
vann og sukker. Rør inn gelatinen. Avkjøl, og hell
den over hele kaka. Sette kaken inni fryseren. Når
kaken har stivnet kan du begynne å pynte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Godalen videregående skole
(Intern: 25612)
Kategori:
Ostekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-28
Oppdatert dato:2009-03-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift