Fotograf:Freia Ostekake med Rosmaringelé, er en ekstravagant ostekake for virkelige staselige anledninger. Med sitt dekorative utseende er den virkelig en fryd på kakebordet, og ikke minst en smaksreise av de sjeldne.
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i makronfyllet og ha det i en bakepapirkledd springform/hjerteform, 24 cm i diameter. Stekes ved 180ºC i ca. 25 minutter, til den er lys gyllen. Avkjøl bunnen.
Kjør ost, sukker og eggeplommer til en jevn masse i en foodprosessor. Bland gelépulverne sammen i en bolle. Dette blir i overkant av 2 dl pulver. Del deretter pulverne igjen i to like deler i hver sin bolle (ca. 1 dl i hver). Kok opp 3 dl vann og rør ut den ene delen av gelépulveret (ca. 1 dl pulver) i vannet. Avkjøl geléblandingen litt og hell dette inn i ostemassen mens foodprosessoren går. Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i osteblandingen. Pisk eggehvitene til myk krem og vend det forsiktig inn. Hell ostefyllet over bunnen i formen og la det stivne i kjøleskap.
Lag den resterende delen av gelépulveret (ca. 1 dl pulver) etter anvisningen på pakken, med 5 dl vann. La geléen bli helt kald. Gelélokket må lages forsiktig slik at rosmarinen og rosépepperen ikke flyter rundt. Hell over litt gelé på toppen av ostekaken. Pynt kaken med friske rosmarinblader og rosépepper. La kaken stå kaldt og hell så veldig forsiktig på litt til av geléen. La det stivne noe. Hell så på mer gelé, la det stivne litt igjen. Hell så over den resterende geléen. Avkjøl kaken igjen til gelélokket er stivt.
Løsne kaken forsiktig langs kanten på springformen med en kniv, og plasser kaken forsiktig over på et serveringsfat. Pynt med krokan rundt sidene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Freia
(Intern: 28390)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-06-05
Oppdatert dato:2017-06-05