Fotograf:Synøve Dreyer En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.
Oppskriften inneholder 386 Kalorier, 26 g Karbo, 7 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 23 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 7 minutter. Avkjøl. Reduser varmen i ovnen til 140 grader. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.
Fyll:
Brekk sjokoladen opp i biter og smelt den forsiktig under omrøring i en kjele sammen med kremfløte. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt. Til slutt tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping i ostemassen. Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad). Stek kaken i ca 1 time ved 140 grader. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 25739)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ostekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-30
Oppdatert dato:2016-11-30