Oppskriften inneholder 260 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn: Klipp til bakepapir, og legg det i bunnen av en kakeform med løs bunn. Hakk kjeks med en foodprocessor eller knus dem i en plastpose med en kjevle.
Bland kanel og smeltet smør i kjeksmassen. Trykk blandingen godt ned på bakepapiret i bunnen av kakeformen.
Fyld: Legg gletainbladene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i oppvarmet sitronsaft. La saften avkjøles til den er lunken.
Hakk sjokoladen, og tilsett olje. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland til en jevn masse (oljen forhindrer sjokoladen i å klumpe).
Visp fløten godt og sett den til side. Bland kesam og smeltet sjokolade, og tilsett vaniljesukker og sitronsaften med gelatin. Tilsett kremen forsiktig litt og litt av gangen. Hell fyllet i kakeformen, og lag overflaten glatt og jevn. Dekk til kakeformen, og la kaken stå kaldt et par timer.
Fruktgelé: Bløtgjør gelatinbladene til fruktgeléen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok 1 dl vann og sukker, og smak til med vaniljesukker. Klem vannet ut av geltainbladene, og løs dem opp i det varme sukkervannet.
Tilsett 2 dl kaldt van, og la blandingen avkjøles. Man kan også sette gryten i kaldt vann, så geléen blir raskere kald.
Blandingen begynner å bli stiv etter ca. 25 – 35 minutter. Legg de frosne bærene på kaken. Ha den lett stivnede geléen på kaken med en skje. Hvis blandingen er stivnet for mye, kan du varme den opp litt for å gjøre den mer flytende igjen. La kaken stivne på et kaldt sted.
Kaken er ferdig etter 3 timer, men oppbevares kaldt til servering. Ta forsiktig av springformen, og trekk kaken over på et serveringsfat ved hjelp av bakepapiret.
Pynt kaken med ripsklaser og sitronmelisseblader like før servering.
Tips: Du kan gjerne lage ostekaken dagen før servering. Du kan utelate fruktgeléen og i stedet pynte med friske bær eller syltet frukt før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30164)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-01-15
Oppdatert dato:2022-11-03