Fotograf:
Melk.no
Café Ni Muser i Trondheim er kjent for sin fantastiske ostekake, som i sommermånedene kan nytes ut i bakgården. Mye av æren for det har den utrolige kombinasjonen av fyldig ostekake og herlig frisk kirsebærsaus. Denne oppskriften er så lik man kan komme. Oppskriften inneholder
268 Kalorier,
22 g Karbo,
4 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostekake a la trondheim er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
11105 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake a la trondheim med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 267.80 | 6 782.20 | 565.18 | Kcal |
Protein | 4.34 | 109.91 | 9.16 | gram |
Karbohydrat | 22.07 | 558.94 | 46.58 | gram |
Kostfiber | 0.35 | 8.86 | 0.74 | gram |
Fett | 17.94 | 454.34 | 37.86 | gram |
Mettet fett | 10.66 | 269.97 | 22.50 | gram |
Salt | 0.53 | 13.41 | 1.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.28 | Kr 184.37 | Kr 15.36 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 533 totalt | 2 533 pr porsj | 211 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,96 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Begynn med å lage bunnen.
Kjør det tørre sammen i en foodprosessor og tilsett smeltet smør. Fordel blandingen jevnt over bunnen på en 26 cm kakeform/springform. Stek bunnen midt i ovn på 175 °C i ca 10 minutter. Slå ned varmen på ovene til 120 °C.
Ostemasse:
Kjør kremost, sukker, vaniljesukker, vaniljestangfrø og sitronsaft i en foodprosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen og kjør det inn i massen til det blir en jevn og fin ostemasse.
Fordel ostemassen på bunnen.
Stek kaken midt i ovnen på 120 °C i 45 – 60 minutter, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (skjelver litt).
Rømmeblanding:
Kjør rømme, sukker og vaniljestangfrøene på lav hastighet i en foodprosessor. La blandingen stå kjølig i ca 30 minutter. Hel rømmeblandingen forsiktig over ostekaken når den er ferdig stekt. Start i kanten og hell forsiktig innover. Stekes i ovn på 120 °C i ytterligere 7 minutter.
Kaken kan gjerne stå kaldt i 2 – 3 dager før den skal spises. Da gir frøene i vaniljestangen mer smak fra seg.
Bærsaus av kirsebær:
Bland saft og potetmel kaldt. Gi det et oppkok og rør hele tiden. Når sausen er ferdig, blandes de frosne kirsebærene i. Avkjøl.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30397)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift