Fotograf:
Brodogkorn.no
Ostekake med sjokoladelokk er en velsmakende variant som pynter opp på kakebordet. Oppskriften inneholder
383 Kalorier,
34 g Karbo,
6 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostekake med sjokoladelokk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake med sjokoladelokk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 383.31 | 9 451.96 | 590.75 | Kcal |
Protein | 6.00 | 147.95 | 9.25 | gram |
Karbohydrat | 34.21 | 843.58 | 52.72 | gram |
Kostfiber | 1.12 | 27.62 | 1.73 | gram |
Fett | 24.47 | 603.40 | 37.71 | gram |
Mettet fett | 14.99 | 369.64 | 23.10 | gram |
Salt | 0.52 | 12.71 | 0.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.90 | Kr 145.49 | Kr 9.09 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 466 totalt | 2 466 pr porsj | 154 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Kakebunn:
1. Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg, mel og bakepulver. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet i ca 30 minutter.
2. Kjevl deigen til en flat sirkel som passer i en 24 cm springform.
Stek bunnen midt i ovnen ved 165 °C i 25 minutter. Avkjøl.
Ostekrem:
3. Visp kremost og limesaft til en glatt røre.
4.Pisk sammen sukker og eggeplomme i en bolle i vannbad og varm til ca 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin til lett og luftig.
5. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Press ut vannet og smelt gelatinen i en kjele på svak varme.
6. Pisk kremosten inn i den smeltede gelatinen, litt av gangen.
Bland kremosten og eggeblandingen, og vend forsiktig inn pisket krem.
7. Hell ostekremen over kakebunnen i springformen og sett i kjøleskapet til ostekremen er stivnet.
Sjokoladeglasur:
8. Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.
9. Hell den varme sjokoladeglasuren over ostekaken og sett kaken kjølig til sjokoladen er stiv.
10. Varm kakeformen utenpå med en hårføner, og løsne formen forsiktig fra kaken før servering. Pynt med friske blomster og bringebær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31420)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake
Innlagt dato:2014-05-16
Oppdatert dato:2014-05-16
Lesere:
2505 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift