Fotograf:Synøve Dreyer Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.
Oppskriften inneholder 227 Kalorier, 19 g Karbo, 5 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
I mens vispes sukker, vaniljekesam, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av 1 lime i ostemassen.
Smelt de oppbløtede gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.
Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser slik at det blir en glatt saus.
Pynt med f. eks friske blåbær og server med blåbærsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 30527)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-08-21
Oppdatert dato:2016-08-21