Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna sammen til en deig. Del deigen i 8 emner, og rull dem til lange stenger. Legg dem på stekeplate med bakepapir, og trykk dem lett ned. Stek i ca. 10 minutter.
Skjær lengdene til ruter mens de er varme. La avkjøles, og oppbevar kakene tørt.
Kjør 10 ruter i kjøkkenmaskin, og legg i 5 små runde former, 7 cm i diameter.
Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker luftig. Tillsett kremosten. Visp kremfløten i en annen bolle, og bland dem sammen med eggeblandingen.
Fordel røren likt i tre ulike boller. Tilsett 1 dl miksede bringebær i den første bollen, saften av ½ sitron i den andre bollen og 1 dl miksede blåbær i den tredje bollen.
Fordel bringebærostekakemassen i de fem runde formene, og sett dem i fryseren i minst 30 minutter. Ta så ut formene, og ha på sitronostekakemassen. La stå i fryseren i minst 30 minutter. Ha til slutt på blåbærostekakemassen, og sett i fryseren i minst 2 timer.
Ta ut formene av fryseren 5–10 minutter før servering. Løsne kakene fra formene, og pynkt med friske bringebær, blåbær og sitronmelisse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33722)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2018-03-11
Oppdatert dato:2018-03-11