Fotograf:Melk.no Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.
Oppskriften inneholder 219 Kalorier, 18 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ostekake med blåbær og lime med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
218.93
5 291.54
440.96
Kcal
Protein
4.37
105.62
8.80
gram
Karbohydrat
18.06
436.51
36.38
gram
Kostfiber
1.74
42.06
3.50
gram
Fett
13.97
337.65
28.14
gram
Mettet fett
8.02
193.84
16.15
gram
Salt
0.16
3.81
0.32
gram
Pris på oppskriften
Kr 8.44
Kr 203.99
Kr 17.00
.-
Hele oppskriften veier
2 417 totalt
2 417 pr porsj
201 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bunn:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter.
Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
Visp sukker, vaniljekvarg, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av en lime i ostemassen.
Smelt de bløte gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt.
Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.
Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt saus.
Pynt kaken med friske blåbær og server med blåbærsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 32958)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2017-04-11
Oppdatert dato:2017-04-11
Lesere: 2909 totalt.