Fotograf:Melk.no Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.
Oppskriften inneholder 219 Kalorier, 18 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter.
Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
Visp sukker, vaniljekvarg, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
Tilsett raspet limeskall og saften av en lime i ostemassen.
Smelt de bløte gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt.
Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.
Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt saus.
Pynt kaken med friske blåbær og server med blåbærsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 32958)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2017-04-11
Oppdatert dato:2017-04-11