Fotograf:Matprat.no Brent baskisk ostekake er en mektig og nydelig bakt ostekake fra det nordlige Spania. Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.
Gjør klar en springform (24 cm) med bakepapir. Du trenger to ark bakepapir for at formen skal være helt dekket. Ta bunnen ut av formen, og bruk den til å trykke papiret godt inn til kanten og bunnen av formen. Bruk hendene til å klemme papiret godt inn til kanten. Ta papiret ut og fest formen i bunnen før du legger papiret tilbake i formen. Ikke tenk på at papiret bretter seg – det er med på å gi kaken dens rustikke utseende. Plasser formen på et stekebrett.
Ha kremost, egg, sukker, fløte, vaniljesukker og hvetemel i en foodprosessor og kjør i 6-7 minutter på middels hastighet til en helt glatt røre. La stå i 10-15 minutter slik at luftbobler i røren blir borte.
Hell røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 235 °C i 25-30 minutter, til kaken er mørk gyllenbrun på toppen men fortsatt helt dissete i midten. Kaken vil heve litt under stekingen, og deretter falle litt sammen når den avkjøles.
Avkjøl kaken til romtemperatur og sett den deretter i kjøleskapet over natten for å sette seg ordentlig.
La kaken bli romtemperert før servering. Pynt med bær og et dryss melis, og skjær i biter med en kniv dyppet i varmt vann.
Kaken er holdbar i 5-6 dager i kjøleskapet.
Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35734)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake Innlagt dato:2021-07-17
Oppdatert dato:2021-07-17